5.3.11

Migration for dummies

Εκατάλαβα οτι ο ρατσισμός τζιαι η ξενοφοβία εν προϊόν της άγνοιας,  της αχαπαροσύνης τζιαι τηε έλλειψης (πραγματικού) ενδιαφέρωντος.
2 μικροί διάλογοι που με οδηγήσαν στην ανακάλυψην της παρούσας τασιηνόπιττας:

Με έναν γνωστόν (Γ)που την Κύπρο κατα της διάρκειαν επίσκεψης του στην Κρυοχώρα

Γ: Στην Κύπρο επέλλαναν μας οι αιτητές ασύλου! Εγέμωσεν ο τόπος. Πε μου, έσιει τζιαι δαμέσα ποτούντο άσυλο;
Δαμέ εκατάλαβα οτι εν έξερεν τι ακριβώς εν το πολιτικό άσυλο.

Π: Εεε, ναι φυσικά, το δικαίωμα του άσυλου εν μπλα μπλά μπλα...


Ο Γ. Είναι απόφοιτος πανεπηστημιού της Αγγλίας.
-------------------------------------------------------------------------
Με έναν συνάδερφο μου (Σ) που ούλλη μέρα ξιτιμάζει τους ξένους της Κρυοχώρας, καμνωντας παρένθεσην οτι εν με εννοει τζιαι εμένα – μάλλον «εν με εννοεί» επειδή είμαι η μαστόρισσα του.

Π: Πε μου Σ, γιατί έσιει τόσους πολλούς ξένους δαμέσα, έσιει τόοοσα χρόνια;

Σ: Ερκουνται να μας κλέψουν τες δουλειές μας τζιαι να μας φάν τα επιδόματα.

Π: τζιαι γιατι εθκιαλέξαν την Κρυοχώρα;

Σ:εεε, ενι ξέρω... επείδη τους αρέσκει παραπάνω, εν πιο μοντέρνα.

Π: Οι παράπανω ξένοι ήρταν που το 55 τζιαι μετά, ή εν απογόνοι τούτων, τζιαι ήρταν οταν η Κρυοχωρίτικη κυβέρνηση εζήτησεν εργάτες να έρτουν για να ξαναχτίσουν την χώραν μετα που τον 2ο παγκόσμιο μπλα μπλα μπλα....

Σ: Εννεν! Πε μου αλήθκεια;

Π: Ναι!!(με ύφος συνομωτικο) Τζιαι μάλιστα σε 20 χρόνια με την δημογραφική αλλάγη της Κρυοχώρας, ούλλοι οι Κρυοχωρίτες ενναν γέροι τζιαι μόνον νέοι μετάναστες εννα σώσουν την κατάσταση! Εννα ρτουν αλλό’τοσοι!
(ομολογώ το τελευταίον ήταν για να σουρουντιστώ τζιαι να τον σοκάρω. Οι οτι εννεν αλήθκεια, αλλα έιπα το καθαρά για να τον προκαλέσω, η ποθκιάντραπη)

Ο Σ εν απόφοιτος λυκείου με τριτοβάθμια εκπάιδευση σε ηβέντ μάνειτζμέντ.


14 comments:

  1. Η άγνοια, η εσκεμμένη παραπληροφόρηση και η φτώχεια κάνουν (ξεχωριστά και μαζί) τους καλούς ανθρώπους ξενοφοβικούς. Κι όμως αν τους ρωτήσεις μπορεί να έχουν φίλους ξένους.
    Οι πραγματικοί ρατσιστές δεν ξέρω πώς και γιατί.

    Ο Γ γνωρίζει ότι η Κύπρος ανήκει στην Ε.Ε. ή ακόμη; :)))))))))))))))))

    Όσο για τους Κυπραίους ρατσιστές, δικαίωμα τους να ξεχνούν τον τεράστιο αριθμό κυπρίων προσφύγων-μεταναστών αλλά κι ένα όνομα:Δρ Λένας Κάκκουρας.
    Σκοτώθηκε από πυροβολισμό αμερικάνων αστυνομικών.
    Και γιατί;Διότι ήταν "ξένη φάτσα"
    Ευτυχώς η αμερικάνικη δικαιοσύνη τιμώρησε τους συγκεκριμένους αστυνομικούς.

    ...

