2.6.12

News bulettin


Ανάγνωστερ εχάθηκα α; Η αλήθκεια θκιεβάζω σε, τζιαι άμαν με αφήκει ο μπλάκμπερις αφήννω σου τζιαι κανένα σχόλιο, αλλά κάμνει μίλλες.

Τα νέα μου

Ενότητα 1: Μπλάστ φρομ δε παστ:
Προχτές επήα στο Η εντ Μ να τους δώκω έναν μπλέιζερ πίσω, το οποίον εγόρασα τον Γεννάρην, τζιαι όταν το έπλυννα έκαμεν κουτρουβούθκια. Επκιάσαν το, εδώκαν μου τα λεφτά τζιαι είπαν τζι’εναν τραούδιν. Σαν έφκαιννα έκσω ακούω εναν ψψψψψψψψψψ. 
Γυρίζω τζιαι τι να δω; Τον Ιταλόν μου πρώην με τον τζύρην του! Είσιεν 7 χρόνια να τους δω, μετά που τζείντην νύχταν του Φεβράρη του 2006 που το έκαμα επιτέλους να τον φκάλω πόξω εν τους εξαναείδα. Εκάθουνταν τζιαι θκύο πας σε εναν παγκάκιν, με τα μουστακομουσούθκια τους τζιαι τες φανελλούες τους με το κολλαράκι. Αντίδρασα καλά, ούσα ετοιμόλογη, τζιαι έβαλα μιαν αυθόρμητη κραυγή στα Σάρδικα του τύπου «εεεε, μάννα μπου κάμνετε σιόρ;» Εμιλήσαμεν λλίον, τι κάμνετε, πως πάτε. Πως πάει το εστιατόρειο (πκιο ττίπικαλ εν γίνεται), πως παν οι θκειούες συνέταιροι; Σιηλλοτρώουνται ακόμα α; Ναι, ναι, καλά, νέα δουλειά και τα λοιπά. Έκαμνα την άνετη παρόλο που ήταν οκγουορντ η φάση. Στα 3 λεπτά είπα τους ότι πρέπει να φύω για να πάω γυμναστήριο, αλλά ο πρώην πεττερός εν με άφηκεν, «περίμενε να σε δεί τζιαι η γεναίκα μου τζιαι εννα χαρεί πολλά!". Εμπήκαμεν στο διπλανόν μαχαζίν που ήταν τζιαι εθώρεν ρούχα. Η μίνι πεττερά. Ανάμιση μέτρον. Χαρές, μεν σου πω τζιαι συγκίνησην. «Εχάθηκες, γιατί εν ήρτες να με δείς;» Ατε τωρά. Ναμπου της λαλείς; Την αλήθκειαν μάλλον. «Κάρλα μου, έτσι εν τούντα πράματα. Στην άρχην εν επήεννεν να ρτω να σε δώ, ήταν πολλά φρέσκα η υπόθεση. Τζιαι μετά που περάσεν αρκετός τζιαιρός εσκέφτηκα, ού, τωρα επέρασεν τόσος τζιαιρος, παρέτα!». 
Επάλαβωσεν λλίον, αλλά είπεν μου ότι «σίγα το πράμαν σίορ, ίντα σχέσην έσιει αν εχωρίσετε;» Τελοσπάντων. Εφύα τζιαι που τζιαμέ πατημένη να πάω γυμναστήριο. Η αλήθκεια η Κάρλα αγάπαν με, γιατί παρόλα τα 30 τόσα χρόνια δαμέσα εν έμαθεν την γλώσσαν τζιαι καθότι γνωρίζομεν ολίγον την ιταλικήν μαζίν μου έκοφκεν τζιαι καμιάν κουβέντα. Η σχέση μου με τον γυιόν τους ήταν εντέλως αχρείαστη. Ούτε τζιαι εγώ ξέρω γιατί είμαστεν μαζίν, αφού η υπόθεση εν είσιεν με λάδιν με ξύδιν. Αλλά που τούντην φάραν έμαθα πολλά, πολλές μαειρκές κυρίως. Επίσης έμαθα –με την μέθοδον της επανάληψης- ότι οι Ιταλοί εφευραν το φαίν, τζιαι πρίν πο’λλού τους ο κόσμος έτρωεν ρότσες. Έφερναν τους ζιβανία. Η αντίδραση: «α, εν γκράππα!» Αναρήν; «α, εμάθετε τζιαι σείς την ρικότα;» Χαλλούμιν; «Μα τουτη η μοτσαρέλλα εν νακκόν σκλερή;» και ούτο καθεξής. 
Επίσης νομίζω ότι ένας λόγος που με αγάπαν τούτντο σόιν εν επειδή έτρωα πο ούλλα. Η Κάρλα έκαμνεν αρχιδάκια αρνίσια πανέ τζιαι μόνον εμείς οι θκύο τα ετρώαμεν, η στετέ του στην Σαρδινίαν μια φορά εσέρβιρεν μου κκελέν του αρνιού, σπασμένην που την μέση τζιαι γεμιστήν με λιαστές τομάτες. Αμαν σου λαλώ εσέρβιρεν μου την εννοώ το. 
Εβαλεν μου την ομπρός μου. Ολόκληρην την κκελέν. Μιαν εγώ τζιαι μιαν τζείνη. Ήταν μέλιν το κεφαλάκι, αλλά ναι, ήταν λλίον παράξενον να έσιες την κελλέν της κατσέλλας ομπρός σου, τζιαι να βάλλεις σιέριν μες τα δόνγκια της για να φάεις την γλώσσαν.
Ας είναι. Επεράσαμεν το τζιαι τούτον.

