5.4.11

το ανοιξιάτικον άγχος

Ντήαρ ανάγνωστερς, ελιώσαν οι πάγοι! Το Σάββατον είχαμεν 25!!! Βάθμους Κελσίου τζιαι επήαμεν με τον Σιαολον στον ποταμόν να απλώσουμεν τες κορμάρες μας να βράσουν. Στον ποταμόν πάσειν ούλλα τα έρμπαν άνιμαλς να λιαστούν, να ψήσουν τες σούβλες τους (λέγε με λουκάνικο) τζιαι να παίξουν φρίσμπι, μπαντμιντον, μάππαν, τζιαι άλλα με στρογγυλά αντικείμενα. Εμείς είχαμε μόνον να σαντουιστιουθκια μας τζιαι κάτι μπύρες, τα λουκάνικα των δίπλα εζαλήσαν μας.


Δαμέσα που λαλείς, άπαξ τζιαι είπεν να κάμει ΄’ηλιον τζιαι καλόν τζιαιρόν ο κόσμος φαλλάρει. Γιολλάρουν ούλλοι έξω που το σπίτιν, με τα κοντοπανέλονα τζιαι τες ζαμπουες τες άσπρες σαν το γάλα τζιαι είναι μες τον ήλιον ώσπου να ππέσει ή ο ήλιος, ή τζείνοι που την ηλίασην.

Τζιαι επειδή ο ήλιος εν τζιαι η πυρά εν σπάνια φαινόμενα, ο κόσμος θέλει να τα εκμεταλλευτεί. Τζιαι τωρά μπαίνουμεν στο τρίλημμαν μου.

Την Κυριακήν εθελα να τεμπελιάσω τζιαι να δώ κανάθκυο επεισόδια του νησιου, που εξεκίνησα πριν καναθκυο μέρες. Ένιωθα μιαν πίεση ότι πρέπει να φκώ έξω πρέπει να πάω περίπατον, ασσέν τζιαι με το ποδήλατον πρέπει να κάτσω στο ήλιον πρέπει να φάω παγωτόν πρέπει, πρέπει πρέπει. Αλλά καταβάθος εν έθελα. Εβαρκούμουν. Εθελα να λύσω πας την κανάπαν.

Το ευλοημένον το άγχος του καλού καιρού, άμπα τζιαι λείψει!. Θκιέβαστε στην Νήσον τζιαι λυπηθήτε, με, αξίζει μου.

Τελικά εσυννεφιασεν τζιαι εψιχάλλιζεν. Με ένα θκιαολογελιο ΜΟΥΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ τζιαι χώρις το άγχος του ήλιου έκατσα να δώ ένα επεισόδιον του Νησιού που εν η πρώτη επαφή με ελληνόφωνη τηλεόραση μετα το παρα 5.

ιδού και μερικαί παρατηρήσεις που το Νησί

- αρέσκει μου, εν καλοκαμωμένη η σειρά, για ελληνκή εν τζιαι πολλάαα καλή
- γιατί η Φωτείνη που διηγείται τα συμβάντα στην διήγησην μιλά Κρητικά τζιαι στα φλασμπακ όι; Ιντα λογικήν έσιει; Τάχα μετα τα έμαθεν; Ιντα άμμαν το 40 σε ένα χωρκόν της Ελούντας εν εμίλας Κρητικά πότε τα εμίλησες; Μετα που ήρταν οι τουρίστες;
- Γιατί οι μισοί του χωρκού μιλούν Κρητικά τζιαι οι άλλοι μισοί όι; Γιατί τα Κρητικά μπάινουν επιλεκτικά μόνο; Τζιαι γιατί μόνο λεξίκα; (στην σύνταξην εν ιμπαινουν σχεδόν καθόλου) εν έπρεπεν να δεί ένας γλωσσολόγος το σενάριον;
- Πως η Ευγένια η ψουμάρενα έγραψεν γράμμαν του άντρα της πρίν να φύει αφού μετά που 2 επεισόδια τάχα εν έξερεν να γράφει;
- Γιατί οι πρωταγωνιστές εν έχουν λέπρα πας τα μούτρα;
- Οι ανθρώπινες σχέσεις, οι διάλογοι τους, καμιάν φοράν σαννα εν ταιρκάζουν στα κοινωνικά δεδομένα της εποχής.


