5.10.10

Ghetto var


Το Σάββατον εβρέθηκα στην Τουρκογειτονιά για λαχματζουν σε φούρνο με ξυλα. Σαν επερπάτουν με 3 φίλες, είδα εν μίτσην, μακάρι να ήταν 8 χρόνων να κουντα με νευρον εναν πιο μιτσήν του στη γωνιά τζιαι να τον αποκαλέι γιον της που***ας. Ενευρίασα τζιαι έβαλα του μιαν αρκοφωνάραν:
„Ξαπόλα τον τωρά! Ιντα τα βάλλεις με πιο μιτσίν σου;“ Ο μιτσης εν το επερίμενε τζιαι εχασκιάστηκεν ενώ ο μιτσής-θύμαν ήβρεν ευκαιρία να κοπει του βούρου. Ωσπου ο μιτσης-θύτης να προλαβει να καταλάβει ινναμπο γινε, εσυρα του τζιαι ένα „Ινταλώς μιλας έτσι ρε; „Αντροπη σου!“ Τζιαι για να σιουρευτω οτι εκατάλαβεν, έσυρα του τζιαι εναν „haram lan!“ πουπίσω αφου ξέρω ότι η αναφορά αμαρτίας πιάνει στα μουσουλμανουθκια.
Βασικα έθελα να του πω “you kiss your mother with that mouth?” γιατί πάντα έθελα να το πω κάποιου, αλλα ο μιτσης ουτε Κρυοχωρίτικα καλά καλά εν έξερεν, που να καταλάβει...
Πιττίν τταμάμ το ηθικό δίδαγμα ντιαρ ανάγνωστερ, μόλις ήρτε στα συγκαλα του εμουρμουρησεν κάποια ξιτιμασιάν για τον κώλον μου τζιαι έφυεν. ΣΙΚ has failed.
Ναμπον να σου κάμουν τζιαι τζείνα τα καημένα… Οτι θωρουν κάμνουν, μεγαλώννουν μες το Τουρκογκέτο, στο περιθώριο της κοινωνίας τζιαι τα χαρκιά τους εν γραμμένα που μόλις γεννηθουν: Μέλλον σημειώσατε Χ. Γονιοι συχνά αναλφάβητοι, που ενι ξέρουν καν την γλωσσα της χώρας που ζιούν τζιαι κοπελλουθκια να μεγαλωνουν όπως να νει...

13 comments:

  1. Ο καλαμαράς μου διδάσκει σε ένα σχολείο σε μια μικρή πόλη...έχει και 2 μωρά τσιγγανούθκια...
    Λαλεί μου ότι εχτός του ότι εν καταλάβουν, εν έχει και κάποια πρόνοια για να βοηθηθούν, τζαι περιμένουν τα μέρα προς μέρα να εξαφανιστούν που το σκολείον. Λαλείς τζι εσύ τα χαρκιά τους εν γραμμένα που την ώρα που θα γεννηθούν. Τζαι μετά παραπονιούμαστεν εμείς που περιοριζούμαστεν λόγω γονιών, οικονομικής κατάστασης, κλπ.....

    ReplyDelete
  2. Μουνλάιτ, καθε χώρα εσιει τους περιφερειακούς της... ετυχε να βρεθω σε περιοχή με τσιγγανους στην Ελλάδα, ασε, τζιαι τζιαμε χάλια η κατασταση.

    ReplyDelete
  3. ghetto var mı? :) φαντάζομαι θα είδες ότι κι εμείς δυστυχώς κατά κει πάμε.... και χωρίς μεταναστευτική πολιτική

    ReplyDelete
  4. post μου πρέπει αν δεις δαμέ στα σχολείά πόσο bullying εσιη. εν απίστευτο.

    ReplyDelete
  5. Ναι, είναι κρίμα...
    Και το χειρότερο είναι ότι, ενώ εσύ θες να τα πλησιάσεις έχοντας στο νου σου ότι είναι μωρά, σε δευτερόλεπτα σε προσγειώνουν στη δική τους σκληρή πραγματικότητα...

    ReplyDelete
  6. μην πας μακριά. παραμελειμένα υπάρχουν και εδώ. σκέφτομαι καλή ώρα μια 6χρονη γειτόνισσα της μάνας μου. που η μάνα του μωρού του αγόρασε κινητό 0h yes για να το βρίσκει, επειδή βαρκέται να ασχολείται μαζί του.

    ReplyDelete
  7. ΣΙΚ has not necessarily failed (kathenas me ton pono tou). Eniksereis an meta jeinos o mitsis emeinen oksypnos oulli nyxta na syllogizetai jeino pou tou eipes jai an sto eksis tha exei ti morfi sou wsan aggeloui ston wmo tou...

    we hate bullies :[
    ouffou.

    ReplyDelete
  8. εν φταιν οι μητσιοί. φταιν οι γονιοί, αλλά παραπάνω φταίει η κρυοχωρίτικη κυβέρνηση. Αφήκαν τους στην ησυχία τους, σύρνουν ένα "integration" μπροστά που τα μαθήματα γλώσσας τζιαι ετέλειωσε..εν ασχολούνται παραπάνω..
    Εγνώρισα στα VHS (επιμορφωτικά νομίζω λαλούν τα στην Κύπρο;) ένα Τούρκο που εν δαμέ 18 χρόνια! 18! Και μόνο τα βασικά ηξερε... Τζιαι μια Τουρκάλα που εν 15 χρόνια, τζιαι τζίνη το ίδιο...Ήταν τζιαι οι 2 κοπέλλια, ειδικά ο Τούρκος είχε πολλύ χάζι.

    Αλλά ίντα πιθανότητες, ευκαιρίες έχουν τα κοπελλούθκια τους αμαν οι γονιοί εν ξέρουν την γλώσσα; άμαν κάμνουν παρέα μόνο με τούρκους, έχουν δορυφορική για να θωρούν τούρκικα κανάλια;

    ReplyDelete
  9. Άμαν οι γονιοί τους εν έτσι, τί να περιμένεις που τα μωρά; Λαλείς τζι εσύ, το γράμμαν τους εν γραμμένον που τον τζαιρόν που εγεννηθήκαν!

    ReplyDelete
  10. pasxalina:
    var, var:-)

    pasxalina tziai mana:
    tziai etsi opos paei h Kypros enna ta kamei skata...

    korinna:
    tziai eimasten tziai old school ws pros to thema simperiforas, tzeinoi megalonnoun me allo tropo.

    Sike: thx for the vote of confidence boos:-)

    appomenh:
    polla swsth! aman h Kryoxwra ws to 1996 elalen oti taxa ennen metanasteustikh xwra, nampon na tous kameis.

    Invicte:
    nai, en kriman, en exoun ises eukairies.

    ReplyDelete
  11. Γιατί νομίζεις στην Κύπρο εν γίνουνται τούτα? Εχτές ο αχάπαρος junior ήρτε σπίτι σημαθκιασμένος. Μια μιτσιά (ενα χρόνο πιο μιτσιά του) έμπηξε του τα νύσια της. Αν την κόψω πούποτε μα τον Θεο ενηξερω αν θα διατηρήσω την ψυχραιμία μου.

    ReplyDelete
  12. Χε χε, καλά έκαμες, ελπίζω μονο να επιάσαν λιγο τόπο τα λόγια σου.

    ReplyDelete
  13. Αχαπαρη, γκόου γκετ δε μπίατς!

    Σκουλουκούιν, μπα χλωμόν το βλέπω...

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!