7.12.10

postbabylon's medical journal: hurby

Ανάλογα με το ίντα λαχνός σου έππεσεν ντήαρ ανάγνωσtερ, έσιεις το ή εν τον έσιεις.

Ο λόγος εν για τον ερπην, την έρπην που λαλουμεν τζιαι στην Νήσο, οι τζείνην της στρατιωτικής άσκησης αλλα τζείνην που κοσμά το στομοσιειλον μερικών μερικών κάποτε κάποτε…
Εμείς που τον έχουμεν, εμάθαμεν τον, τζιαι φωνάζουμεν το τζιαι χαϊδευτικα hurby.

Aλλά όπως είπα, εν λαχνός, εν κερδίζουν ουλλοι.

Εμέναν η κλήρωση μου έγινεν στα 15 μου χρόνια στο παρκούιν του Ζεμπύλα όπου ένας 17 χρόνος μελαψός νεαρός μου έδωκεν το πρώτον φιλίν τζιαι τον λαχνό τον κερδισιμιόν. Εν μπορώ να πώ ότι μου άρεσεν το φιλίν, αλλά ούτε ότι εν μου άρεσεν. Το μόνον που μπορώ να πώ εν ότι την επόμενη μέρα είχα για πρώτη φόρα έναν έρπην πας τα σιείλη.
Η ορθόδοξη τζιχαντίστικη διαπαιδαγώγηση της Μεγαλομήτωρ έκαμεν με να σκεφτώ αρχικά ότι πρόκειται για οργή Κυρίου τζιαι τιμωρία που θα ακολουθείτω μετα του πυρός κολάσεως αλλά ασσέν καλά ο Δαρβίνος άλλαξα γνώμη.

Τζιαι που τότε ντήαρ ανάγνωστερ εχώ τον hurby να καραδοκεί τζιαι να περιμένει την ευκαίρια για επίσκεψην.

Κυρίως εμφανίζεται στες εξής περιπτώσεις:

1. Πρίν που γκομενοραντεβου (για να σου την σπάσει ο ζηλιάρης)
2. Κατά την διαρκεια γκομενοκατάστασης (για να σου κάμει χαλάστραν)
3. Αμέσως πρίν μιαν συνέντευξη για δουλεία (για να σε κάμει ρεζίλιν)
4. Μέτα που επέρασες φάσην αηδείας τζιαι ανεκάτσιασες πολλά κάτι (για να σου δείξει ότι εν πρέπει να είσαι μούττη του θκυόσμη τζιαι να ανεκατσιάς με το παραμικρόν γιατι εν είσαι σοοου ντιλάιτφουλ γιορσέλφ)
5. Ετσι απλώς για να δεί ναμπου κάμνεις

Η ιατρική έσει βέβαια άλλες εξηγησεις, αλλα οσοι έχουν το hurby σύντροφον ξέρουν ότι εν πελλάρες που λαλεί η ιατρική τζιαι ότι η αληθκεια εν τούτη που σου λαλώ εγώ.

Γιαυτον λοιπόν, στα πλαίσια της συνεργασίας μου με τον λεγάμενο, ήβρα αποτελεσματίκ τρόπους να του την καθίσκω τζιαι τούντους τρόπους εννα σου τους πώ ντήαρ ανάγνωστερ, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του παρών εblogημένου.

