16.1.11

Στο τουρκομμωτήριον

Η περασμένη ευτομά ηβρεν με άρρωστην. Τζιαι τον Σιαολίν το ίδιον. Είχαμεν τζιαι οι θκυό κρυολόγημαν αλλά ο Σιαολίν είσιεν αντρικό κρυολόγημα που εν σαφώς σιειρόττερον που το γυναικείον. Τζιαι εμέιναμεν σπίτιν, τζιαι οι θκυό να πίννουμεν τσάγια. Ο Σιαολιν έπαιζεν κουτί των αυκών τζιαι εγώ εθώρουν ταινίες. Τα πρωινά εδουλευκα χόουμ όφις για τον όφιν τζιαι το απόγευμα εθώρουν ότι έργον εβρίσκα σε στρήμιν, είπαμεν, εμεις εν κατεβάζουμεν έργα γιατι έρκουνται λυπητέρες με λαπόρτα.
Την Παρασκευήν έπιαεν με ο μάστρος να με ρωτήσει αν έγιανα τζιαι αν θα πάω την Δευτέρα στο Μάντσιεστερ για μήτινγκ. 

- Στο Μάντσιεστεεεερ; Μα Μάντσιεστερ Ηνγκλαντ;; Μα τούτην την Δευτέραν;;;;
- Ε ναι, πρέπει κάποιος να το αναλάβει, εν πρέπει να πάεις εσυ, αμμέν θέλεις στέιλε κάποιον άλλον που το τήμ σου.

Εφώτισες μας. Ο μόνος που κουμαντάρει τζιαι ξέρει τζιαι αγγλικά του χαϊρκού εν κάπου στην Ρωσσια ρημέμπερ; Τους άλλους τα αγγλικά τους εν 3. Ατε εννα πάω τζιαι σικκιμέ. 3-4 μέρες ενει. Γαμώτο εν έχω καμίαν όρεξην. Τουλάχιστον εννα γοράσω τζιαι τσίπς του ξυθκιού που μου αρέσκουν τζιαι διάφορα άλλα κολόνιαλ πρόντακτς της παιδικής μου ηλικίας... ξέρεις εσυ ντήαρ ανάγνωστερ, κάντμπουρι τζιαι ποτούτα. Άτε εχώνεψα το. Συνεπάγεται μεταμφίεση. Να κόψω τα νύσια μου, να φορήσω σουτιέ τζιαι να φκάλω τα φρύθκια μου.

Στην Τουρκογειτονιά έσιει εναν κομμωτήριο που φκάλλουν σου τα φρύθκια σου με την κλωστήν βαριεστημένες 18χρονες τουρκούες για 5 ευρόπουλλα. Κάθε φοράν λαλώ οτι εν θα ξαναπάω γιατι εν αγενέστατες αλλά εν κοντά στο σπίτιν τζιαι άτε, πού να τα κάμνω μόνη μου βαρκούμαι...
Σαββάτον ξεκινώ να πάω. Το κομμωτήριον εκάμαν το χλιδάτον τζιαι μοντέρνο αλλά μέσα σε 2-3 μήνες αφήκαν το να γεριμώσει. Εσιει τουλάχιστον 15 άτομα που δουλεύκουν τζιαι έσιει τζιαι πάνω όροφον για τες κορούες που φορούν τσεμπέρουιν. Παίζει τουρκική τσιφτετελοπόπ αλα Τάρκαν στο φούλ, επιτρέπεται τζιαι το κάπνισμαν τζιαι η καπνίλλα καμνει παιχνίδι με αναθυμιάσεις λάκας τζιαι καπνούς πιστολακίων.
Αμμέν βάλεις την φωνήν κανένας εν εκατάλαβεν οτι έμπειν πελάτης. Βάλλω την φωνήν:
-         Γειά σας ηρτα να φκάλω τα φρύθκια μουουου!
-          ιντα πράααααμαν;;
-         τα φρύθκια μουουου
-         ντάζει καρτέρα τζιαμέ.
-         θέλω με την κυρία Χουσεϊν
Η κυρία Χουσείν εν μια 40αρα που την Μπαγκλαντές που επίμενει να την φωνάζουν με το επίθετον της, τζιαι να της μιλούν στο πλυθηντικό, μάλλον για να έσιει παραπάνω σεβασμόν αη γκές. Εν η μόνη ενήλικας –λέμεν τωρά-  τζιαι εν σοβαρή, εν μιλά πολλά αλλά καμνει καλά την δουλειάν της. Τζείνη, μια Κρυοχωρίτισσα γκόθικ κομμωτρια τζιαι 2 μαθητευόμενες αρφές Κουρδούες που το Ιρακ εν οι μόνες νον-τερκις στο μαχαζίν. Οι κουρδούες εν πολλά ομόρφες τζιαι οι θκυό αλλά εν τσαπατσούλλες τζιαι βαριεστημένες – όπως ούλλες οι μιτσιές τζιαμέ.

