9.9.10

Πρόκτωρ

Ωσπου πάω ουλλον τζιαι λιόττερον φιλόδοξη είμαι σε θέμα δουλειάς. Βασικά θέλω να έχω χρόνο για εξωσχολικές δραστηριότητες. Να ομορφήνω το σπιτι, να κάμω τες καρέκλες της κουζίνας ντεκαπάζ, να κάμω σκουλαρίτζιαι τζιαι βρασιόλια που έσιει 2 χρόνια να κάμω. Γενικά θέλω να έχω παραπάνω χρόνο για την προσωπική μου ζωή. Η επαγγελματική ολίγον με ενδιαφέρει. Τζιαι ειδίκα η δουλεια που κάμνω τωρά. Βασικά θέλω να φκω που μες την οικονόμια. Μεν φαντάστεις οτι εννα γίνω ασκητης τζιαι ερημητης, ετο κάτι σε πιο λάιτ. Να μεν ασχολουμαι με αγοραπωλησιές τζιαι κέρδη τζιαι ποτούτα.

Είπα του μάστρου ότι θέλω να φύω τζιαι έφυεν η κκελλέ του. Τζιαι επαρακάλεσεν με στα γόνατα να μείνω άλλο 12 μήνες τζιαι να μου δωκει μιαν κάσιαν λίρες. Μεν φανταστείς μεγάλην κάσιαν. Ετο μιαν κασιούαν.
Είπε μου τζιαι ο παλιός μου προφέσορ ότι ευχαρίστως να γίνει τατάς αν κάτσω το κολίν μου τζιαι γράψω κανέναν κοπελλούιν, τζιαι σκεφτουμε να το κάμω με τες λίρες ποννα μου δώκει ο μάστρος. Αλλά εν είμαι τζιαι σίουρη. Ακούω κάτι διδακτορικά Οδύσσειες τζιαι που να επενδύσω 4 για 5 χρόνια; Είμαστεν τζιαι μιας άλφα ηλικίας. Ο προφεσορ είπεν ότι τζείνος έκαμεν το διδακτορικόν του φουλ ταιμ σε ένα χρόνο…. Αλλά πριν 30 χρόνια.

Εσιετε εμπειρίες με το θέμαν ντιαρ ανάγνωστερς;

Μιλώ για θέμαν διδακτορικού ιστορικό-πολιτισμικό-λογοτεχνικό χωρίς ιντερβιους τζιαι στατιστικές. Την διατριβήν του πανεπιστημίου έγραψα την σε 4 μήνες, 100 σελίδες μάιντ γιου… Λαλειτε να φκαίνει σε 18 μήνες φούλ τάιμ;



Y.Γ μεν ανησυχείτε εννεν στα Ελληνικά ποννα το γράψω! Χαχα!

19 comments:

  1. Εν ο Πρόκτωρ του ππολίς ακκάτεμυ;

    ReplyDelete
  2. οξά ο πρόκτορ του γκάμπολ;

    στο θέμα μας. Είπες τους 4 μήνες σάννα τζι εν λλίοι; Ξα εν το πιασα;;

    ΘΕΛΩ ντεκαπαζ!! (Τζι εγώ τζιαι τα έπιπλα μου)Έπιασα τζιαι υλικά αλλά κάπου τα εκαταχώνιασα όπως τα εκατέβασα που το αυτοκίνητο. Έπιασα τζιαι φτηνά τραπεζούθκια του ικέα για εξπέριμεντς! Αλλά ως τζιαμέ. Το ίδιο τζιαι με τα υλικά για κοσμήματα! Τζιαι ζωγραφική. Aw man :ζ

    ReplyDelete
  3. Ο δικός μου ο τομέας που δεν έχει να κάνει με finacial services αλλά είναι κάπως σχετικός θέλει 3-4 χρόνια στην Αγγλία και 4 σίγουρα στην Κύπρο, that is full time. Εξαρτάται από τον αν έχεις MPhil ή το dissertation του Master σου. Aν μπορείς να κτίσεις πάνω του.

    Είσαι σπίγουρη ότι θέλεις να διδάσκεις και να κάνεις έρευνα στον τομέα σου αφού δεν σου αρέσει σαν δουλείά;

    ReplyDelete
  4. postbabylon,

    ανοίεις μεγάλο θέμα. Τεράστιο!:)
    Πρώτα από όλα, αν θα κάμνεις το διδακτορικό ενώ δουλεύκεις, ξήχασε το σε 1.5 χρόνο.

    Αν το μόνο που εννα κάμνεις, είναι να θκιεβάζεις τζιαι να γράφεις το διδακτορικό, γίνεται. Ειδικά αν δεν έχεις έρευνα πεδίου, εν πάεις διακοπές και είσαι 100% αφοσιωμένη. Σημείωσε όμως ότι αν το κάμεις με υποτροφία, σπάνια φκαίνουν πάνω που 1,250 ευρώ το μήνα.

