5.4.10

Ο Πάτερ Σπονσόριος


Είπα να κάμω μιαν ανακαίνιση δαμέσα, τζιαι ενα σπρίγκ κκλίνινγκ ετσι για να φρεσκάρουμεν. Έκαμα τα που γωνιάς α! Ως τζιαι τα χαλλιά εκαμα τα σιαμπου, φκάρτε τα παπούτσια σας πρίν να μπείτε!

Χριστός Ανέστη!

Πάλε εν εκατάλαβα Ανάστασην. Εσιει χρόνια να νιωσω Πάσχαν. Επίαμεν εις τον καλόν Λοον με τον Σιαολίν, στην Ελλήνικη εκκλήσιαν της περιόχης. Στην ενόριαν του Πάτερ Σπονσόριου.

Την πρώτην φοράν που επήα στη λειτουργιαν του, πάλε ηταν στον Καλό Λόον πρίν 3-4 χρόνια.

Ο Πάτερ Σπονσόριος, εδιέκοψεν την λειτουργίαν πρίν το δεύτε λάβετε φως για να πεί τα δικά του:
„Οπως βλέπετε, η εκκλήσια μας δεν έχει πολυέλεο. Να δώσετε ολοι απο κατι για να πάρουμε. Οι δισκοι γυρνάνε. Στην τάδε τάδε περιοχη ανοιξε καινούργιο εστιατορειο, του κυρίου τάδε που έκανε μεγαααλη δωρέα στην εκκλησία μας, να περάσετε όλοι απο κει να φάτε. Και αύριο, να έρθετε στην γιόρτη της ενοριας. Θα ψήσουμε αρνάκια, κατσικάκια, σούβλες και θα έχουμε μεγάάάάλο γλέντι. Με το Σάκη στο Μπουζούκι και τη Φωτεινή στο τραγούδι!“

dooooooooing!

Εγώ ξέρω ότι ως το δευτε λάβετε φως, επικράτει πένθος. Αλλα ο Σπονσόριος τίποτε. Ο νους του πας τα αρνακια τζιαι τα μπουζούκκια.

Που εβάφτιιζεν ο Σιαολίν το αρφοτεχνουιν του, Ο Πάτερ Σπονσόριος εχρεωσεν 200 ευρα τον τατάν, 200 την μάναν τζιαι που 10 ευρώ το ψάλτην τζιαι τον καντιλαναφτην. Plus αν θέλετε να δώσετε κάτι για την εκκλησια. Το υστέρημαν πιαννει το τζιαι τζεινον η τταρίφα.

Όποιος εν βάστα να μείνει αβάφτιστος.

Ο καντηλαναύτης εστεκετουν στην πόρταν με το δίσκο, για να δωκει όποιος φεύκει. Τα ψίλα εύκαλλεν τα που τον δίσκον τζιαι αφήννεν μόνον να 5ευρα τζιαι τα 10ευρα. Γιατί άραγε;

Αησε οτι εν άφηκεν το Σιαολίν να πει το Πιστευω, αρπαξεν του το βιβλίον τζιαι είπεν το μόνος του για να μεν καρτερά. (Σημείωσε ντίαρ ανάγνωστερ οτι ο Σιαολίν ανοικει στην φυλήν των Λαζογερμανών, τα Ελληνικά του εννεν τζιαι τέλεια, το Πιστέυω εν το έξερεν κάλα, παρολο που του έκαμα ιδιεταιρα προν τα βαφτίσια.)

O Aγιασμός εν 50 ευρώ μπερδεγουει. 
Φέτος επηάμεν λλίον αργά στον καλό λόον, εμπήκαμεν μέσα στο „διαφήμιστικο δίαλειμμα“.
Τον τζερίν ήταν 1 ευρώ, η λαμπάδα θκιομιση. Απόν βαστα να μεν άψει τζιερίν.
Ο Σπονσόριος ελάλεν πάλε τα δικά του τζιαι ελάλεν για το παναιριν που θα κάμει η ενορία, που „θα φάμε θα πιούμε, θα χορέψουμε, δεν θα μας λειψει τιποτα να πουμε!“΄Αν νομίζετε ότι είπεν τίποτε για την Ανάστασην του Κυρίου, ή αν είπεν του κόσμου να μεν φύει βουριτός μετά το Χρίστος Ανέστη, γιατι εν μέτα που ξεκίνα η actual λειτούργια κάμνετε λάθος.

Αήσ' Tον να αναστηθεί πήλε μου Πάτερ, τζιαι μετά χορέυκουμεν να μεν πω!

Τζιαι το πκιο λυπήρον εν οτι πλάσματα σαν τον Σιαολίν που εμεγαλώσαν δαμέσα νόμιζουν οτι ετσι ενει πάντα στην εκκλησίαν.



14 comments:

  1. "Εγώ ξέρω ότι ως το δευτε λάβετε φως, επικράτει πένθος"
    προφανως εχεις μεινει πισω!