- Η κυριά Χουσείν εσιει αλλες 3 που καρτερούν, εννα σου τα κάμει η Φιλιζ.
Η Φιλίζ εν χωσμένη πίσω που μιαν χαίτην εξτέσνσιονς τζιαι 3 κιλά αηλάινερ τζιαι σύρνει μου ένα χαμόγελον με το ζόριν που λαλέι «γιαπ'μα εσύ μας έλειπες τωρά».

Σαν επέριμενα επαρακόλουθουν μια μιτσιάν που έκαμεν με την κλώστην τα φρύθκια τζιαι το γένι μιου 30άρη. Κάτι φρύθκια κέντημαν μιλούμεν. Εφκάλλεν του τζιαι τες τρίσιες στον λαιμόν τζιαι τες βούτζιες με την κλώστην. Τα νύσια του ήταν ολόμαυρα τζιαι τα σιέρκα του είχαν κόντρες. Μάλλον εν μηχανικός για χτίστης. Τα φρύθκια σε εμαράναναν εσκέφτηκα, αντι να καθάρισεις λλίον τα νυσια σου.

Εν τω μεταξύ να παρελαύνουν κάτι κότσοι ψηλοι με φκιόρα μεσα τζιαι κατι μπούκλες σπιράλ με γκλίττερ. Μάλιστα είσιεν μιαν που είσιεν μια φουλλιάν με πουλλούιν μπλέ τζιαι τούλιν μες τον κότσον της. (Ψευτικόν πουλλίν ντήαρ ανάγνωστερ, μεν φκάλεις πάνω τον σιηπέττον). Οι κομμώσεις προμηνούν γάμον ιν δε τερκις κομιούνιτι. Να αθθυμηθώ να κρωστώ για τες πουρούες.
Οι τουρκούες κάμνουν τον ίδιον παναυροκαλλόπισμον για γάμους με τες Κυπραίες. 
Κάλαν ατε, εχτός που τα πουλλούθκια.
Έσιει τζιαι έναν κομμωτή πολλά μοιραίο σέξυ μπέημπ ψηλό, με μακρύ ξανθό μαλλί τζιαι γαλάζια μάθκια. Μάλλον Λάζος εννα νει, που την Μαύρη Θάλασσα. Ούλλες τριφουνται του τζιαι πειράζουν τον. Πιάννουν του το πιστολάκιν του, ζητουν του συνέχεια μασιούες "ατε ρεεεε" και τα λοιπά. Εγω σαννα νομίζω οτι εν γκέυ... Η μαστόρισσα, η λεγόμενη Σιμπέλ ομόνυμη με την μέκκαν οφ μπγιουτη - το κομμωτήριον της - εν η κλασσική σέλφ μέιντ εμάνσιπέιτετ τερκις γούμαν τζιαι πρέπει να εν πολλά μπήτς. Καταλάβεις οτι ούλλες οι μιτσιές σιέζουνται την.  Σκεφτουμαι ότι κάποιος πρέπει να της πει θκυο πράματα για κάστομερ κέαρ τζιαι χιούμαν ρισόρσες... Οι έγω πάντως.
Πρέπει να κοφκει λίραν το κομμωτήριον της όποτε το καστομερ κκέαρ εν περιττόν.
Μετά που κανένα τέταρτον έρκεται η σειρά μου τζιαι παίρνουν με πάνω στο πριβέ, οπου καμιά δεκαρκά τσιεμπεροφορούσες νεανίδες σισσιηνίζουν ασταματητί. Κάθουμαι στην καρέκλαν του πόνου, η Φιλίζ ποτυλιει βαριεστημένα την κλωστην της, φτυνει την πίσσαν της, τζιαι βάλλει την μιάν άκρην της κλωστης μες το στόμαν της. Δε ορντηλ ιζ αμπάουτ του μπιγκίν.

