17.12.09

Σπαγγεττι δίλημμα, τρίλημμα τζιαι βάλε

Μέρα 15 μετά τον χωρισμό. Ακόμα να έβρω σπίτιν τα γέριμα. Το διαμέρισμα που ήταν μια κούκλα, εδώκαν το άλλου. Σίουρα ήταν Κρυοχωρίτης. Μετά επήα να δω άλλον, ήταν έτσι τζιαι έτσι, στον δρόμο με τα μπουρδέλλα, πάλαι εν μου το εδώκαν. Τι να κάμω πκιον η γεναίκα… Έχω τζιαι μεγάλο τρίλημμα. Ο Σιαολίν επικοινώνησε, μεν το χάσεις, μέσω φατσοβιβλίου . Εγώ παραμένω ματσουκομένη τζιαι με τούντο πάρε-φέρε ένι μπορώ να αποφασίσω. Τζιαι για να αποφύγω τες πολλές τες σκέψεις, είπα να κάμω τζιαι μια μακαρονάδα με «καττούες». Τζιαι μάλιστα στο γραφείο που η κουζίνα εν ένα επι ένα τζιαι έχουμεν μόνο ένα μάτι. Νομίζω οι συνάδερφοι έν θέλουν να αποφασίσω ποττέ….


Σπαγγέττι με γιαλιστερές* Spaggetti vongole/ σπαγγέττι Βαγγέλης
*a.k.a: καττούες

500 γρ. σπαγγέττι
500 - 700 γρ. γιαλιστερές
5 τομάτες καλά κότσινες
2 κρομμύθκια
2 κουννιά σκόρτον
1/2 ματσούαν μαϊντανό
1/4 ποτήρι κρασίν άσπρο
1 ή 2 τσίλι *εξαρτάται πόσον τραβάς
Λάδιν καλό
Αλάτι πιπέρι

Πλυννίσκουμεν καλά τες γιαλιστερές. Όσες εν σπασμένες, ανοιχτές, για φατσιμένες πετάσσουμεν τες. Βάλλουμεν τες μέσα σε πολλύ νερό κρύο με μπόλικον άλας, για να νομίσουν ότι εν στον βιότοπον τους τζιαι να φτύσουν ότι άμμον τζιαι ξημαρισιές έχουν μέσα. Αφήνουμεν τες μέστο νερό καμιάν ώραν.

Βάλλουμεν νερό να βράσει για τα σπαγγέττι τζιαι αλατίζουμέν το καλά.Το φαΐν μας πρέπει να έσιει λλίον γεύσην θάλασσας. Άμαν βράσει καλά, σύρνουμε μέσα τες τομάτες ολόκληρες, που εχαράξαμεν λλίον με το μασιέριν, τζιαι αφήνουμέν τες να βράσουν για 1 η 2 λεπτά. Φκάλλουμέν τες, ξιπετσίζουμέν τες τζιαι κόφκουμέν τες κομματούθκια. Το νερό φυλάουμεν το για τα σπαγγέττι.

Ψιλοκόφκουμε τα κρομμύθκια, το σκόρτον τζιαι τα τρυφερά νουρούθκια του μαϊτανού, τα φύλλα κόφκουμέν τα άλλα φυλάουμέν τα για να τα βάλουμεν στο τέλος. Τσιγαρίζουμεν τα ούλλα μέσα σε λάδιν καλό. Άμαν το κρομμύδι πάρει λλίον χρωματούιν, σύρνουμεν μέσα τες τομάτες, το τσίλι, το άλας τζιαι το πιπέριν τζιαι αφήνουμεν το να καταστηθεί σε μέτρια φωθκιά, κανένα 20λεπτο.

Στο μεταξύν, βάλλουμεν μέσα στο νερό που χογλά τα μακαρόνια.

Φκάλλουμεν τες γιαλιστερές που το μάτριξ, πλυννίσκουμεν τες καλά καλά τζιαι βάλλουμεν τες μες τη σάλτσα αφού εδυναμώσαμεν τη φωθκιά στο φουλ, σύρνουμεν τζιαι το κρασίν τζιαι κλείουμεν τη μαείρισσαν * πολλά σημαντικό τούτο! Τζιαι περιμένουμεν ώσπου να ανοίξουν ούλλες οι γιαλιστερές. Άμαν ανοίξουν, σύρνουμεν μέσα τα σπαγγέττι που εστραντζίσαμεν καλά τζιαι νεκατώνουμέν το καλα. Στο τέλος βάλλουμέν του μαϊτανό φρέσκο ψιλοκομμένο. Έτοιμη η καλοφαΐα!