Six steps to dealing with hurby
1. Μόλις έρτει για επίσκεψην, μεν νευριάσεις, κάμε πως εν τον είδες.
2. Πήεννε αμέσως στο ψυγείο τζιαι κόψε μιαν λεπτή φέττα πιπερόριζαν τζιαι κάτσε του την πάνω για 15 λεπτά. Κανονικά με την πιπερόριζαν γυρίζει του τζιαι στρέφεται πισω στα ενδότερα του ανοσοποιητικού σου για να συνεχίσει τζείνον που έκαμεν: να λύει σουντόκου τζιαι να περιμένει ώσπου να συμβει ένα που τζείνα που σου είπα πιο πάνω τζιαι να ξανάρτει.
3. Αν δεν έσιεις πιπερόριζαν, κόψε ένα κουννι σκόρτον που την μέση τζιαι πάλε βαρτο πάνω για 20 λεπτά, ξαναβάλε κάθε 2-3 ώρες. Εν θα τον εξαφανίσει αλλά εννα τον βουβάνει τζιαι εννα φύει σε 2-3 μέρες  χώρίς να σου τα πρήζει. Μεν ανυσηχείς για τον ζόλον, κανένας εν θέλει να φιλήσει τον hurby anyway..
4. Αν γελαστείς τζιαι βάλεις του ζοβιράξ, εννα φυρτεί που το γέλλιον, γιατι τουτη η κρέμα πλέον ιζ ε τζιοουκ του χιμ.
5. Αν πάλε πρέπει να βάλεις πάνω χημεία γιατι τουντα χίππι-φυτικά εν σε πείθουν καλά να πάθεις: εννα τον έσεις μιαν ευτομάν παρέα. Αλλά εν θα σε κατηγορήσω, εννα σου δώκω τζιαι άλλη συμβουλή: μεν γοράσεις ζοβιράξ, κόφκει κελλε. Ζήτα να σου δείξει ούλλες τες κρέμες που έσει με acyclovir τζιαι θκιάλεξε την πιο φτηνή, το ίδιον σκατόν ένει.
6. Μέν του διας σημασία! Μέν τον χαϊδεύκεις μεν του μιλάς. Βαρκέται τζιαι φευκει.



Αυτά ντήαρ ανάγνωστερ τζιαι καλά ξεκουμπίδια στον hurby.

31 comments:

  1. Εν έτυχε ευτυχώς να γνωρίσω ποτέ τον κ. Hurby. Με έτσι στοιχεία που έχεις, πρέπει να κάμουμε ενα κεμικαλ σεπαρέισιον του σκόρτου τζαι της πιπερόριζας. Τα φράκτιονς που θα συλλέξουμε, θα τα τεστάρουμε πανώ στον κ.Hurby. Θα απομονώσουμε την ουσία που είναι η θεραπευτική τζαι θα την πατεντάρουμε τζαι θα ανοιξούμε μια φαρμακευτική εταιρεία. Λείπει μας μόνο το κεφάλαιο....

    ReplyDelete
  2. Εγώ πάλε, εγνώρησα τον πολλά μιτσιά (εν έχω την παραμικρή ιδέα πόθεν τον εσύναξα) αλλά εν μου έκαμεν ποττέ ξανά επίσκεψη που τότε. Εν είμαι καλός χοστ μάλλον. Πάλε καλά. Θυμούμαι πάντως τότε, επήα φαρμακείο με τη μάμα τζαι είπεν μας η φαρμακοποιός ότι έιχε 2 κρεμούλες. Η μια ακριβή, η άλλη φτηνή. Ερωτήσαμεν την ποια εν η καλλύτερη, είπεν μας η φτηνή. Επιάσαμεν την τζαι ούλλα καλά. Ελαλούσαν την κάτι σε herpisan νομίζω.

    ReplyDelete
  3. Μα πόσο σε καταλαβαίνω!!! Ούλλα όσα έγραψες για το πότε έρκεται επίσκεψη, γιατί έρκεται, εν τζείνα που πιστεύκω τζιαι εγώ. Πάντα μόλις νιώσω το παραμικρό πάνω στα χείλη μου λαλώ του εαυτού μου "μεν τον σκεφτείς, θα έρτει, ξίχαστον!".
    Ώστε πιπερόριζα και σκορτούι? Εν τα ήξερα τούτα!! Πάω να πετάξω την ζοφιραξ τωρά!!!

    ReplyDelete
  4. ούτε κι εγώ τον γνώρισα αλλά θέλω μετοχές στη φαρμακευτική της πρασινάδας!!!

    ReplyDelete
  5. Πρασινάδα
    πολλα εξυπνο αη μαστ σέη. Αλλά εννα ακριβώσει ο σεπαρείτετ σκόρτος οπότε εν συγερει τους hurbασθενείς.

    Ρέιν
    και συ τέκνον... είδες τον ίντα πολλοπάητος ενει!

    Μούνλαιτ
    σταμάτα, μεν του φωνάζεις τζιαι εννα ρτει!

