Τώρα τελευταία επρόσεξα ότι στες μαγειρικές εκπομπές της Κρύοχωρας επικρατει ένα κλιμα μπακ του δε ρουτς… Αθθυμούνται κατι πραματα τζιαι καμνουν κατι μαειρκες του στυλ “κρεμολάτα τσουκνιθθας“, ή „μους κουλουμπρας“ ξερωγώ. Ο τζιαιρος που εφκενναν στην τηλεόρασην μονο κατι σαλάτες με „lollo rosso” τζιαι „rocket” επέρασεν.
Τζιαι εσκευτουμουν που λαλείς, ότι με το ριβαιβαλ της Κυπριακής ταυτότητας, τώρα που μιλούμεν για λυσην τζιαι λαλούμεν ειμαι Κυπραιος χωρις φοβον και παθος, πρέιπει να καμουμεν τζιαι ένα ριφρεsh την καταπληκτική μας κουζινα.
Στα πλαισια λοιπον του Cypriot Pride (Any Similarity to the Term Gay Pride is Purely Coincidental) είπα τζια γω να κάμω ρναν φαιν κόντρα Κυπριακο αλλα με χολυγουντ/μοντεκαρλο κκουολιτι. Δηλαδή κατι που να μπορει να το παραγγειλει ο γυος το Τσιτσινια τζιαι του Κακαθθιμη χωρις να αντρέπεται.
Ιshτε ποηλε:
Semifreddo di fagiolini all’ occhio nero con bietola e sughetto di zucca
Γιου λαικ;
Οξα καλλυττερα:
Lukewarm black eye bean and chard salad with pumpkin-lemon dressing
Οξα να κοψουμεν τα μουσκουρουθκια τζιαι κανεί;
Λουφκιά με τα λάχανα τζιαι κολοτζιν κοτσινο
(Εν λεω, ωραιον το λουβουιν, αλλα μιαν αλλαγήν ιμεητζ σηκώνει την!)
Υλικα
Λουβίν μαυρομματίν ξερο (1 μονοσιερον για τον κάθε ένα τζιαι έναν για τον ξένον)
1 Ματσα λάχανα
2 φεντζανια κολοτζιν κότσινον (ποτζεινον που κάμνουμεν κολοκοτές
Καθαρισμενον, ξικοκκονισμενον τζιαι κομμενον κομματουθκια)
2-3 τομάτες
2-3 κομμυθκια φρεσκα
1 λεμονι
Λαδι καλό
Βάλλεις το λουβίν σε κρυόν νερον να βράσει. Αμαν χογλασει κανένα 15λεπτον αλλασσεις του το νερον του τζιαι βαλλεις το να βράσει ωσπου να ψηθει.
Βραζεις το κολοτζιν σε νερον, ψηνεται πολλα γλήορα, κουλιάζεις το τζιαι βαλλεις το στην παντα.
5-6 λεπτα πρίν να ψηθει τέλεια το λουβιν, βάλλεις μέσα τα πλυμμενα τζιαι κομμενα λάχανα. Αμμαν ψηθούν κουλιάζεις τα.
Τζιαι τώρα το λεγομενο „τρέσιν“
Χτυπάς το κολοτζιν με 2 κουταλιές ζουμίν του λουφκιου τζιαι το χυμό λεμονι στο blender ώσπου να γίνει ενας χάμνός πουρές τζιαι βάλεις το λάδιν, όσον θέλεις.
Ψιλοκόφκεις τη τομάτα τζιαι το κρομμύδι τζιαι σμιεις τα με το λουβίν. Μετα σιoνοννεις το κολοτζιν-ντρεσσινγκ πουπανω, αλατίζεις τζιαι νεκατοννεις τα ουλλα καλα.
Βουαλα λα ανακαλυψ ντε τασινοπιττ!
ε, μια καλή εικόνα σε όλους χρειάζεται, το λουβούδιν ήταν να μείνει πίσω;
ReplyDeletegoustaaarrroooooo!!!
ReplyDeleteafto paizei na ginei apo ta agapimena mou fagia etsi opos to akouo... Kala toso kairo giati den mou eftiaxes pote?? e??? giati?? warum? perché e? pourkoua??
Kai ta lahana ti akrivos einai? Lahano pou vazoume sti salata dld, i enoeis horta xero go?
Mporeis na valeis kai spanaki dld gia lahana?
Ehei tis teleftaies evdomades pou trefomai me patates-salata, falafel, pizza kai pali apo tin arhi.. Hreiazomai epeigontos allagi sto diaitologio mou...
Apsogo! Kai proxtes akoua diafimisi oti o Mamalakis evgale kainouries sintages gia na kamei upgrade ta ospria k ta dimitriaka. Who catches you!(Aporia: to kolotzin to kotsino en i kolokitha? - Gia na do poso na ti foitho touti ti sintagi...)
ReplyDeleteκοίτα κοίτα αναβάθμιση το λουβί. να μαειρεύκεται με κολοκύθα.
ReplyDeletehahahahaha!!! hahahahaha!!!! Thelo na se pliroforiso oti mia fora ti vdomada troo Semifreddo di fagiolini all’ occhio nero con bietola e sughetto di zucca! hahahaha!
ReplyDeleteEla na sou po, ti simainei "1 μονοσιερον για τον κάθε ένα τζιαι έναν για τον ξένον"?
Mana tziai Ritsa: Nai, tziai h Lady Gaga en me to idio marketting concept pou xtypa platinenious:-D
ReplyDeleteLoukritia: Ta laxana einai ta seskoula en langue calamaristique
Kyria Olse: nai korh, pou laloumen pumpkin? Alla kamnei tziai to glykokoloko (prasino anoikto tziai makroulo)
Pasxalina: simainei mia xoufta loufi gia to kathe atomo tyiai enan gia ton kseno pou enna rtei eks aproopotou (quote from Megalomhtor: "E inta, na ertei ena plasman tziai na men eshei ena piato fai na tou valeis?)
Πολλά ενδιαφέρον μου ακούεται! Μόνο που εν παχυντικό τζείνο το κολότζι το ευλοημένο, αλλά άτε, εν θα φάμε ψουμί :)
ReplyDelete