Άτε εφάαμεν πάλαι… με το άλλον το θέμαν τι θα κάμουμεν… Πέρκει πέψει ο πλάστης μου κανένα σημαδιακό σημάδι.

8 comments:

  1. Φιλενάδα κουράγιο... όλες οι δυσκολίες σιγά σιγά θα εξαφανιστούν! Στο μεσοδιάστημα συνέχισε τα ωραία μαγειρέματα...

    ReplyDelete
  2. Κοίταξε να δεις (εν τω μεταξύ ήδη ψήφισα), πολλά καλά κάμνεις που προχωράς... βρες εσύ σπίτι να μείνεις και το σημαντικότερο είναι ότι επήλθε η αλλαγή!! Κάπου έπρεπε να ξεκινήσει... Μην ξεχνάς ότι τώρα είσαι ελεύθερη να κάνεις ό,τι θέλεις!! Να αρχίσεις να σκέφτεσαι αλλά και να πράττεις σαν postbabylon@!!! πόσοι άλλοι το επιδιώκουν αλλά είναι παγιδευμένοι σε καταστάσεις;;;;

    ReplyDelete
  3. Πα-σχα-λι-να! Συμφωνώ μαζί της. Κατά τα άλλα... ο νούρος του σιύλλου ισιώνει αλλά θέλει χρόνια, να πιάει το καλούπι τζαι πάλε έντζαι να γινεί φάδιν, πιστεύκω. Το δε σημαδιακό σημάδι θα'ρτει, αλλά γιου χαβ του λετ ιτ γκόου πρώτα. (έτσι λαλεί η νοννά μου). Που σημαίνει τσας αργοπορημένο. (έτσι λαλώ εγώ).
    Αμάναμου τί όρεξη σου αννοίουν οι γιαλιστερές! Δηλαδή η γραμματέας έν έφαε εχτές;;

    ReplyDelete
  4. Tα προβλήματα δεν λύνονται διά μαγείας και επιπλέον οι άνθρωποι πολύ δύσκολα αλλάζουν. Για αυτό αν αυτά που σας χωρίζουν είναι σημαντικά, κράτα αποστάσεις.
    Από την άλλη, καμιά σχέση δεν είναι εύκολη. Ο τέλειος άντρας υπάρχει μόνο στις ταινίες. Στην πραγματικότητα και ο George Clooney πρέπει να είναι ακατάσταστος, να κάμνει τα δικά του και να βάζει τον εαυτό του πάνω από όλα.
    Με λίγα λόγια σάστα τζαι εγύρασιν.

    ερώτηση κρίσεως. Οι γυαλιστερές είναι ζωντανές την ώρα που τις ψήνουμε;

    ReplyDelete
  5. Κόρη μα εσύγχισες με. ενόμιζα αμα χωρίσεις κόφκεις το φαί... κάτι πάει στραβά δαμέ? εν η ιδέα μου? ούφφου.

    ReplyDelete
  6. Wraia Elenh
    thx man

    Pasxalina:
    that was deep man!

    Kyria Olsen:
    Kserei h nonna sou, ti lalei. Etaisa oullon to grafeio!

    Mana:
    mallon esheis dikaio.
    Oi gialisteres en zwntanes nai, tziai kleistes. Tzeines pou en annioun meta to pshsimon, en nekres.

    axaparh:
    Logika etsi eni nomizw... emenan en me pianei opws vlepeis.

    ReplyDelete
  7. γραφείο γραμματέως ποστ πάπιλον..December 19, 2009 at 12:02 PM

    Η ψηφοφορία είναι μάχη σώμα με σώμα.. Για τον Σιαολίν βέβαια, το μέλλον του διαφαίνεται πολυυυυυυύ χλωμό. Ψηφίστε κόσμε μπας και βγάλει το αφεντικό καμιά άκρη.. Έχει αρχίσει και τρώει εκτός σπιτιού τώρα τελευταία κι αυτό είναι ανησυχητικό σημάδι...

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!