7.10.10

Ανίατη μαη άς

Εν μου κάθεται οτι ο αθρωπος επήεν στο φεγγάρι τζιαι ήρτεν τζιαι μιαν θεράπειαν για τον καρκίνο εν εσιει.
Μπόρει να σου ακούεται κονσπίρασι θίορι ντίαρ ανάγνωστερ αλλα σκεφτουμαι οτι εν ουλλα εναν παιχνίδιν. Συφφέρει μας να εξαλειφτει ο καρκίνος; Ετο τζιαι εμφανίστικεν θεραπεία για τον καρκίνο, εννα κατταρευσει η οικονομία ουλλη. Εννα χαθουν τρίσεκατομύρια τζιαι βάλε, εννα καταρρευσει ούλλον το συστημαν υγείας. Τζιαι προπάντων που κάποιου την πουγκα θα λείψουν.
Ξέρω περιπτώσεις που φίλους ερευνητες, να βρισκουν πολλα καλά φάρμακα για τον καρκίνο τζιαι οι φαρμακευτικες να μεν ενδιαφέρουνται για δοκιμές. Τζιαι χώρις δοκιμές εν κυκλοφορά τίποτε. Με ο κύριος αμποτ, με ο κυριος νοβάρτις ενδιαφέρουνται. Το τζιέρρατον εντ δερ μάδερς τους ιφ αη μέη σέι.

( Μέν με πεις αφελη ντιαρ ανάγνωστερ, εθκίεβασα τζιαι γω το μπλόγκ του γλάρου Ιωνάθαν τζιαι επιαν με το παράπονο)

21 comments:

  1. Αν και ακούγεται σαν conspiracy theory εχεις δίκαιο. Εν γίνεται να έχουμεν πυραυλούθκια που μπαίνουν που το παράθυρο τζιαι βρίσκουν σε στις 35 μοίρες αριστερά της κκελλές σου, αλλά να μεν εβρέθηκε έναν φάρμακο της προκοπης για μιαν αρρώστια που σίγουρα 1 στους 3 εννα την πάθει. Άτε να μεν αρκέψω τζιαι για τα υπολοιπα...

    ReplyDelete
  2. Don't get me started on this...

    ReplyDelete
  3. Ναι ναι, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Απάντησες μόνη σου το ερώτημα..έννεν καθόλου κονσπίρασι

    ReplyDelete
  4. Εν που τα λία conspiracy theories που πιστέφκω 100%.....

    ReplyDelete
  5. Εν τζιαι συμφέρει τους να βρεθεί φάρμακο για τον καρκίνο. Εν κανεί τούτο κάμνουν τζιαι νεές αρρώστιες. Ο ίος Η1Ν1 τι νομίζετε ότι ήταν; :/
    (πιστεύκετε ότι επίαν στο φεγγάρι;)

    ReplyDelete
  6. Μόνο conspiracy theory έννεν τούτη η ιστορία. Σκέφτου όμως το εξής: διούν στο κοινό θεραπεία για τον καρκίνο, το aids και κάθε αρρώστια. Ούλλοι ζουν ως τα βαθιά γεράματα και κάμνουν κοπελλούθκια που την άκρα. πόσος θα εν ο πληθυσμός της γης σε 10 χρόνια; Σε 20; Σε 50; Πόσους να σώσει τούτος ο πλανήτης; Με πόσους να μοιραστούν τα λεφτά τους οι πλούσιοι;

    ReplyDelete
  7. Opos kai oloi mas fantazomai, ton exo zisei kai ego apo konta. Exete dikaio kai ta exo skeftei kai ego auta polles fores. Episis omos (san vioximikos kai atomo pou asxoleite me ereuna) pisteuo oti isos to na katalavoume ena kuttaro kai ena organismo einai poli pio periploko apo to na paei o anthropos sto feggari. O karkinos den einai mia apli asthenia, exei polles aities kai mixanismous, ara to farmako tou kakrinou den einai ena. Oi etairies sigoura xeroun perissotera apo emas alla den nomizo na exoun to thaumatourgo farmako pou oloi fantazomaste (opos eipa den einai kai ena). Ena farmako gia na paei apo ergastirio ston astheni thelei polla xronia ereunas.

    ReplyDelete
  8. Επαρανοήσατε νομίζω.