    ReplyDelete
  2. to spiti soy einai poly kalokairino
    kamnei me na 8elw na voutthsw!
    lazogernanos ti einai?
    exoun timh sto keri?den vazei o ka8enas osa 8elei kale?

    ReplyDelete
  3. psarokokkalo
    nai, a? exasa epeidosia dhladh!

    Ritsa
    efanhken mou oti thelw kalokairakin a?
    Lazogermanous laloun tous Ellines metanastes ths germanias epeidh oi parapanw en pou thn voreian ellada.
    Nai kanonika o kathenas vallei osa thelei/mporei, tziai gw etsi to kserw...

    ReplyDelete
  4. Alexandre, kati theleis na mas peis alla den se pianoume...

    ReplyDelete
  5. κάποιος δαμέσα για πολλά θκιαβασμένος ένη για πολλά αθκιασερός.

    Ο Χριστός Ανέστη anyway, σπονσόριος or no σπονσόριος...

    υ.γ. ο καλλύττερος ήταν ο δικός μας φέτος, really. Αντί μετά τον Καλόλλο να πει "όσοι εννα φύετε τζιαι δεν θα κάτσετε στην λειτουργία να πάτε στο πυρ το εξώτερον", είπε τους "να πάτε στην ευχή μας, να είναι ευλογημένα τα τραπέζια σας, οι μαιγειρίτσες σας, να έχετε υγεία κτλ κτλ".

    ReplyDelete
  6. Να λες και πάλι καλά που σας έλεγε για αρνάκια και μπουζούκια! Εμάς που μας είπε "Θέλω αυτή την ώρα να σκεφτείτε πως όλοι θα πεθάνουμε" σαν ήταν όλος ο κόσμος σημαιοστολισμένος με τα καλά του, με τις χαρές του, άρχισε να χτυπάει ξύλο και να φτύνεται!

    ReplyDelete
  7. Ο δικός μας εν προλαβαίνει να πει τίποτε γιατί η λαμπρατζιά εν τόσο μεγάλη που πέφτει το ρεύμα τζιαι έρκεται η πυροσβεστική.

    ReplyDelete
  8. Sike, I go with the second.

    Οικοδέσποινα, το Πάσχα στην εκκλησία στη ξενιτιά ήταν που τα πιο ωραία Πάσχατα που επέρασα! Ήταν ο πρώτος παπάς που άκουσα να προτρέπει όλους να κοινωνήσουν, άσχετα εάν ενήστεψαν ή εξομολογήθηκαν τζαι ότι έπαιρνεν τα ούλλα πάνω του. Μάνα μου ρε

    ReplyDelete
  9. sike:
    esiren tous spontan diladi?

    homo anisorropous:
    alwpws ekamnen tous shock therapy:-)

    Leni:
    eutyxws etyxen mou tziai mena tethkion pasxa, mian kai monadikh fora...

    ReplyDelete
  10. e pale kala na laleis pou sas ta xreonoun mono 1 eyro ta keria. Sti diki mas tin enoria exreosan mou to 2 eyro fetos ston epitafio (En eixa psila kai edosa tou xartonomisma na mou allaksei). Episis eimai siouri oti tou xronou o papas enna ferei kai ta logistika vivlia tis ekklisias ampa kai ksixasei tipote kai den mas to pei, na mas ta deiksei kiolas giati oso na nai enna sigkinithoume kiolas perissotero. Prin tin analisi eksodon, to mono prama pou mas eipe sxetiko me ton epitafio einai oti giortazoume (prosekse to rima a!) oti simera o Xristos epien ston Adi (?! akouse kei ston Adi)
    Aaaa eksiasa to kalliteron...enoikiasan ena topo kai exreosan mas parking 2 eyro. Afou ospou imoun spiti kai akoua radio eniotha to parapano to pneyma tou epitafiou, ama paeis tzame xaloun sou to.

    Parking+keri+diskos...an efkainna gia poto itan na ekamna oikonomian pantos.

    Mary

    ReplyDelete
  11. Alexandre, kati theleis na mas peis alla den se pianoume.

    Τζείνος καταλάβει τι λαλεί?

    Ο Σποσνσόριος εν ένα κακέτυπο ιερωμένου. Άμπα τζαι το μόνο που κάμνει να σέβεσαι πάνω του εν το ράσο...φορεί ράσο οξά έρκεται με τα τζην?

    ReplyDelete
  12. mary
    nai... en syxno fainomeno sth kryoxora

    koulla:
    oi gia tzeino erketai me ta rasa... Ta rasa kanoun to papa pou laloumen

    ReplyDelete
  13. αχ αχ αχ μα τι υπέροχο όνομα Πάτερ Σπονσόριος χεχεχεχεεε χρόνια πολλά! :-))

    ReplyDelete
  14. ΩΩΩΩ, τι τιμή ειν αυτή! Επισκεψη απο to αγαπήμενο μου ελληνικό μπλογκ, προβατούκο μου χρόνια σου πολλά! να σε κεράσω κάτι, ενα φρούτο, ενα ποτό... μι κάσα ες του κάσα ντίαρεστ!:-D

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!