8.11.10

Σουβλακονοσταλγίες

Καλά τα ινδικά τζιαι τα κινέζικα, αλλά η αλήθκεια είναι μία: σαν τα σουβλάκια με μιλλούες στην πιττα την παφίτικη που επιαέν γεύση που την καρβουνιά τζιαι την τομάτα εν έσιει. Η μια μερκά της πίττας πρέπει να εν ελαφρά καμένη ενώ η άλλη μαλακή, που τα ζουμια της τομάτας.


Πάντα με μαϊντανό. Σουβλάκι δίχως μαϊντανό εν λαλει τίποτε… έχω έναν κουμπάρο που τα παραγγέλλει χωρίς... ε ντισγκρέις.

Για να εν τέλεια πρέπει να είναι κρέας λαιμού ή φαούτας μαζί με το λεγόμενο „πέικο“. Για μένα πρέπει να εσιει 3 προς 1 κρέας - μιλλούαν.

Να ψηθούν ψηλά πας τη φουκου τζιαι να πετύχεις το ψαχνό σωζουμο τζιαι τες μιλλούες κατσιουριστες!

Το να σερβίρεις κάτι παραπάνω που σαλάτα με αγγουρο-τοματο-μαιντανο-κρομμυδι-σουμάτζιν με τα σουβλάκια εν περιττόν. Ατε καμιάν τασιην για το βούττημαν.

Σε μιαν πιττα πρέπει να αναλογεί έναν λεμόνι.

Αρέσκει μου να κάθουμαι δίπλα στη Σουσού της παρέας που ξεχωρίζει τες μιλλές τζιαι μινισκουν μου εμένα.

Ποννα μεγαλώσω εννα εχω την καλλίτερην φουκούν τζιαι τον κήπον που πάει μαζιν της. Θα τρώω τουλάστιχον μια φορά την εβδομάδα σουβλάκια.

Το πάν είναι να έσιεις στόχους.

Μόνο τζιαι μόνο για τον λόγο του οτι εμείς οι ομογένεια εν εχουμεν σουβλάκια όποτε τα θέλουμεν είμαστεν κρίμα τζιαι πρέπει να μας λυπάστε.

Είχα πει του καλλίτερου μου φίλου στην Αιγυπτο οτι σοβαρά λυπουμαι τον που εν μουσουλμάνος τζιαι εν μπορει να φάει σουβλάκια... είπα του να το αναθεωρήσει το θέμα τζιαι να αντικαταστήσει την αμαρτία του αλκοόλ με το να τρώει χοιρινο. Αφου κάμνει που κάμνει αμαρτια ας κάμει την σωστη χεχε!
Εν τον έπεισα. τζείνος χάνει.

..............................................
Μπόνους τράκ:
Καλο τζιαι το μούσλι, καλον τζιαι σμουδι αλλά σαν τα αυκά τα τηανιτά με στρίκκι μπεικον κατσιουριστον τζιαι χαλλούμι, με τομάταν φρέσκαν κομμένη φέττες εν έσιει.

............................................
Greetings from Cholesterinia.

23 comments:

  1. Μόνο τζιαι μόνο για τον λόγο του οτι εμείς οι ομογένεια εν εχουμεν σουβλάκια όποτε τα θέλουμεν είμαστεν κρίμα τζιαι πρέπει να μας λυπάστε.

    Συμφωνώ και επαυξάνω!!!!

    ReplyDelete
  2. Ααααχ, σαν τη χοληστερόλη εν έσιει...

    ReplyDelete
  3. Εγώ θέλω τζιένα κκεσούι γιαούρτι με τα σουβλάκια μου.

    Ποννάρτεις να σου διώ τες μιλλούες μου :)

    ReplyDelete
  4. I love souvlaki 2! Σε καταλαβαίνω πλήρως..αλλά μπορεί και η ομογένεια να τρώει το σουβλάκι της! Όταν ζούσα Λονδίνο μας ήρθε συστημένη (με τον daddy) η φουκού και όλα τα σχετικά! Ψάχναμε για κάρβουνα τον Δεκέμβρη και νόμιζαν ότι τους κάναμε πλάκα! Και εννοείται όταν ψήναμε έβγαινε όλο το block στα παράθυρα και ρωτούσε τι μυρίζει τόσο ωραία!!

    ReplyDelete
  5. Anonymous, ti travoumen, ennen?

    Defiance, ate na men arkepsw gia ta loukanika tziai tous pastourmaes.

    Pavle, deal!;-)

    Rania, nai tziai meis psinoume opote gioutisei, alla allon na pianneis ena tilefwno thn paraskevh thn nyxta pou eisai pas ton kanapen limenos, tziai na sou ta fernoun, tziai allon na prepei na pienneis gia pic nic (emeis exoume mono mpalkoni tziai en epitrepetai *sigh* ) h na ta kamneis pas to electogrill...