    Ουφ
    κάτσε στα βραστά σου, η πρασινάδα εννα το κάμει φορ δε σέηκ οφ χιουμάνιτι, εν θα φκάλλει λεφτα στην ρασιην του σκορτη τζιαι της πιπερόριζας είπαμεν...εχτός αν θέλεις δόξαν, ποτζείνην να σου δώκει, εννεν πρασινάδα;

    ReplyDelete
  6. Έχω πέσει στα πατώματα από τα γέλια με τη εικόνα του χέρμπι να λύνει σουντόκου!!!!! Ρε μλκ τον φαντάζομαι παρέα με τη μπάλα σκόνης που διώχνει η νοικοκυρά με το σουίφερ και φεύγει αποκαρδιωμένη με τη βαλιτσούλα της..

    Νταξ, δεν υπάρχει(ς)!!

    ReplyDelete
  7. Εμείς θα το κάμουμε για τον συνανθρώπο που υποφέρει. Εγώ θα είμαι μια ταπεινή ερευνήτρια, φορ δε σέικ οφ χιουμάνιτι που είπεν τζαι η Ποστ εντ ντέαρ άι σέι σάιενς! Που οικονομικά εν σκαμπάζω τίποτε...προτείνο να τα αναλάβει η Ποστ. Ουφ, όπως αποταθείς στην Ποστ πλις.

    α! τζαι ελπίζω το θαυματουργό μέρος του σκόρτου να μέν εσιει την ουσία που βρομοζολεί γιατι εν θελω να το φκάλουμε "Ζολεξ". Αν πετύχουμε να μεν εσιει ζολο, τοτε θα γίνουμε πλούσιες κοπέλες!

    ReplyDelete
  8. she
    pion efilises sto parkoui tou zempila? omologa tora

    ReplyDelete
  9. Κυρία ΌλσενDecember 8, 2010 at 8:47 AM

    Επίσης, αν εν τζαι εννάρτει νύχτα, κλείει του τες πόρτες η οδοντόκρεμα. Η κανονική η άσπρη, όι οι πρασινούδες οδοντοπαστούδες. Που τα χτες δοκιμάζω πρώτη φορά κάτι διάφανα (ημίσς) τσιροτούθκια. Α'λλ λετ γιου νόου αν κάμνουν παραπάνω που το σκόρτο...

    ReplyDelete
  10. Κι εγώ είμαι παθούσα! Εμένα με πρωτοεπισκέφτηκε όταν ήμουν 12 και έπεσα που το μονόζυγο με τα μούτρα πάνω στα χώματα.
    Δεν τον είχα ξαναδεί από το λύκειο και ξαναεμφανίστηκε μετά από 13 χρόνια, πέρσι, όταν ήμουν στην Αθήνα. Ήμουν μες στο μετρό μόνη μου και πήγαινα Θησείο, όταν άρχισα να νιώθω μια φαγούρα στα χείλη, αίσθημα αμυδρά γνωστό. Σκέφτομαι "έσσιει χάζι!". Κατεβαίνω, πάω βουρητή στις τουαλέτες του εστιατορίου και διακρίνω στο επάνω χείλος τις παλιές γνώριμες παμπουλούες. Είχα μαζέψει τόσο άγχος εκείνες τις μέρες, ήταν επόμενο να μας θυμηθεί.
    Το γιατροσόφι με το σκόρδο είναι το καλύτερο! Το κάνω κι εγώ.

    ReplyDelete
  11. εν γίνεται να λείπω εγώ που τούντο ποστ...

    κυρία Όλσεν το τσιροττούιν εν μου έκαμεν τίποτε εμένα, αντιθέτως επαρέτεινε την παραμονή του παλιοχούρπη.

    το θέμα είναι να τον προλάβεις, ειδάλλως κατσικώννεται για καμιάν εφτομάν τζαι μεινίσκεις αφίλητη. Η ζοβιράξ δουλεύκει (αν την βάλεις την πρώτη μέρα) αλλά θα σε θωρούν οι άλλοι σαν το φρικιόν άμαν κυκλοφορείς.

    πιπερόριζαν εν εξαναδοκίμασα ούτε σκόρδον, θα το επιχειρήσω νεξτ τάιμ.

    ούφφου ρε ποστ, έφερες μου άσιημες αναμνήσεις με τούντο ποστ... ξου ξου! μακριά!