    Εάν μια φαρμακευτική εταιρεία εφεύρει εμβόλιο ή χάπια για τον καρκίνο τότε έσιει να παίρνει λεφτά που τον κάθε άνθρωπο στη γη γιατί όσοι έχουν τις λίρες εννά θέλουν να εμβολιαστούν ή εννά θέλουν να πίννουν τα χάπια για να μεν πιάσουν καρκίνο. Τωρά τι κερδίζουν οι εταιρείες; Τα φάρμακα τους αγοράζουν τα μόνο τζείνοι που παθαίνουν καρκίνο τζιαι επειδή ακόμα πολλά ένεν αποτελεσματικά δεν ζουν με πολλά χρόνια τζιαι άρα εν μπορούν να τους πληρώνουν. Εάν πρέπει να εμβολιαστεί ο κάθε άθρωπος στον πλανήτη είτε έσιει καρκίνο είτε εν έσιει ή αν πρέπει να αγοράζει χάπια για μια ζωή για να μεν πεθάνει - όπως τα antiretrovirals για το AIDS - τότε εν θα διά παραπάνω λεφτά στις εταιρείες in the long term?

    Οσο για το επιχείρημα ότι επήαμε στο φεγγάρι τζιαι ξέρω γω εγώ ναι, εννά σε πω αφελή γιατί τα θκυό εν έχουν καμία σχέση.Το να πάεις στο φεγγάρι εν engineering - πρώτα θέλεις μια δυνατή ρουκέττα (οι πρώτες ρουκέττες εν που τον Μεσαίωνα που εκατασκευαστήκαν), τα σωστά μέταλλα για το διαστημόπλοιο τζιαι στο τέλος καλά μαθηματικά για τον υπολογισμό της τροχιάς,της ταχύτητας κλπ. Η ανθρωπότητα έσιει αιώνες επιστήμης πίσω που την μεταλλουργία τζιαι πίσω που τα μαθηματικά.

    Το να έβρεις θεραπεία για τον καρκίνο εν ακριβώς το αντίθετο - πρέπει να μπορείς να επεμβαίνεις πάνω σε μοριακό επίπεδο, τζιαι τα μόρια μόλις εκαταφέραμε να τα δούμε με μικροσκόπιο μόλις στον 20ο αιώνα, τζιαι μόλις τα τελευταία 20 εμπορέσαμε να βρούμε τρόπους να επεμβαίνουμε στην δομή τους. Ειδικα για τις αρρώστειες που χρειάζονται τζιαι γνώση του γονιδιώματος, ούτε καν 10 χρόνια εν έσιει που αρχίσαμε να αποκρυπτογραφούμε το ανθρώπινο DNA.Το να περιμένεις ότι με τόσο λλίο χρόνο θα έπρεπε να εβρίσκαμε την θεραπεία για τον καρκίνο εν σαννα επερίμενε κάποιος ότι οι αθρώποι ήταν να κατασκευάσουν το iphone λλία χρόνια μετά που εφεύραν τον πρώτο ηλεκτρονικό υπολογιστή.Ενεν σε time lapse που πάει η επιστήμη.





    Οι φαρμακευτικές εταιρείες εν χρειάζεται να εφεύρουν εμβόλιο για το καρκίνο. Μπορούν άνετα να εφεύρουν μιαν χρόνια θεραπεία σαν τα χάπια της πίεσης ή της χοληστερόλης.

    ReplyDelete
  9. πιστεύκω ότι η θεραπεία του καρκίνου εν κάτω που τη μούττη μας τζι εν τη θωρούμε

    αν ήταν οι εταιρείες που την εχώνναν, εν τους εσύμφερεν να φκάλουν έναν εμβόλιο όπως της γρίππης του κοτόπουλλου για να φκάλουν λεφτά?

    απλά ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει μέχρι ενός συγκεκριμένου σημείου

    πάντως, αν μη τί άλλο, έτσι αρρώστιες ταράσσουν μας τζι εμάς τους υπόλοιπους, συγκινούν μας λλίον

    ReplyDelete
  10. δεν μπορεί να υπάρχει μια θεραπεία καρκίνου, γιατί κάθε μορφή του είναι διαφορετική. αυτό που πρέπει να βρουν είναι του είδους τη θεραπεία που δεν θα σε σκοτώνει.

    ReplyDelete
  11. pion en to blog tou glarou ioanathan?