    Επίσης σαν κανόνα, σε όσο καιρό υπολογίζεις να τελειώσεις το διδακτορικό, πρόσθεσε 6 μήνες:)

    Ελπίζω να...εβοήθησα:)

    Α ναι! Επίσης, αν όντως σκέφτεσαι να κάμεις μωρό, να ξέρεις ότι η καλύτερη περίοδος εν άμαν κάμνεις διδακτορικό (με υποτροφία ή μέσα σε πρότζεκτ). Εγγυημένα πράματα:)

    ReplyDelete
  5. axaxaxa ινβικτε το ίδιο εσκέφτηκα και εγώ. άμαν το thesis εν έχει έρευνες και μαλακίες και στατιστικές τελειώνει σε 2 χρόνια μια χαρά.

    ReplyDelete
  6. Κυρία ΌλσενSeptember 9, 2010 at 3:04 PM

    Το λοιπόν: 1. Έσιεις τη βάση των πρώτων 100 σελίδων σου + 2. Αρέσκει σου το θέμα + 3. Ο προφέσορας σου είναι μάστρος + 4. Αρέσκει σου να γράφεις + 5. Θα το κάμεις φουλ τάιμ = θα πιάεις την κασιούα του μάστρου, τζαι για 1, άτε 1μισι χρόνο θα γράφεις, ενώ γυρίζεις σε όποιες χώρες θέλεις! Α? α?

    ReplyDelete
  7. Fenks guys...
    Sike: oi 4 mines including research en llioi, nai. me to skeptikon oti to didaktorikon ennan kamian 400 etous 16, egw evala 18.

    Ina:
    en douleukw ston tomea mou vre. Douleukw se polla asxeto tomea pou tzeino pou espoudasa.
    Giauto thelw na paw pisw siga siga...

    Appomenh
    polla voithitiko comment. Mila h peira a?:-)
    Oi, en tha exw field study mesa oute statistikes. En h istorikh ereuna logotexneias 2 xwrwn ws pros ena thema tziai h sygkrisi tous.

    She
    tziai gw etsi lalw.

    Ka. Olsen:
    enna grapsw allon theman korh. O prof. en edexthken na epekteinw tes 100 selides. Eshei alle themata pou ton endiaferoun twra tziai thelei tsirakkia na erevnhsoun.

    ReplyDelete
  8. postbabylon, έτσι όπως τα λαλείς τωρά, γίνεται μια χαρά σε 2 χρόνια. Τζιαι ειδικά αν εν θέμα που σου το επρότεινε ο καθηγητής, πάει να πει ότι εννα έχεις και υποστήριξη κάμποση. Τζιαι μεταξύ μας...εν έχει λάθος η έρευνα:)

    όσο αφορά στην πείρα...ήμουν 'νια και γέρασα:)

    ReplyDelete
  9. Σίουρα θέλεις πάνω που 2. Εγώ έκαμα το τζιαι θέλει πολλύν τζιαιρόν γιατί έννεν η έρευνα η φασαρία η πολλή, εν το να χωνέψεις καλά δευτερεύον υλικό, θεωρίες τζιαι κλπ. Τζαι εννά δεις ότι εννά χρειαστεί να ξαναδείς την έρευνα 2-3 φορές ωσπου θκιαβάζεις άλλα πράματα. Τι να σου πώ; Εν ωραία τζιαι όμορφη φάση, αλλά να μεν έσιεις πολλά ψηλές προσδοκίες, κάμε το για το κκέφι σου. Τζιαι δουλειές στη δική μου την κρυοχώραν εν λλίες, έν ξέρω στη δική σου...

    ReplyDelete
  10. Μα γιατί νόμιζα ότι είσαι γιατρός/ψυχίατρος or something? Τελοσπάντων. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, γιατί δεν έχω παρόμοια εμπειρία. Συστήνω όμως το εξής: γιατί δεν κάνεις ένα εξάμηνο διάλειμμα, να το σκεφτείς, να ασχοληθείς και με όλα όσα σου λείπουν και μετά αποφασίζεις; Από την άλλη, μπορείς να το αρχίσεις και βλέπεις ανάλογα αν σου βγαίνει ή όχι κι αν θα το συνεχίσεις ή όχι... εκτός κι αν είσαι ψυχαναγκαστική και σε περίπτωση που δε σου βγαίνει θα πιέσεις τον εαυτό σου ντε και καλά να το τελειώσει...
    Και γενικώς, σε τέτοια θέματα κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει αντικειμενικά. Ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά, ασχολήθηκε με διαφορετικό θέμα, σε άλλο κλάδο κλπ... Εσύ είσαι σε θέση να κρίνεις καλύτερα.