Ενότητα 2: θαυμαστής με άλτσχάιμερ
Αθθυμάσαι μες τον σιειμώναν, που ήταν ψόφος τζιαι είπα σου ότι ήρτεν ένας στον σταθμόν του τρένου τζιαι ερώτησεν με αν θέλω να πάμε για κάφε;
Τζιαι εγώ είπα ευγένεστατα «ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά σεν ενδιαφέρομαι»; Τζιαι μετα εδιερωτούμουν ίνταλοις του εκίνησα το ενδιαφέρον αφού ήμουν σκουλλισμέν σιάλια, παλτά τζιαι σκούφους;. Ε. Την περασμένην εφτομάδαν συμβαίννει μου παρόμοιον περιστατικόν: «Σύγνωμην; Θέλετε να πάμε για κάφε;» Γύριζω τζιαι τι να δω; Ο ίδιος! «Εμ, εξαναρώτησες με πριν 3-4 μήνες τζιαι είπα σου όι. Η απάντηση εν η ίδια, ευχαριστω". «καλάν» λαλέι μου «εμπόρειεν να άλλασες γνώμην». «Καλάν ρε» λαλώ του, «έν έσιεις ίντερνετ;» Εν εκατάλαβεν τι εννούσα τζιαι έφυεν.
Εχτές σαν ήμουν στο σταθμόν τζιαι επαράγγελα παγωτούιν ακούω πίσω μου μια φωνή «συγνωμηηη» γυρίζω τζιαι τι να δώ; Ο ίδιος πάλε! «Θέλετε να πάμε για κάφε;» Τζιαμε ενευρίασα. «Γιέ μου, τούτη εν η Τρίτη φορά! Σατσιήν! Ξανα-μανά: Όι ευχαριστω, παρέτα να με ρωτάς πκιόν!» Εκόπην του βούρου. Η παγωτάρενα ένεψεν μου εναν καχύποπτον «έσιει τίποτε;» Είπα της τον πόνον μου. Έσουσεν την κκελλέν της τζιαι επλήννεν το κουταλούιν του παγωτού.
Εκατάληξα σε δύο πιθανά σενάρια για τον παρέαν:
  1. Εσιει άτσχάημερ τζιαι ξηάννει ότι με εξαναρώτησεν.
  2. Εν κάμνει άλλην δουλειαν ούλλη μέρα, ρώτα ΟΥΛΛΕΣ τες γενάιτζιες που θωρεί, τζιαι ένας νούς ένει, πόσες φάτσες να συγκρατήσει.
Η φάση εν ότι πολλόου του εν το περιμένεις. Εν ένας τύπος, καμιάν 35άρκά χρονών, ψηλος με κουστούμι τζιαι ποτζείντα γυαλλια τα σπασικλέ πον της μόδας τάχα. Δηλάδη εν ευπαρουσίαστος. Γυαλλίζει τσας το μμάτιν του, αλλά ρε παιδίν μου, αν την έκαμνεν τούντην δουλειά στο ίντερνετ θα είσιεν τζιαι επιτυχίες, είμαι σίουρη.
Άσε που αν μου εμίλαν κανόνικα, αν με έπκιαννεν κουβέντα, θα του εμίλουν, είμαι φιλική σε σημείο βλακείας αφού. Ατου ο Γαβρίλης με το «συγνώμηηην, θέλετε να πάμε για καφε».