    ReplyDelete
  12. Μα ποιούς φιλάτε ολάν τζιαι παθαινετε έτσι πράματα? Τους osbournes?

    ReplyDelete
  13. Ουάο, εν είχα ιδέα ότι άμα τον κολλήσεις τον ιό δεν εξαλείφεται ποτέ από το σώμα σου... Εγώ πάλι βγάζω άφθες έντός του στόματος από το άγχος ή τη σωματική κούραση. Πολύ επώδυνες αυτές.

    ReplyDelete
  14. Μπορείς να δοκιμασεις denavir κρέμα ή famvir 125 mg δυο φορες την πρωτη μέρα.
    Επίσης, η χρηση αντηλιακού βοηθά στην προληψη, καθως ο ερπης γινεται trigered απο την υπεριώδη ακτινοβολία.
    Τελος, περαν της πλάκας, ο αθωος επιχείλιος έρπης μπορεί, εαν δεν αντιμετωπιστει να προκαλέσει ιικη οφθαλμική λοίμωξη .Το χειρότερο όμως ειναι η μεταφορα του στα γεννητικά οργανα, το οποίο εαν δεν το δεις, δεν πιστευεις το τι γίνεται.
    Δυστυχως ενα 20% του πληθυσμου εχει έρπη και οι περισσότεροι δεν το ξέρουν.

    ReplyDelete
  15. Μα κοίτα σουξέ ο χέρπυς α! Θα ταυτιστώ με το σχόλιο της Αχάπαρης: ΜΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝ ΠΟΥ ΦΙΛΑΤΕ ΟΛΑΝ;

    ReplyDelete
  16. μολις το νοιωσεις βαλε σπιρτο με το παμπακουι των αυτιων.θα κακκατωσει σε λιγη ωρα. ζητα που το φαρμακειο σπιρτο μπλε. καρατσεκαρισμενο απο τον αντρα μου.

    ReplyDelete
  17. είδα μια διαφήμιση για ένα τώρα φάρμακο ήταν, κάτι σαν σπρέι. στη διαφήμιση εδούλεψε πάντως,μόλις το έβαλε εξαφανίστηκε. δεν ξέρω για την πραγματική ζωή.

    ReplyDelete
  18. Πολλά χρήσιμο ποστ. Αχρείαστο να'ναι φυσικά

    ReplyDelete
  19. Ένα λεπτό γιατί τωρά αγχώθηκα! Ο επιχείλιος έρπης μπορεί να μεταφερθεί στα γεννητικά όργανα (ή οπουδήποτε αλλού?). Εγώ ξέρω ότι ο έρπης στα γεννητικά όργανα, εν αφροδίσιο νόσημα και είναι πολύ διαφορετικός από τον επιχείλιο, είναι άλλος ιός.

    Τα τσιροττούθκια εχρησιμοποίησα τα κι εγώ. Εν κάμνουν τίποτε. Ούτε αν τον ξεράνεις με οδοντόκρεμα ή σπίρτο πετυχαίνει με μένα. Την επόμενη φορά (ξιου μακριά) θα δοκιμάσω το σκορτούι ή το τζίντζερ (το οποίο θα τρώω μετά οπωσδήποτε!)

    (ex Rain Tears)

    ReplyDelete
  20. Ο επιχήλιος ερπητας ειναι διαφορετικός απο τον ερπητα των γεννητικών οργανων, υπαρχουν ομως περιπτωσεις που μπορει να ειναι το ίδιο στελεχος, ειναι ομως περιορισμενες.
    Ο ιος αυτός, οπως καθε ιος μπορει και μεταλλασεται. Ετσι ειναι πιθανον το στοματικο σεξ(οχι μονο απο στομα σε στομα) να μεταφερει τον επιχηλιο στα γεννητικά όργανα.
    Υποψην οτι οι αντρες φορεις του ερπητα γεννητικων οργανων ειναι περισσοτεροι, αλλα οι γυναικες κολλουν πιο ευκολα λογω την μεγαλυτερης πιθανοτητας τραυματισμου.
    Η πιο καλη θεραπεια ειναι η zovirax και η penciclovir. Υπαρχουν επίσης και τα χαπια για πιο σοβαρες ή υποτροπιαζουσες καταστασεις.
    Τσιρότα και λοιπά δεν λειτουργούν.Το οινοπνευμα καθως και το betadine σκοτωνουν τα παντα αλλα τραυματιζουν και το επιθηλιο(Αυτο δεν ειναι καλο) και για αυτό πρέπει να αποφευγονται. Επισης δρουν επιφανειακα ενω ο ιος αυτός, εδρευει στα γαγγλια.
    Σε αντιθεση με την αληθινη αγαπη, ο ερπης κραταει για παντα γιαυτο προσέχετε. Επισης στοιχίζει παρα πολλα.