    Και έξω από τα βαριά...
    Καλό σου Σαββατοκύριακο Ποστ μου! Θα κόψετε τη μούττη της Σαρακοστής;

    ReplyDelete
  2. Θάλασσα
    έσιεις δίκαιο. Εν το ήξερα με τον Κάκκουρα. Θεώρω οτι ο καθένας οφείλει να πληροφορηθεί πριν να αννοίει το στόμαν του όμως!
    Οσο γαι το σκ, χάνεις ντήαρ, εσιει στη παλιά πυροσβεστική μπάλκαν μπητς πόψε, ελπίζω ναν καλά τζιαι να την κόψουμεν τζιαμε;-)

    ReplyDelete
  3. "ο ρατσισμός τζιαι η ξενοφοβία εν προϊόν της άγνοιας, της αχαπαροσύνης τζιαι της έλλειψης (πραγματικού) ενδιαφέρωντος"
    έτσι είναι όπως τα λαλείς, δημιουργώντας μια κατάσταση ευάλωτη σε προπαγάνδα και ψέματα που έχουν ως αποτέλεσμα κοινωνικά να μας υποβαθμίζουν αντι να αναβαθμίζουν. Εγωισμός τζιαι κομπλέξ στον άνθρωπο ενυσχίουντε καθώς πηγαία μέσα του θέλει να νοιώθει ότι εν αννόττερος που κάποιον άλλο λόγω ανασφάλειας τζιαι αμμορφοσύνης..
    Τελίκα σε τι μεταμορφώνομαστε σ΄ανθρώπους ή σε πίθικους ως που πάμε;

    ReplyDelete
  4. What the hell is event management?

    Degree titles are getting more and more ridiculous

    ReplyDelete
  5. ΑκκανούρηςMarch 6, 2011 at 10:48 AM

    Η παράλειψη του κράτους να δημιουργήσει υποδομές για αφομίωση των μεταναστών δημιουργεί το υπόβαθρο των παράλληλων κοινωνιών. Τα συστήματα απονομής δικαιοσύνης σε τοπικές χαμηλόβαθμες δικαιοδοσίες (magistrates courts) στην Αγγλία έχουν υιοθετήσει κανόνες sharia.

    Αποτέλεσμα αυτού είναι να ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας παράλληλου δικαίου, ανομοιογενούς και αυξάνοντας την πιθανότητα συσταλτικής ερμηνείας κανόνων δικαίου π.χ καταστατικό χάρτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ειδικά στις περιπτώσεις των γυναικών.

    Υπάρχει διάσταση μεταξύ ισλάμ και Δύσης. Δεδομένη η καταστροφή που προκάλεσε και προκαλεί η Δύση στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή μέσω της αποικιοκρατίας και των διαφόρων εκφάσεων του καπιταλισμού (π.χ λεξ μερκατόρια, παγκοσμιοποίηση κτλ.).

    Η πολιτεία όμως δεν πρέπει να κατευθύνει τη σχετική πολιτική της με γνώμονα τις "τύψεις" που προβάλλει και συντηρεί η νέο-αριστερά και που κατσκευάζει η νεο-συντηριτική παράταταξη. Το δόγμα της αφομίωσης πρέπει να είναι η κορωνίδα της μεταναστευτικής πολιτικής. Πολύ απλά και με την πιθανότητα πρόκλησης έντασης στη στήλη της αγαπημένης Ποστ-Μπαμπ: Είμαστε άθεοι, ουμανιστές. Δεν κατανοούμε την απαίτηση να αξιολογήσουμε τη θρησκεία του οποιουδήποτε ως πιο σημαντική από την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.

    Η Ευρώπη πέρασε τον μεσαίωνα της. Το ισλάμ περνά τον μεσαίωνα του τα τελευταία 1000 χρόνια. Δεν πας νάσαι χρώματος ροζ πουά με λωρίδες κίτρινες και έξι κεφάλια; Εμένα με ενδιαφέρει ότι δεν πιστεύεις ότι θα απολαύσεις 72 παρθένες όταν πάρεις μαζί σου 100 ¨άπιστους¨. Ότι δεν πιστεύεις ότι εγώ που είμαι άπιστος είμαι κατώτερος από εσένα τον πιστό. Με ενδιαφέρει να πιστεύεις ότι όλοι είμαστε ίσοι μπροστά στη δημοκρατία, στο δίκαιο και στη ζωή.