Ενότητα 3: Αν ήταν η αζούλα πούζα
Το γειτονικό χτήριο ανακαίνήστηκε τζιαι έγινεν πούππα. Πούππα λαλώ σου! Επέτηχα τον ιδιόκτητην πριν 2-3 μήνες τζιαι ερώτησα τον για τα διαμερίσματα. Είπε μου ότι εν 12 ευρά το τετρ. μέτρο το ενοίκιο! Ντόινγκ! Εμείς πληρώννουμεν 7 τζιαι εν τζιαι πολλά. Εκίστησα λλίον γιατί εθώρουν κάτι ωραία είδη υγειηνής που τους βάλλουν, κάτι παρκέ κάτι κουζίνες... Αλλά επέρασεν ο τζιαιρός τζαι επέρασεν μου. Τωρά όμως εξιζιηλισεν το ποτήριν! Βάλλουν τους βεράντες! Όι μπαλκόνια Κρυοχωρίτικα που πρέπει να στέκεσαι γιατι καρέκλαν εν φορεί, βεράντες κανονικές! Αν ήταν η αζούλα πούζα είσιεν να ειμαι ΤΟΟΟΟΟΟ-πκιάε ποτζεί-ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΗΗΗΗΗ.

Ενότητα 4: Ετοιμάζω ταξίδι
Ναι ναι. Εννά ρτω στα πάτρια εδάφη να παντρέψω την Εόλικα πον ανίψσιην μου (αμμεν το εκατάλαβες ως τωρα). Θα είμαι ούλλες τζι’ούλλες 4 μέρες τζιαι 5 νύχτες. Το πρόγραμμαν εν κλειστόν που τα τωρά. Φιλοδοξώ να πάω τουλάστιχον μιαν ημέραν θάλασσαν. Φιλοδοξώ να έβρω στρουθούθκια, αφου έβρεσιεν μπορέι κάτι να γίνει.Φιλοδοξώ να μεν ανγκριστέι κανένας που εν ήβρα ώραν να παω να τον δω.

Χάτες τζιαι ως πάρατζει.

20 comments:

  1. Τουτες οι αναπάντεχες συναντήσεις φέρνουν μου αμηχανία. Σου ευχομαι να περασετε τέλεια στο γάμο!

    ReplyDelete
  2. Ποσταρα (:Ρ) μου εγραψες παλαι!

    Ρε τους Ιταλους... Ακομα σωνει τους το καλαμιν, α?

    Εμειναν μου αποριες σχετικα με τον τυπο που θελει καφε. Εν το χειριστηκες καλα το θεμαν. Επρεπε να παεις για καφε! Τωρα εμειναμεν με τα αδυσωπητα ερωτηματικα να αιωρουνται, ωσαν σπαθες, πανω απο το κατινιο μας...

    Τωρα για την θαλασσαν - σιουρα εν να παεις. Για τους συγγενεις - στο ευχομαι. Τα στρουθουθκια, ομως, θα μεινουν στην σφαιρα των ευσεβων ποθων - λυπαμαι να σου ανακοινωσω :(

    ReplyDelete
  3. Οσο περνά ο τζαιρός τοσο πιο πολλά με πείθεις οτι εσυ πρεπει να γραψεις βιβλίο....

    Χατες οι ώρες οι καλές στην Εόλικα τζαι να περάσετε καλα! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σμιλί
      αμηχανία εν λες τίποτε! χάσκιασμαν τέλλια!

      Γρούτα
      όπως το λαλείς κόρι, εν πας το καλάμιν!να σου πω αν μου άρεσκεν ο τυπάς μόρεί τζιαι να επήεννα *κκούχχου *κούχχου ΝΟΤ!
      Στρουθούθκια γιοκ α; Αγρέλλια πιλέ μου;

      Πράς
      ναι θα το ονομάσω τα άποντα της ψηλής! χεχεχεχε
      Εννα τα σούσουμεν στο γάμο σίουρα!

      Delete
  4. naiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  5. ή έχει αλτσχάιμερ ή απλά ο ανθρώπος γουστάρει σε και έπαθε ψύχωση!

    ατε καλώς να μας έρτεις:))

    ReplyDelete
  6. έπρεπε να πας να μάθουμε κι εμείς όι τίποτε άλλο! καλώς να ορίσεις στα πάτρια εδάφη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eolica
      oleeeee

      Rania
      μα είδες το οψσιον να εξτελλάθειν εν το εσκέφτηκα! καλώς να σας έβρω!

      Νταφοντιλ
      ναι, ξέρεις ότα για λλόου σας θυσιάζουμαι αλλά όι τζιαι έτσι!

      Delete
  7. Ένα ένα τα θεματα ρε φιλενάς!

    καταρχήν, μεν ξαναπάεις στην Κάρλα. αρχίδια φαί σερβίρει, χαχαχα:)

    κατά δεύτερον, ο τύπος εν σπούκι. αντί γυμναστήριο, εν γράφεσαι κανένα καράτε;

    τρίτο πόιντ: α μάνα μου τζιαι καταλάβω σε, πόσο σε καταλαβαίνω! θέλω βεράντα! να σιωνώνω νερά με το λάστιχο για να την πλύνω, τζιαι όι μπαλκονούδι που με μιαν πότσα νερό κάμνεις το σιόνι. Τζι'ας γενεί η οικολογική μου συνείδηση χώμα!

