10.6.10

Όταν ο Χέλμουτ εμέρωσεν με την σημαίαν του

Στην Κρυοχώρα που ζω οι άνθρωποι έχουν άλλη σχέση με την σημαία τους.

Λετ μι εξπλειν. Ενω εμείς οι Κυπραίοι πχ. Κουρτίζουμεν την σημαίαν μας, (τζιαι τη δική μας τζιαι μιαν άλλην, την Ελληνική) παντού, στην Κρυοχωρα μονο με εντατικήn έρευνα μπορει να την εβρεις. Οι την δική μας, την δική τους φυσικά.
Το πολύ πολύ μπροστά που κανένα υπουργείο να την έβρεις.
Ο λόγος εν γνωστός. Ακόμα νιώθουν ένα κόμπλεξ για τα δεινά που επροκάλεσεν το τρίτο Ράιχ. Πολλοί νιώθουν ότι η παραμικρή ένδειξη πατριωτισμού ισοπεδώνει τους με τους ναζι.
Το ότι επεράσαν 60 χρόνια τζιαι ότι τζεινη η κουβέντα ελειξεν εν το λαμβάνουν τζιαι πολλά υπ όψιν τους.

Πρός Θέου εν λάλω να σβήσουμεν την Ιστορία. Αλλα μετα που 2,3,4, 10 γενειές κανει, εννε;
Εmbrace History ρε πουλλουθκια, μάθετε που λλοου της.

Αν αναφέρεις την λέξη „εβραίος“ αμέσως αλλασσουν φάτσα, θίγονται αντρέπουνται. Το Παλέστηνιάκον εν μπορεις να το συζητήσεις. Η Εβραϊκή κοινότητα στην Κρυοχώρα εσιει παρά πολλά προνόμια τζιαι απολαμβάνει στάτους σχεδόν επίσημης μειονότητας. Πολίτες του κράτους του Ισραήλ πιάνουν άδεια παραμονής αμέσως, ον δε σποτ.
Γιατί; γιατί ακόμα νιώθουν το βάρος του 3ου ράιχ.

Ως πριν 4 χρόνια κανένας εν εκράταν την σημαίαν του ιν παμπλικ τζιαι αν την εκράταν κανένας, εδακτυλοδείχναν τον, σαν νεοναζί.

Τζιαι μετα έγινε κατι μαγικό τζιαι οι Κρυοχωρίτες εκυαραν να φκάλουν πάνω την σημαιουαν τους. Πρωτα δειλά δειλά, σε καμιάν φανελλούαν, κανένα αυτοκολλητουιν, πας το αυτοκίνητο. Μετα εξεθαρρέψαν τζιαι εκρέμμασαν την που τα παράθυρα τους τζιαι τα αυτοκίνητα τους.

Έγινεν ένα θαύμαν εξ ουρανού εν ονόματι Μουντιάλ 2006.


Ότι εν εκαταφέραν 60 χρόνια ιστόριας, οικονομίκου τζιαι βιομήχανικου μπουμ περίπου 40 χρόνια στα οποία ο όρος made in Germany εν για πολλούς συνώνυμο άριστης ποιότητας, εκατάφερεν το έναν ποδοσφαιρικόν τουρνουα.

Μάλιστα κύριε.



Τζιαι ετσι εξεθαρέψεν ο Χέλμουτ εφκαλεν τες άσπρες ους τες ζαμπουες του στο φως του ήλιου, επκιάσεν την σημαιουαν του  παραμάσκαλα τζιαι επηεν να δοκιμάσει το τζινουρκο φρούτο που το λαλούν public viewing... οξα πατριωτισμό;

Επέρασαν του τζιαι οι αντρωπάες τζιαι ουλλα.

Αλλα με τον εθνικον του ύμνο εν τα πάει ακόμα πολλά καλά. Μπορεί αν ιξαναγίνει μουντιαλ στην Κρυοχωρα να τον αγαπήσει τζιαι τζεινο.

17 comments:

  1. Εκτός των άλλων, επεράσαν και ένα διάστημα χωρισμένοι σε Δυτικογερμανούς και Ανατολικογερμανούς. Με διαφορετικές σημαίες και διαφορετικούς εθνικούς ύμνους. Σήμερα η πλειοψηφία των Ανατολικογερμανών μετανιώνει για την επανένωση, ενώ αρκετοί Δυτικογερμανοί βλέπουν το ανατολικό κομμάτι σαν βάρος στην ανάπτυξη. Αλλά με τον Χίτλερ έχουν το μεγαλύτερο κόλλημα . Εδιστάζαν ακόμα και να απαγορεύσουν το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους γιατί το ίδιο έθελε και ο Χίτλερ και εσυνδέαν το με το ναζισμό.