    ReplyDelete
  11. Εμέναν άρεσεν μου ο τίτλος σου, κατά τα άλλα εν έχω ιδέα :-)

    ReplyDelete
  12. appomenh:
    to prama pou me euxaristisen pio polla ws twra htan h diatrivh... giauton eipa tziai gw na ksanaasxolithw.

    blackbeard
    poda kati eshei... alla thelw na to kamw gia na anoiksw tous orizontes mou geografika. Euelpistw na apodhmisw se pio zesth xwra kapote;-)

    korinna
    pothen ws ta pothen korh? :-D ampa tziai esygxises me me thn Psychia pou thn Pagoxwra:-D

    makari na mporousa na piasw ena sabatical 6mino, alla ppara yok...

    koulla
    empeirazei, na pernas opote theleis filouin mou!

    ReplyDelete
  13. Καταρχάς πρέπει να είσαι 110% σίουρη ότι θέλεις να μπεις στην όλη διαδικασία του διδακτορικού. Όι 90 ούτε 100. Πρέπει να το λυσιάς.
    Όσον αφορά τη διάρκεια, εν τζιαι εν για να σε συντρομάξω αλλά υπάρχει λόγος που σου λαλούν 3,4 χρόνια τζιαι όι θκυο. Έναν καλό research doctorate στον τομέα που λαλείς θέλει 3 χρόνια σίουρα.

    ReplyDelete
  14. Λογοτεχνία; Καλά και αντέχεις τότε στη δουλειά σου. Το μόνο που μπορώ να σου πω που μελέτες(καμία σχέση με λογοτεχνία) που έκανα παλιά, διάλεξε θέμα που να ενδιαφέρει τον σπόνσορα σου και σίγουρα τον καθηγητή σου. Αλλιώς θα τρέχεις και δε θα φτάνεις.

    Επίσης φίλοι μου είπαν ότι είναι καλό να αποφεύγεις υποτροφίες από ιδρύματα και εταιρείες γιατί μπορεί να έχουν μεγάλο saying στην έρευνα σου, πως πότε και γιατί, και να σε δυσκολέψουν πολύ.

    ReplyDelete
  15. πιστεύκω το ότι δε θα έχεις field study και στατιστικές αναλύσεις μπορεί να γίνει πιο σύντομα γιατί εξαρτάται παραπάνω που σένα και αν έχεις την όρεξη...

    άμα το θες γιατί όχι

    ReplyDelete
  16. Να σου πω και γω την άποψη μου που δουλεύω σε 2 δουλειες και παράλληλα κάνω και διδακτορικό (φούλ ταιμ μαιντ γιου). Εγώ δυστυχώς έχω να κάνω ποσοτική έρευνα (μεγάλου βελινικούς), αλλά μόνο και μόνο να κάνεις ένα review of the literature και να το γράψεις παίρνει πολύ χρόνο. Πρέπει να αγαπάς πολύ αυτό που θα διαλέξεις γιατί μετά θα σπάσουν τα νεύρα σου. Το θετικό είναι ότι σκέφτεσαι να κάνεις κάτι στον τομέα σου και αν το αγαπάς θα το απολαύσεις!

    ReplyDelete
  17. 1.5 xrono gia doktorato!? egw eimai sto year 5 :-( 3 mines to thesis writing kai 4.5 xronia to data collection... kala na pathw! ti ethela tes erevnes (xwris diaswsh); en ekamna kanena theoritiko topic gmt.

    ReplyDelete
  18. Σε δύο χρόνια πιστεύω δεν γίνεται. Είμαι σε παρόμοιο τομέα με αυτό που θέλεις να κάνεις και τη διατριβή του Μάστερ μου την έγραψα μέσα σε δύο μήνες. Και την λάτρεψα. Το διδακτορικό μου πήρε ακριβώς τέσσερα χρόνια. Και στο τέλος το μίσησα. (Τώρα μου πέρασε όμως!) Ομολογώ ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια δίδασκα κάμποσες ώρες (μάλιστα σε κάποια φάση σε δύο διαφορετικά πανεπιστήμια) και αυτό με καθυστέρησε αρκετά, αν και εμπλούτισε τη διατριβή in some interesting and unexpected ways. Αν δεν θα διδάσκεις και είσαι 100% αφοσιωμένη στην έρευνα σου, μπορεί να βγει σε δυόμιση - τρία χρόνια, αλλά σκέψου καλά αν έχεις την υπομονή να περάσεις τρία χρόνια χωμένη σε μια βιβλιοθήκη. Αυτοί που έχουν field research και συνεντεύξεις και ξέρω γω τουλάχιστον αλλάζουν και λίγο περιβάλλον. Εμείς των ανθρωπιστικών σπουδών πρέπει να βγάλουμε ρίζες μέσα στις βιβλιοθήκες...

    ReplyDelete
  19. θα έλεγα να πιάσεις το κασιούι με τις λίρες και να κάνεις ταξίδια αντί να το φας σε έρευνες.

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!