Αυτά. ντήαρ ανάγνωστερ, όπως εκατάλαβες, είμαι ΜΕΣ ‘ την επικαιρότηταν.

19 comments:

  1. χαχαχα...εν η κακή σου ενέργεια που έφερε τα νερά!

    έλα κύπρο..που ήλιο άλλο τίποτε (καλά μόνο τούντες μέρες εν μας έκαμε καλό καιρό!)

    τούτο με τα κρητικά εσχολίασα το και εγώ..αλλά η φωτεινή γενικώς εν τα μιλά!
    Στα πιο μετά επεισόδια δείχνει διάφορους με λέπρα στα μούτρα..

    ReplyDelete
  2. Τζαι εγώ θωρώ Νησί τζαι αρέσκει μου πολλά. Επρόσεξα τζαι εγώ μερικά που τζείνα λαλείς για την διάλεκτο. Για την Ευγενία, εγώ ενόμισα ότι καποιος της έγραψε το γράμμα αλλά εν αθυμούμαι καλά. Εγω είμαι απ του ντέιτ, εψές είδα το επεισόδιο 20. Καταλάβω σε πάντως, τες Κυριακές θέλω απλά να απλώνω ζάμπα.

    Τζαι δαμέ φαλλάρουν αμα φκάλει ηλιούδι τζαι εν πάνω που το μηδέν....Κάμνουν σαν να τζαι δερ ις νόου τουμόροου.Εμεις ακόμα ως τους +10 εφτάσαμε.

    ReplyDelete
  3. Εν είδα πολλά επεισόδια που το Νησίν αλλά συμφωνώ, πολλά καλογυρισμένη σειρά. Ο λόγος που δεν έχουν λέπρα ή που τζείνη που έχουν εν πολλά ήπιας μορφής είναι το ότι εν εθέλαν να κάμνουν τον κόσμο που το θωρεί την ώρα που τρώει να νικατσιά τζιαι να θέλει να κάμει εμετό. Άσε που εγλυτώσαν μιαν περιουσίαν που τα υλικά του μέικ-απ τζιαι τις μακιγιέζ! (εν το εθκιάβασα κάπου, εν η εμπεριστατωμένη δική μου άποψη!)

    ReplyDelete
  4. Ποστ μου, εχάρηκα κι εγώ που έβρεχε γιατί εν ήθελα να ταράξω που τον καναπέ. Είχαμε περάσει κι ένα εξαντλητικό Σάββατο με περίπατο, περίπατο, περίπατο, χωρίς παγωτό αλλά και χωρίς σακκάκι, ενώ είδαμε και τα πρώτα πράσινα φύλλα σε δέντρα και θάμνους! Εννοείται πως δεν επλησιάσαμε συντριβάνια, λίμνες και ποταμούς ή πάρκα, τις πλατείες δεν τις αποφύγαμε, ενώ τα μωρά στη γειτονιά μας χαίρουμαι τα πάρα πολλά γιατί παίζουν έξω, και χαλούν τον κόσμο.

    Για το Νησί, στα 2 πρώτα επεισόδια που είδα, πρόσεξα μόνο την φωτογραφία και τον Μάινα. Επειδή όμως το τιβιτάιμ είναι και τογκέδερτάιμ, δεν μπορούμε να θωρούμε ελληνικά...δεν έχουν και υποτίτλους...Λιώσαμε όμως στις αμερικάνικες σειρές που το μέγκαβίντεο.

    Και για όσα παιδάκια ζουν στο εξωτερικό, είδατε ότι άρχισε και 3ος κύκλος 50-50!!!;;;;

    ReplyDelete
  5. "Δαμέσα που λαλείς, άπαξ τζιαι είπεν να κάμει ΄’ηλιον τζιαι καλόν τζιαιρόν ο κόσμος φαλλάρει. Γιολλάρουν ούλλοι έξω που το σπίτιν, με τα κοντοπανέλονα τζιαι τες ζαμπουες τες άσπρες σαν το γάλα τζιαι είναι μες τον ήλιον ώσπου να ππέσει ή ο ήλιος, ή τζείνοι που την ηλίασην"

    Χαχαχαχα...σάννα τζιαι εν εγώ που το έγραψα...