    ReplyDelete
  2. καλό-ε :)

    (γιατί γελώ εν εκατάλαβα)

    ReplyDelete
  3. Κυρία ΌλσενJune 10, 2010 at 2:38 PM

    Είδες τη μάππα...!; Κάτι κάμνει τζαι ο "μιμιτισμός" τελικά. Εννοώ, τόσες χώρες πανηγυρίζουν με τες σημαίες τους.

    Εθύμησες μου που ήμουν στη Μυτιλήνη πέρσι τζαι η Ελληνική σημαία τους σχεδόν εφαίνετουν που το Αϊβαλί, απέναντι. :)

    ReplyDelete
  4. Wir werden Weltmeister!!!

    ReplyDelete
  5. Κυρία ΌλσενJune 10, 2010 at 3:56 PM

    Για πες ρε Λαβ, Γερμανία-Αυστραλία πόσα πόσα;

    ReplyDelete
  6. αντί να τους μιμηθούμε και να βάλουμε και τις δικές μας στα ντουλάπια, μας μιμήθηκαν αυτοί...

    ReplyDelete
  7. Kyria Olsen:

    gia isopalia to thwrw... kanena 1:1

    Klefth:
    nai, esieis dikaio... ksereis thn katastash vlepw.

    Loveradio, oi tziai wir. poios wir?

    ReplyDelete
  8. I Australia tha faei toulahiston 3 gol apo tous germanous kai tha ta valoun o poldi, o mesut kai o arhigos!! :)))

    Wir werden Weltmeister!

    ReplyDelete
  9. Να κάνω σεντόνι με 2-3 σημειώσεις,;
    Ένναιν μάνα μου τους με τις σημαιούες τους;

    Ενοχές και ζέση έχουν οι μεγάλοι, οι μικροί είναι ως επί τω πλείστω απαράδεκτοι.Μια κοινή εμπειρία που συζητήσαμε δεκάδες φορές με άλλους ξένους φοιτητές είναι η επανάληψη της ερώτησης (πάντα από νεαρούς Γερμανούς όμως):"Τί θα κάνεις μετά τις σπουδές;Θα επιστρέψεις στην Ελλάδα/Κύπρο ή θα μείνεις εδώ;" Την πρώτη φορά, δεν την εξέλαβα ως προσβλητική αλλά σαν γενική ερώτηση. Την δεύτερη το ίδιο. Στην πέμπτη επανάληψη -πάντα από διαφορετικά πρόσωπα- απάντησα σχεδόν απότομα. Την 30η φορά, ρώτησα τον "Χανς" γιατί όλοι οι νεαροί γερμανοί κάνουν αυτή την ερώτηση σε όόλους τους ξένους φοιτητές."Γνωρίζετε πόσο άσχημα μας κάνετε να νιώθουμε;"
    Δεν πήρα ακόμα απάντηση κι ας έχουμε φτάσει στην 200η φορά. Ευτυχώς στον εργασιακό χώρο δεν συνάντησα ακόμα μια τέτοια συμπεριφορά. Ίσως διότι οι μεγαλύτεροι έχουν πολύ διαφορετική ψυχή από τη νέα γενιά.

    Σοκ στη Νέα Συναγωγή στο Βερολίνο.Αστυνομική Φρουρά.Πλησίασα και ρώτησα τον αστυνομικό γιατί είναι εκεί. Μου είπε πως όλα τα εβραϊκά κτίρια, φρουρούνται από την γερμανική αστυνομία. Υπερβολικό;Δεν ξέρω.

    Σήμερα διάβαζα ένα καταπληκτικό βιβλίο, το "Illegal.Wir sind viele. Wir sind da." του Björn Bicker.
    Μπορώ να σου πω ότι μόλις πριν λίγο σύνελθα από το κλάμα των φωνών των λαθρομεταναστών της Γερμανίας που χρωματίζει ο Μπίκερ. Τελευταία άφησε μια Γερμανίδα μεγάλης ηλικίας, η οποία βοηθάει έμπρακτα όποιον λαθρομετανάστη μπορεί, αμφισβητώντας και περιφρονώντας το νόμο. "Δεν παραδέχομαι ποτέ τον πραγματικό λόγο που βοηθάω, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Ο λόγος είναι πως είμαι παιδί του Τρίτου Ράιχ. Ο παππούς μου και ο πατέρας μου ανήκουν στις γενιές που προσπάθησαν να καταστρέψουν ό,τιδήποτε μη γερμανικό.Με τέτοια κληρονομιά, έχω χρέος να βοηθήσω οποιονδήποτε ξένο χρειάζεται ένα καλύτερο αύριο."Περίπου έτσι τα έλεγε.