    τέταρτο: να είσαι έτοιμη όι μονο για τρελλά πάρτυ στο γάμο....αλλά τζιαι άγριες ερωτήσεις που συγγενείς: εεεε; εσύ πότε με το καλό; :)) ευτυχώς μονο 5 μερες εννα κάτσεις:)))

    ReplyDelete
  8. Έπρεπεν να της κάμεις ρέσιν της Κάρλας να δούμεν τί θα σου ελάλεν :D

    Πάντως εγώ εννα γοράσω τη μαγειρική της Κάρλας να κάμω κανένα μεζέ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεσποσύνη
      λολ λέμε!
      μα λαλούν μου να γραφτώ κταβ μακά αλλά είμαι πολλά πήσφουλ, ενι μπορω ππουνιές τζιαι κλωτσιές...
      οι ερωτήσεις στο γάμον εν στάνταρ. κατίσιη μας!

      Ινβίχτους
      αχαχαχαχαχα! η αλήθκεια εν πολλά μεζές τα αμολόητα α!
      Στο ρέσι θα μου ελάλεν, μα ίντα ριζόττον εν τούτον σιόρ;

      Delete
  9. καλό επαναπατρισμό, η ώρα η καλή τζαι καλά να περάσετε... :)

    εν νομίζω να τους προλάβεις ούλους, αλλά δυστυχώς έτσι πάει άμα εν έχεις πολλές μέρες...

    υ.γ. μπορεί να σουν τζαι η μόνη φίλη του γιου της που έτρωεν έτσι πράματα, άρα μιαν εκτίμηση παραπάνω είχαν την... :ρ
    υ.γ.2 το σενάριο να είχε αλτσχάιμερ τζαι να τες ερώταν ούλες τες κοπέλλες εν παίζει; :ρ χαχαχα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nonis
      thx, sioura en tha tous prolavw oullous...
      to senario soz en kalon alla ths ranias en pkio kalo gia to self esteem mou LOL!
      tziai nai, hmoun h moni pou etrwen oti ths evallan:-D

      Delete
  10. Νομίζω να ξιχάσεις τζιαι τ'αγρέλια - εκτός τζι' αν ο παπάς συνάει τζιαι σύρνει με στο ψύκτη ως αντιμετώπιση των στερητικών συνδρόμων. Άτε το πολλύν πολλύν να επικεντρωθείς πας σε κανέναν καράολο θυμαρίσιον δίπλα που το κύμμαν! Το τελευταίον εν το μόνο σίουρον ειδικά τωρά που το νερόν εν χογλοκοπά!

    Κόρη εόλικα - βίον ανθόσπαρτον!

    ReplyDelete
    Replies
    1. koti, nampon oi karaoli oi thimarisioi?
      egw kserw melin thimarision!

      Delete
    2. Έτσι τους εβάφτισα. Εν τζιείνοι που τους αναγιώννει ο κόσμος έσσω τζιαι ταϊζει τους θυμάριν. Κόρη εν πιτσιλλίσιμες "τεχνοτροπίες" τούτες! Δαμέ εγιώ είμαι ξώπετσα μισή πιτσίλλα τζιαι ξέρω τες!

      Ααα τζι' αγρέλια, εννά νεκατώσω με στο ψύκτη του παπά μάγου του Οζ τζιαι μάλλον εννά έβρω λλία καταχωνιασμένα, να σου πέψω. Σύρνεις τα μες το τηάνιν αμέσως γιατί αν τα ξιπαώσεις εννά λύσουν.

      Delete
  11. να το έχω υπόψιν μου να μεν τα φτιάξω με ιταλό ;-)
    κκελέ, γλώσσα, δόντια!!!! θα εβούρουν ακόμα :-)))

    τον τύπο στο τρένο να τον παρακολουθήσεις να μας λυθεί η απορία!

    ReplyDelete
  12. Eolica εν θα σε συγχωρήσω ποττέ ποννα βάλεις την Post παρανυφούι τζιαι εμένα εξήχασες με.

    Παρεπιπτόντως σοβαρά τρώεις κκελλάες?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalan kori esy? kefalakin en trwte tin Lemeso?

      (na kistizeis pou enna eimai egw i paraniMfitsa)

      Delete
  13. oi kori, en o kallitteros mezes! To kefalaki oi to italaki:-p
    O typos ennen tou trenou mou. Panta thorw ton stous 2 stathmous!

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!