    ReplyDelete
  21. peee,oi parapanw exoumen ton hurby parean, a!
    Dokimaste to ginger people, en tha to metaniosete!

    Okyale, polla plhroforimeno se vriskw, thanks for sharing!

    ReplyDelete
  22. @postbabylon
    Περαν την πλάκας, ειναι σοβαροτατο θεμα και εχω δει να διαλυονται οικογενειες.
    Εχω επισης ψευδομαρτυρησει σε κουμπαρο φιλου οτι μπορει να το κολλησεις και απο την τουαλετα( το ειχε κολλησει η κορη του 15 χρονων).

    ReplyDelete
  23. Okyale
    !!!! φαντάζουμαι... εκάλυψες την την μιτσιάν. Οι παλιοι ελαλουσαν τον ερπη των γεννητικών οργάνων τζιαι "φωθκιά", είσιεν το πάθει μια ξαδέρφη μου.
    Αλλά μπορει να εμφανιστει τζιαι χωρίς να σε κολλήσει κάποιος εννεν; Αν είσαι φορέας του ιου;

    ReplyDelete
  24. Μου τηλεφωνα φιλος γιατρος και μου λεει"εισαι ανοικτη ακροαση, ειμαι με τον κουμπαρο και η κορη του εχει ερπη (15 χρονων η μικρη).Πες του και εσυ οτι μπορει να κολλησει απο την τουαλέτα".
    Και εγω ειπα"Σπανιο μεν αλλα εχει αναφερθει".
    Οσο αφορα το ερωτημα σου εαν μπορει να εμφανιστεί χωρις να σε κολλήσει κάποιος,ειδικα των γεννητικων οργανων, μαλλον πιθανοτερο να βγει ο Περδικης πρόεδρος.
    Το να εισαι φορεας παει να πει οτι μολυνθηκες καποτε. Αρα καποιος σε κόλλησε, συμπεριλαμβανομενων και μωρων με ανεμοβλογιά, καθως ο ιος μεταλλάσεται, δηλαδη ειναι tranformer.
    Και επειδη ενας στους 5 ειναι φορεας, και επειδη οι γυναικες κολλουν πιο ευκολα, επαναλαμβανω οτι ειναι πολυ ζόρικο.

    ReplyDelete
  25. Thanks doc!
    dhladh, an eperases anemovlogia, mporei na eisai foreas tou iou tou erph?
    (excuse my poor language:-D)

    ReplyDelete
  26. Ναι, αλλα ακομα και εαν κολλησεις ανεμοβλογια απο μωρο και δεν εμφανίσεις κλινικά συμπτώματα μπορει να εκδηλωθει ο ιος σε καποια φαση.Επισης εαν εμφανίσεις ζωστηρα, τότε δεν τον ξαναεμφανιζεις.Αυτο δεν συμβαίνει δυστυχως με τις άλλες μορφες ερπητα.
    Γι αυτό λεω μην μπειτε στο λουκι σκορδο και ginger,αλλα μια φαρμακευτική θεραπεια έχει καλυτερα αποτελεσματα.
    (Παντως νομιζω σημερα εκανα καλη διαφημιση στις εταιρείες. Ποσα να ζητησω?)

    ReplyDelete
  27. Okyale
    hahahahah
    zhta esy osa theleis tziai thoroumen:-)
    Pantws: emfanistiken o erphs thn Trith, evala panw MONO ginger tziai shmera Pempth yparxei mono ena mikroskopiko kakattouin (!! :-D) sthn thesin tou. Dhladh en ekdilothiken kan!
    Me olo to sevas doc, enna synexisw to ginger tziai an pathw pio megalo xattan enna paw se farmako! Alla dektou tziai sy to giatrosofin mou!:-p

    ReplyDelete
  28. Το ginger χει γνωστες ιδιοτητες και αναφερεται ως προσαρμοσιογόνο.
    Απο την αλλη ομως υπαρχει και το placebo effect.Εαν το πιστευεις, πιθανον να σε βοηθησει πιο πολυ και απο φάρμακο.
    Εξαλλου πολλά φαρμακα παραγονται απο φυτα, μυκητες κ.λ.π.