    ReplyDelete
  6. thymizei mou to london, tzie tzimesa etsi ekamnan ta egglezouthkia aman efkallen ilio

    ReplyDelete
  7. Εγώ πάλε έκοψα πίσω γιατί την ώρα που το δείχνει έχω πολλά άλλα πράματα να κάμω τζαι στο νετ εν μπορούμε να τα δούμε πλέον στην Κύπρο.

    Κατά τα άλλα συμπάσχουμε, κακκό-καιρός!

    ReplyDelete
  8. Εν όπως δακάτω που άμαν κάμει 5cm shιόνιν στη μούττη του Τροόδους, κάμνουν shιονάνθρωπο πας το καπό του isuzu οι ττόππουζοι οι κυπραίοι

    ReplyDelete
  9. ΑκκανούρηςApril 6, 2011 at 8:49 AM

    Έχω μια φίλη θέαμα-πλήκτη. Η καημένη μαραζώννει. Πολλά. Το νεξτ τοπ μόντελ εν την ίδιαν ώρα με το νησί.

    Έχω μια θεωρία: Όσο πιο σκατά εν μια χώρα (hence όσο πιο πολύ οι πολίτες χρειάζονται πλασματική πραγματικότητα) , τόσο πιο πορωτικά είναι τα σήριαλ. Η φανατίλα της Τόλμης και Γοητείας, της Λάμψης, της Βέρας στο Δεξί παπάρι κτλ μας δείχνει ότι η διαφορά της Ελλάδας με το Μεξικό είναι απλώς 150 τόνοι κοκαΐνη

    ReplyDelete
  10. κόρη μια πιάνει το μάτι σου; τζαι μάλιστα φτάνει ως τον τζαιρό;

    ReplyDelete
  11. Gia tis parathrhseis sou gia to nhsi:12 points!
    tziai twra se tzeina pou ponoun:
    25 va8mous re???dame an kamei 25 va8mous 8a anakurhx8ei e8nikh argia,xaxaxaxa...eidika marth mhna.tziai nai, dame na deis agxos tou tupou "prepei na fkw exw" ama exei kalo kairo.ama sou lalw prepei na fuoume:)

    ReplyDelete
  12. Μόνο εγώ βρίσκω υπερβολικά depressing το νησί? Μισό επεισόδιο άντεξα.

    ReplyDelete
  13. Μόνο εγώ εν είδα ΚΑΝΕΝΑ επεισόδιο που το νησί;

    ReplyDelete
  14. Αχάπαρη μαζί σου. στο μισό επεισόδιο έκλεισα την τηλεόραση.

    ReplyDelete
  15. ακκαννούρη το νεξτ τοπ μότελ ετέλειωσε

    θέλω τζι εγώ ήλιον, εν γίνεται να μας φκάλλει λλίον ηλιούιν δαμαί τζαι να κυκλοφορώ με σάκκον! τωρά ας πούμεν έχω το αιρκοντίσιον ανοικτό στο ζεστό τζαι μιαν σόπαν για τα πόθκια μου αφτούμενη. Έφκαλα νάμι. But so did the weather

    ReplyDelete
  16. Το φαινόμενο έφκαλεν ήλιο τζαι εδώκαν οι καραόλοι έξω εν κάτι το ανεπανάληπτο στις Παγοχώρες. Αλλά 25 βαθμούς ρε που τα τωρά; Εφκάλετε τζαι τα σσιηνιά τζαι τα παλλούτζια. Εμείς παρακαλούμε για 8 βαθμουλλάκια άνευ συννεφιάς. Εν αντρέπεσαι να μας το τρίφεις στα μούτρα; Οξά ήταν μεμονωμένο περιστατικό τζαι 25 βαθμούς εννά ξαναδείτε τον Ιούνη;

    ReplyDelete
  17. μεν αχώνεσαι. ούτε εγώ είδα κανένα επεισόδιο του ΝΗΣΙΟΥ

    ReplyDelete
  18. Τι ειναι η μαππαν?
    ΚΑλο το νησι δεν λεω... αλλα κομματι αργόστροφο.

    din

    ReplyDelete
  19. dsquared
    h mpala:-)

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!