    ReplyDelete
  6. περιγράφεις τα τρε τρεχοσαλιαστίκ τζιας τα έχουμεν εμείς

    εννεν οι μιλλούες έννεν η πίττε, εν που σου λείπουν

    αυτό το πρωινό που λες πάντως εγώ δεν μπορώ να το φάω!!

    ReplyDelete
  7. όσες φορές τζι αν εδοκίμασα να τα κάμω έννεν το ίδιον, το κυπριακόν σουβλάκιν γινίσκεται μόνον στην Κύπρον...

    ReplyDelete
  8. Ρε Ποστ, είσαι πολλά δυνατή ρε επαραδέχτηκα σε. Ξέρεις την συνταγή σωστά θωρώ για το καλό σουβλάκι.
    Στο σερβίρισμα να σου προσθέσω τζαι πιπερούθκια ξυδάτα αψά. Τζαι η πίττα εκτός που τα ζουμούθκια της ντομάτας να τραβήσει τζαι αρκετό λεμόνι. Το ψημένο κρέας πόννα ξεκουραστεί για λίο πάνω της, να δώσει με τη σειρά του τη γεύση του και έχεις την τέλεια πίττα. Δεν παραγνωρίζεις και τις σεφταλιές υποθέτω...

    ΚΚΟΥΛΛΑΣ
    .

    ReplyDelete
  9. Είσαστεν πραγματικά κρίμα... ειλικρινα τώρα μου άνοιξες την όρεξη κια θα παω να φάω σουβλάκια! Υπόσχομαι να σκέφτομαι!! Φιλιά!!

    ReplyDelete
  10. Α μάνα μου επείνασα!!!
    Πάω να παραγγείλω μια πίττα σουβλάκια!!

    ReplyDelete
  11. Και μια διευκρίνιση. Το σουβλάκι θέλει οπωσδήποτε τζαι την μιλλούαν του, η οποία όμως πρέπει να είναι νεκατωμένη με το κρέας, να μεν μπορείς να την βγάλεις και να το μαλακώνει.

    ReplyDelete
  12. πολλά νόστιμη περιγραφή. ξέχασες την κόκα κόλα και το ρέξιμον μετά. απόλαυσηηηη.

    ReplyDelete
  13. Νοιώθω σε! περιμένω τις γιορτές που θα κατεβώ Κύπρο και θα τρώω τα σουβλάκια του παπά μου με το "πέικον"! Α! και πατάτες τυλιγμένες στο ασημόχαρτο ψημένες μέσα στα κάρβουνα!

    ReplyDelete
  14. post mouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    exasa lia posts sou alla ime polla busy teleuteos. tze epethimisase re. pou na erthis kipro exis open invitation na ertis na fame souvlakia ston kipo mou pou en polla oreos. kai ta souvlakia na ta psisoume pas tin foukou pou ekamen monos tou to Moro tze en foveri patenta tze kami telia souvlakia. pote erkese na rexo tis milloues pas tis smiles?
    she demon

    ReplyDelete
  15. Τρώω τα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Η πίτα θέλει τόσην πολλήν τέγνην, που αν την πετύχεις συναγωνίζεται τζαι το ίδιο το κρέας ακόμα στη νοστιμιά.

    ReplyDelete
  16. Tres trehosaliastique. Les keyboards est tres kollitsiastique

    ReplyDelete
  17. εφάμεν το μπόνους ττρακ προψές με την μάνα, μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ

    ReplyDelete
  18. Εκατάφερες να με κάμεις να τρέξουν τα σάλια μου, αν τζαι έχω μόλις φάει! Ευλοημένη!!

    ReplyDelete
  19. Μυρίζει μου εγκυμοσύνη δαμέσα...

    ReplyDelete
  20. axaparh prin na dhmiourghseis urban legends:-)
    oi, ennen egkymosini pou mirizei korh, en souvlakia...

    ReplyDelete
  21. Α παναγία μου παναγία μου! Εννά πνιώ με τα σάλια μου ρε Πποστ! Επερίγραωες το τέλειον σουβλάκιν!!! Τζείνη η πίττα η Παφίτιτζιη η ξεροκαμμένη με την τομάταν, εν παίζεται. Εγώ πιάνω τζιαι μιαν-θκυο τοματούες που την πίτταν τζιαι τρύφω την που μέσα...Σαν τον λαπάν έν έσιει!
    Τον τζαιρόν που ανακαλύφκαν να ψήνουν το κρέας, είς την Κύπρον είχαμεν ούλλοι χοληστερίνην, πιλέ!

    ReplyDelete
  22. Itsmylife,
    arkises file mou, eshei 2 meres pou perimeno ton pash-mezetzihn (esena) na mas pei ta dika tou!!:-)
    Akoma na rekseis tziai 2-3 kommathkia vaklin arnishon... ppeeee

    ReplyDelete
  23. same here like Leni....
    popse tha faw souvlakia telos

    RE MWRO svise ton fourno, Tziernw souvlakia

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!