    ReplyDelete
  29. Έχω έρπη απο τον καιρό που θυμούμαι, πρέπει να τον εκόλησα που τον παπά μου ή την αδελφή μου.

    Όταν νίωθω ότι πάει να φκεί, κατεβάζω κάμποσο Lysine και αν φκεί τελικά, είναι πολύ εξασθενημένος. Το συστήνω ανεπιφύλακτα, που το καιρό που το ανακάλυψα ησύχασα:
    http://www.umm.edu/altmed/articles/lysine-000312.htm

    http://www.amazon.com/Nature-Made-L-Lysine-1000mg-Tablets/dp/B0029O0C1C/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1291985612&sr=8-7

    δεν ξέρω αν το πουλούν στην Κύπρο, αλλά στις ΗΠΑ έχουν το μαζί με τις βιταμίνες κτλ (είναι ένα είδος φυσικής πρωτεΐνης).

    ReplyDelete
  30. Εν λίγο πιο παλιό τούτο το ποστ αλλά ήρτε μου στο νου την προηγούμενη εβδομάδα γιατί είχα ένα ανεξπέκτεντ γκέστ... my dear hurby.. είπα να μοιραστώ κι εγώ την ιστορία μου που την πρώτη φορά που το είχα γιατί εν γελοία...

    ήμουν πρωτοετής φοιτήτρια στην αμερική, εν επερνούσα πολλά καλά γιατί αμαν είσαι κάτω των 21 εν πάεις πούποτε (εν σε βάλλουν μέσα), ήμουν αγχωμένη για τα μαθήματα τα μισά εκαταλάβαινα, και είχα και μια καθυστερημένη συγκάτοικο (μεστο ίδιο δωμάτιο μάιντ γιου!!!) που ετσακωθήκαμε πρώτη μέρα και εν εμιλιόμασταν.

    έπεσα να κάμω ναπ και εξύπνησα με σιηλη φουσκωμένα.. θωρό στο καθρεφτάκι που έφκαλλα τα φρυθκια μου παμπούλες... και εγώ η έξυπνη πάω να τες σπασω (γιατι τι αλλο καμνεις με παμπούλες??)
    ε μετά εκατάλαωα ότι εννα πονώ πολλύ καιρό ετσι και λαλώ να ρωτήσω τις κορούες στον όροφο μου αν είχαν τπτ... any medications for herpes? (herpes=ο πουκατινός ο έρπης στην αμερική... αν εχεις στα σιηλη λαλείς τον cold sore) εγω εν και ήξερα...

    εθωρούσαν με παράξενα και ελαλούσαν μου μα πως, πήγαινε στο χελθ σερβισες... πουμέσα τους θα ελαλούσαν μανα μου τούτη εφκίκε που την χώρα της και να δούμε ίντα "παρέες" καμνει...

    μετά που μια άκαρπη προσπάθεια να πιάσω ζοβιράξ στο φαρμακείο επειδή τάχα ήθελα συνταγή γιατρού και τον γιατρό τον ηλίθιο να μ λαλεί εν θα σ κάμει τιποτε μεν φιλήσεις τον φίλο σου για 15 μέρες και εννα περάσει εκαμα ότι κάμνω πάντα αμαν εν βρισκω δαμέ πράματα... έπιασα την μάδερ και όπως λαλείς κι εσύ εκαμε μου εξπορτ ενα σωληνούι και ήβρα την ηρεμία μου...

    βέβαια μέχρι να ερτει εφιε μου ο ντίαρ χερμπι.

    το ποιντ είναι... ιτ σακς αμαν έρκεται... αυτα!

    ReplyDelete
  31. Me and ozzy fucked tougher, trying to show to my god!

    FUCK YES!' prior to cumming inside my warm pussy. were still fucking

    Look into my web site: hcg injections

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!