    ReplyDelete
  6. Ακκαννούρη,
    το οτι εχουν υοθετήσει κανόνες της σάρια εν λλίον υπερβολικό. Πολλά συμβαίνουν τζιαι συγχωρούνται κάτω που την ταπέλλαν του βασικού διακαιώματος εξάσκησης της θρησκείας. Είναι δύσκολον να θέσεις όρια σε τούτον το δικαίωμαν, γιαυτόν τζιαι ο νόμος πατά μες σε λάντες συχνά πυκνά.
    Το Ισλάμ, που πολλά σωστά λαλείς οτι δέν εβίωσεν διαφωτίσμον, δεν συμβαδίζει με τα ανθρώπιντα δικαιώματα, όπως τα εξεχώρισεν ο ΟΗΕ. Το άλλον πρόβλήμαν εν οτι, παρόλον που το Ισλάμ είναι πλέον ορατό στοιχείο δυτικών πολιτισμών δέν υπάρχει μια άρμοδια ύπηρεσία που θα μπόρεσει να αποτελέσει άξιο τζιαι αναγνωρισμένο αντιπρόσωπο της θρήσκειας στο -δυτίκον π.χ.- κράτος (κάτι ανάλογον του βατικανού ). Ο λόγος για τούτον εν οτι το Ισλάμ δεν οργανώνεται κεντρικά, τζιαι οι διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες του(σουννίτες, σιιτες, αλεβίτες κλπ.) δεν μπορούν να ενώσουν τα πιστευω τους σε μιαν τζιαι μοναδικήν οργάνωσην που να τους αντιπροσωπευσει, αφού μεταζύν τους εν τα βρίσκουν. Έτσι κόφκει πίσω ο διάλογος, έτσι κόφκει πίσω ο (αναγκαστικός αν με ρώτας) εκμοντερνισμός της θρησκέιας κάτι που οδηγέι σε 2 μέτρα και 2 σταθμά, αφου ο νόμος κωλύεται. Το κοράνι, το οποιον κατα την γνώμην μου είναι ένα λογοτεχνικό αριστούργημα, δεν μπορεί να ερμηνευτεί με ένα μόνο τρόπο, αφου πρόκειται για ποίηση, όποτε, τα δόγματα του (εχτόσ που τα 5 βασικά) ερμηνευκει τα ο καθένας όπως του συφφέρει.

    ReplyDelete
  7. ΑκκανούρηςMarch 6, 2011 at 2:08 PM

    Ποστ,

    Το θέμα είναι μεγάλο για τη στήλη σου. Όμως επισημαίνω τα εξής:

    1. Το Ισλάμ είναι οργανωμένο στην Ευρώπη. Όπως αποκαλύπτει στην Έρευνα του ο έγκυρος Sylvain Besson η αδελφότητα των μουσουλμάνων από το 1928 έχει προωθήσει τη δική του εξωτερική πολιτική η οποία έχει υλοποιηθεί με τη μορφή του συνδικαλισμού σε Γαλλία, Γερμανία,Ιρλανδία, Βρετανία. Αν και ξεχωριστών συμφερόντων (η μια οργάνωση μπορεί να πρόσκειται στην Τυνησία, η άλλη στο Μαρόκκο, κτλ) αποδέχονται συντονισμό από την Αίγυπτο και τη Σαουδική και με χρηματοδότηση από Τράπεζες όπως την αλ Ταρίκ.

    2. Δεν ισχύουν οι όροι διαπραγμάτευσης win-win γιατί η Δύση κάνει damage limitation negotiation και το Ισλαμ κάνει principle based negotiation. Η αρχή του Ισλάμ που δεν βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση είναι ότι οι όροι συμμετοχής στην δυτική κοινωνία (βλ. Νόμοι, Συντάγματα) κατατάσσονται ιεραρχικά κάτω από τη υπακοή στο Ισλάμ. Όπως αναφέρει και ο Αχμέτ Νταβούτογλου στο βιβλίο του Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες, η ισλαμική σκέψη προτάσσει την αντίληψη της οντολογικής σχέσης ανθρώπου και Αλλάχ. Συνεπώς από το διάλογο η Δύση μπορεί να βγει μόνο ΧΑΜΕΝΗ.

    3. Από που κι ως που, έστω και λογοτεχνικό αριστούργημα, το Κοράνι να αποτελεί βάση ερμηνίας για συμπεριφορές του 21ου αιώνα; Η γη είναι στρογγυλή, η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο και οι γυναίκες δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Η Δύση το κατανόησε, το Ισλάμ ακόμη το συζητά.

    4. Κανένα κράτος μουσουλμανικό δεν είναι δημοκρατικό. Τα κενά εξουσίας που θα δημιουργηθούν από τις πρόσφατες επαναστάσεις θα αναπληρωθούν από Ισλαμοκεντρικές κυβερνήσεις. Δείξε μου μια γυναίκα στο υπουργικό σου συμβούλιο και εγώ θα σου πως ότι έχεις πιθανότητα προόδου.