    ReplyDelete
  12. Ακόμα τζιαι αννεν τραβημένο τούτο, εν ακόμα πιο αφελές να πιστεύκεις ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες λειτουργούν ως κοινωφελή ιδρύματα τζιαι όι ως εκφάνσεις του καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής που αποσκοπεί αποκλειστικά στο κέρδος.

    ReplyDelete
  13. Προσωπικά συμφωνώ με τον Passenger. Ξέρω ότι πολλά σε αυτό τον πλανήτη είναι στημένα κλπ κλπ, αλλά φυσικά και οι φαρμακευτικές θα κέρδιζαν περισσότερα αν υπήρχαν φάρμακα να γιατρεύουν τον καρκίνο ή άλλες ανίατες ασθένειες. Τζαι εν ήταν να λείψουν ποττέ οι αρρώστιες, μεν έσσιετε έγνοια.
    Αλλά δεν είμαστε γιατροί και τα βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα... Αν ρωτήσεις ένα γιατρό θα σου πει ότι υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές περιπτώσεις... Για καποια είδη οι θεραπείες εξελίσσονται, σε μεγάλο μάλιστα βαθμό, για κάποια άλλα όχι. Επειδή παρακολουθώ κάπως αυτά τα θέματα, τις περισσότερες φορές ακούω για νέες θεραπείες και φάρμακα. Αλλά ο κόσμος εξελίσσεται, η φυση γαμιέται, οι ασθένειες μεταλλάσσονται και γίνονται πιο επίμονες και τούμπαλιν. Πάντα θα προκύπτει κάτι άλλο. Και πάντα κάποια θα λύνονται, άλλα όχι. Όπως όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν σε αυτή τη ζωή.
    Κι εγώ, έχω τα δικά μου κολλήματα και τις δικές μου απορίες: Το παίρνω αντίστροφα και λέω, εδώ βρήκαν αγωγή για το AIDS, για να μην αναπτύξεις την ασθένεια για τα επόμενα 30 χρόνια, είδη καρκίνου θεραπεύονται (και να μην ξεχνάμε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης), γιατί ο κόσμος που τραυματίζεται στη σπονδυλική στήλη δεν μπορεί να ξαναπερπατήσει; Εν "απλό": επειδή τα νευρικά κύτταρα δεν αναπαράγονται. Δαμαί του εγκεφάλου τζαι ξαναλειτουργούν κατά κάποιο τρόπο, τα νευρικά του σποδύλου όχι! Για τούτο το ζήτημα, π.χ., θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ιατρική δεν έκανε τίποτα! Γιατί; Πάλε εν "απλή" η απάντηση: γιατί η φύση είναι πιο ισχυρή από εμάς, βιολογικά μιλώντας, γιατί ο άνθρωπος δεν είναι υπεράνθρωπος, αλλά εμείς έτσι νομίζουμε τζι εκάμαμεν τα σιόνι.
    Τα έγραψα λίγο νεκατωμένα, ελπίζω να καταλάβατε τι θέλω να πω.

    ReplyDelete
  14. Invictus, αν σου πω οτι εν σε εσκεφτηκα σαν έγραφα το ποστ ενναν ψέμα...

    Defiance, yes man... να μεν αρκεψουμεν τζιαι με το aids γιατι εν να μεν τελειωσουμεν.

    Passenger, καλώς τον. Το οτι αθρωπος επήεν στο φεγγάρι τζιαι ήρτεν εν σχήμα λόγου με το οποιο θέλω απλώς να εκφρασω την επιστημονική προοδο της ανθρωπότητας ντήαρ:-)
    Το ποστ μου εν τζιαι θέλει να ένει επιστημονική θέση(ποννα μεγαλώσει, ήταν απλώς μερικές συναισθηματικές σκεψεις χωρίς καμιάν επιστημονική βάση, για να εκφράσω το παράπονο μου. Που τα γραψίμια σου πρεπει να εισαι πολλα έξυπνος τζιαι να έσιεις πολλες γνωσεις, ενόμιζα οτι εννα το καταλάβεις οτι εν προσπαθω να μπω στο scientists journal :-)αλλά ακόμα πιστευκω οτι εμεις, εγω τζιαι συ τζιαι ο άλλος, ουτε ενα ψιχουλλον εν ξερουμεν που τζείνα που συμβαίνουν, τζιαι η Δρακουλίνα εκάλυψεν με!