    Όσο για τη σημαία τους,να μου επιτρέψεις διόρθωση: άρχισε να παίρνει τα πάνω της με το Παγκόσμιο του 2002, όπου γιορταζόταν ο Ρούντι Φεεεεελερ!!! Es gibt nur ein Rudi Völler!!! :)))))))))))))))))))))

    ReplyDelete
  10. kalimera thalassoulla.

    Eni ksereis poses 100des fores me erotisan to idio prama. Pou ton tziairon pou eteliwsa tes spoudes en rwtoun allo omws.
    Ein Rudi Vöööölleeeeeer:-) Symfwnw, alla thimasai ti eprohghthiken twn germanikwn panigirismwn?
    eishen perasei h tourkia Viertel finale tziai egine panikos. Nomizw en pou tzeinous pou emathan ta kolpa me tes shmaioues:-D

    To Vivlio tha to girepsw!

    ReplyDelete
  11. Άτε μακάρι να κερδίσουν κιόλας, εκεί να δεις σημαίες... εμένα μου αρέσουν πολύ οι Γερμανοί ως λαός... κουβαλούν τις ενοχές τους με αξιπρέπεια και δείχνουν να έχουν καταλάβει τί σημαίνει ιστορία... κάτι σαν εμάς :p

    ReplyDelete
  12. sehr interresant mein liebchen!! pos ta leo pos ta leo..emis nomizo imaste etsi me ti simea mas giati mas to kanoun brainwash apo mora sto sxolio. na skeftis iparxi mathima pou onomazete PATRIDOGNOSIA (PATRIDOLATRIA) kai etsi ola ta ellinokipreopoula mathenoun na agapoun tin kipro, tin mitera ellada kai na misoun tous tourkous.

    ReplyDelete
  13. alopos en meinE liebchen pou eprepe na po

    ReplyDelete
  14. demonoulla, me ekplitteis!
    polla swsta ta eipes. mein liebchen giati einai diminutive eksou kai oudetero.

    Patridognwsia??? OMG! egw en to eprolava touton parolo pou eimai polla nearh (kkouxxou-kkouxxou)

    ReplyDelete
  15. nai vre, exo A LEVEL germanika. kai malista me grade A. alla den ta milo und leider, habe ich das vergessen!! nai mana mou, PATRIDOGNOSIA!!! INE APISTEUTI I PROPAGANDA POU GINETAI STA DIMOTIKA. FISIKA KAI IXAME KAI EMIS (IMASTE SINOMILIKES NOMIZO). apla to legame DEN XEXNO

    ReplyDelete
  16. Συμφωνώ με τη she demon. Αυτό το κωλομάθημα κάνει πολλή ζημιά και είναι εντελώς από άλλη εποχή. Αλλά όλα έχουν το σκοπό τους. Εμείς δλδ που την μπίουμε παντού τη σημαία μας λες και είναι χαρτομάντηλο να σκουπίζουμε τη μύξα μας είμαστε καλύτεροι; Εν ιερό σύμβολο η σημαία. Και με τον να την κρεμάζεσαι κάθε μέρα δεν σημαίνει ότι είσαι περισσότερο πατριώτης, ή Έλληνας (αναφορικά με τους λάτρεις της ελληνικής σημαίας και απορρίπτοντες την κυπριακή). Εννοώ ότι η υπερπροβολή δεν σημαίνει απαραίτητα και περισσότερο σεβασμό.
    Εγώ πάντως συμπαθώ τους Γερμανούς και μου άρεσε πώς αναδεικνυόταν η Ιστορία παντού. Σε κάθε πλακάκι, κάθε πεζοδρόμιο, κάθε κτίριο. Και εξελάμβανα αυτό που λες με την ντροπή για τον Β' Παγκόσμιο.
    Και πάντα ήθελα να μάθω γερμανικά. Αλλά δεν...
    Και γι' αυτό θα έρθω πάλι το καλοκαίρι!!

    ReplyDelete
  17. άτε φιλενάδα! Πάνω χαρά σας! η σημαία έξω :)

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!