    ReplyDelete
  8. @akkanouris:katanow k sevomai ta epixeirhmata sou an kai den sumfwnw apolutws, katousian oute kata to hmishn alla ta sevomai.to thema ths anarthshs htan pio geniko ean katanohsa swsta auto pou diavasa.to ratsismo k thn xenofovia pou antimetwpuzw egw gia paradeigma sth scandinavia xwris na eimai mousoulmana k vice versa.nomizw se auto anaferotan h post. Endiaferwn omws h analush sou an k mou dhmiourgei anhsuxies. @post: polla apla k wraia soumares thn pragmatkothta.good post.praktor

    ReplyDelete
  9. Ακκανούρη
    1: μπόρει η αδερφότητα να υποστηρίζει μεμονωμένες οργανώσεις, π.χ στην Γερμανια την IGD, αλλά απέχει πολλά που αντιπρόσωπος της μουσμουλμανικής κοινότητας. Μια προσπάθεια να ενωθούν μουσουλμανικές οργανώσεις της Γερμανίας το 2006 τζιαι το 2009 δεν ολοκλήρωσεν το σκοπόν της, να δημιουργήσει το "γερμανικό ισλάμ" που να εντάσσεται στο γερμανικό νόμο τζιαι οι στη σούννα.
    Στην Γαλλία υπάρχεί η οργάνωση CFCM που αντιπροσωπευει το Γαλλικό Ισλάμ (courtesy of his highness Nicolas Sarkozy 2002,the artist formerly known as ttappos ) που εν μια καλή αν με ρωτας προσπάθεια.
    στα άλλα πόιντς σου συμφωνώ πάνω κάτω.

    Πράκτορ, έπιαστο! :-)
    καλωσόρισες στο μπλόγκ!

    ReplyDelete
  10. ΑκκανούρηςMarch 6, 2011 at 7:56 PM

    Πράκτωρ!

    Αντιλήφθηκα πλήρως το γενικό πνεύμα της Ποστ. Εγώ δεν απολαμβάνω το στάτους του μετανάστη καθώς ζω και εργάζομαι στην Κύπρο. Εσύ και η Ποστ προφανώς είστε δέκτες συμπεριφοράς που δεν έχω υποστεί. Εφαλτήριο η ανάρτηση της Πόστ για να προβάλω μια θέση η οποία ενστικτωδώς χαρακτηρίζεται ακραία και δεξιά.

    Βλέπω όμως στην Κύπρο να υιοθετείται μια μεταναστευτική πολιτική η οποία έχει εφαρμοστεί και αλλού χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα. Best Practice Rule is a scarce commodity.

    Ποστ!!!

    Πέραν της CFCM υπάρχει και FNMF, UOIF, FOIE,IICO etc... Τα πραγματικά προβλήματα χρειάζονται πραγματικές απαντήσεις. Είμαι σίγουρος ότι η αναφορά σε περεταίρω συντμήσεις θα μας τραβήξει στα μονοπάτια του Τρίβιαλ Περσούτ!

    ReplyDelete
  11. ο κυπραίος εν κυπραίος, όσα πτυχία τζιαι να έσιει

    ReplyDelete
  12. Τα στερεότυπα μας εν τόσο βαθιά ριζωμένα που όσο exposed και να γίνουμε πάλε με τον ίδιο τρόπο εννα βλέπουμε τα πράματα.

    ReplyDelete
  13. Η εκπαίδευση εν έσιει καμιά σχέση. είπες εσύ τι φταίει.

    να προσθέσω τζιαι την προπαγάνδα που τα ΜΜΕ; "ο αλλοδαπός εγκληματίας" Vs "ο 26χρονος ληστής". Ο πρώτος εν κακός ξένος, ο δεύτερος εν Ε/κύπριος αλλά εν το τονίζουμε.

    ReplyDelete
  14. Ρε παιδιά, εδω εχουμε ρατσισμό μεταξυ οχι μονο πολεων αλλά και μικρων χωριών, δεν θα εχουμε με ατομα που προερχοντα απο διαφορετικο time zone?
    Μακαρι να φυγουν για ενα μηνα ολοι οι ξενοι απο την Κυπρο, να δω τι θα κανουν οι νεοΚυπριοι.
    Τερμα η φιλιππινεζα να προσεχει τα μωρα, τερμα ο μαυρης να κουρευει το γρασίδι, τερμα οι κινεζες των 10 ευρω στην Ληδρας, τερμα τα γκαρσόνια των 400 ευρω.

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!