    Νήρι, ναι εσυμφερεν τους short term, οι long term

    Δρακουλίνα, ακριβώς...

    She demon: http://giorman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. ÁSxeto. Έγραψα έναν κατεβατό και δεν μου τα αποθήκευσε ο μαννομπλόγγερ!
    Ξανά λοιπόν. Κοντολογίς, συμφωνώ με τον Passenger. Ναι, υπάρχουν πολλά στημένα παιχνίδια στον πλανήτη -να και η γρίπη Α, τι έκπληξη- αλλά ειδικά για τον καρκίνο, πολλά περισσότερα χρήματα θα έβγαζαν οι φαρμακευτικές αν υπήρχε εμβόλιο ή θεραπεία. Τζαι έν θα λείψουν ποτέ οι αρρώστιες, ειδικά οι "ανώδυνες", μεν έσσιετε έγνοια.
    Απλώς εμείς οι άνθρωποι το βλέπουμε πιο προσωπικά και συναισθηματικά νομίζω. Ένας γιατρός όμως θα πει ότι σε κάποια ζητήματα η ιατρική εξελίσσεται, πολύ μάλιστα, σε άλλα όχι. Και έτσι είναι ακριβώς. Όπως με όλα τα προβλήματα στη ζωή.
    Kι εγώ τελευταίως σκεφτόμουνα πάλι το θέμα της παραλυσίας: «Δαμαί ηυραν αγωγή για τους φορείς του HIV να μην αναπτύξουν την ασθένεια για τα επόμενα 30 χρόνια, γιατί οι τραυματίες στο σπόνδυλο καθηλώνονται για μια ζωή;». Η απάντηση είναι «απλή»: «τα νευρικά κύτταρα δεν αναπαράγονται». Από αυτή την άποψη θα μπορούσε πάλι να πει κάποιος ότι η ιατρική δεν προόδευσε καθόλου…
    «Απλώς» και πάλι, αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η φύση, η βιολογία, είναι πιο ισχυρή από εμάς, ο άνθρωπος δεν είναι υπεράνθρωπος, όπως νομίζουμε. Έτσι λειτουργούμε τζι έκαμαμεν τα σιόνι.
    Είπα τα λίγο σαντανωμένα, εύχομαι να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.

    ReplyDelete
  17. Καλά, ό,τι θέλει κάμνει τούτος. Εν θα τον χαρακτηρίσω. Τον μπλόγγερ, εννοώ. Σόρι ρε Ποστ.

    ReplyDelete
  18. εν ηξέρω τι να πω που να μεν ακουστεί ακραίο. Άκουσα πολλά για τις ιατρικές έρευνες, που γιατρούς και ερευνητές που με εκάμαν να φρίξω..

    ReplyDelete
  19. Τζαι ο καρκίνος να θεραπευτεί, εννά βρεθεί κάτι άλλο να μας τρώει που τούτο τον πλανήτη.
    Ο passenger μπορεί ναν έξυπνος, γνώστης και και και και... αλλά φακκά μου το ότι υποτιμά τους άλλους απαντώντας και άξεστα.

    Ποστ (ή όποιος άλλος )
    αν δεν μπορούσες να το πεις το λέω εγώ γιατί φακκά μου έντονα τούτη η συμπεριφορά.

    ReplyDelete
  20. Μια γνωστή μου με παιδί διαβητικό, μου έλεγε ότι ο γιατρός της είπε ότι έχει βρεθεί στην Αμερική μία ένεση χρονιαία, που αντικαθιστά όλες τις ημερήσιες θεραπείες, και εννοείται ότι καμία φαρμακευτική δεν ανέλαβε να την κυκλοφορήσει!!!

    ReplyDelete
  21. χμ.
    ενδιαφέρον debate.
    εγώ βρήκα ππόιντ σε αρκετούς. Και στον μισιαρό, και στον επιβάτη κτλ.

    αλλά πιστεύκω μεταξύ άλλων ότι τούτες οι αρρώστειες/δοκιμασίες γενικώς έχουν θεολογική (αν πιστέυκεις) ή (έστω) φυσική (? της φύσης) εξήγηση: είτε που ο Θεός μας τιμωρεί και παράλληλα μας στέλλει και μηνύματα/ευκαιρίες, ή η φύση επιβάλλεται, προσπαθώντας να συγκρατήσει τους αριθμούς μας (όι των τηλεφώνων) και τις καταστροφές μας.

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!