Αυτό που πρέπει να ξέρεις ντήαρ ανάγνωστερ άμμαν πάεις σε Τουρκομμωτήριον να φκάλεις τα φρύθκια σου: Δε καλά τα φρύθκια της κορούς πο’ ννα σου τα κάμει, να δείς αν σου αρέσκουν, γιατί τζιαι σέναν έτσι εννα σου τα κάμει. Κάθε κόρου ξέρει να κάμνει έναν και μοναδικόν σχήμαν φρύδιν – το δικόν της. Αν δεν σου αρέσει πρέπει να της λαλεις τι να μέν κάμει τζιαι θα εισπράζεις εξτρήμ άηρολλινγκ τζιαι μουρμουρκές στα Τουρτζικα. Το αηρολλινγκ εν μπορεις να το αποφύγεις, εν της ηλικίας. Το μουρμούρκον αποφευγεις το με τες μαγικές λεξούλλες; «Τουρκμουσουν; Μπεν Κιμπρισλιγιμ». Τζιαμέ σκέφτουνται ότι ξέρεις Τούρτζικα τζιαι οτι εκατάλαβες πως είπεν «ναία μου ιντα ιδιότροπη πκιον, έπρησεν μου τα η μαννοκαγκάρα» τζιαι εν ψουψουρούν με τες άλλες. Εσύ μπορεις να συνεχίσεις την συνομιλία σε άλλη γλώσσαν τζιαι να την αφήκεις να νομίζει οτι καταλάβεις τα ούλλα. Αρκευκει να παλιώννει με τα φρύθκια σου. Ποννα πονίσεις, που εννα πονίσεις, πέ της «γιαβάζ κουζούμ!!!!»  Για να την πείσεις τέλλεια.

Μέτα ποννα τελειώσει την κλωστην, εννα αρκέψει να σου τρίφει μια τσιμπίδα με νευρον πας το φρύδιν σου για να δέιξει οτι τάχα κάμνει το φινισινγκ. Αρτσίθκια. Απλώς τρίφει την πάνω τζιαι χτέρνει σε για να εκδικηθεί το ότι είσιες τζιαι απαιτήσεις ίνταλως να σου τα κάμει.

Αν πάν ουλλα καλά φεύκεις με φρύθκια κέντημαν. Αν όι, φευκεις με καμιάν τρυπάν τζιαι γαιματούιν πας το φρύδιν τζιαι λαλείς «εν ξαναπατώ δαμέ» ωσπου να περάσουν 2-3 μήνες, να ξιάσεις τα τραύματα σου τζιαι να πάεις πάλε.
Αχ, ινναμπου τραβούμεν δακάσ' την ξενιθκιάν...

34 comments:

  1. Φρύδια με κλωστή;;!!What do you mean?

    ReplyDelete
  2. Ina
    xtipa to link na deis to videouin

    ReplyDelete
  3. Αρέσκει μου να διαβάζω τα κείμενά σου. Μαθαίνων πράγματα και θαύματα. Καλά να περάσεις.

    ReplyDelete
  4. Περαστικά σας Ποστ μου! Κρυολόγημα και γρίππη, είχε επιδημία φέτος, με έτσι καιρό! Επιάσαμε όλοι το γυρί μας, τελικά... :)))))

    Κόόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοορη! Εν το πιστεύω!!!

    Την επόμενη φορά που να πάεις στης Σιμπέλ να ζητήσεις την Μαρία (Μέρι) που εν Αραμαία που την Συρία και εννα σου τα κάμει κέντημα και σχεδόν άπονα.
    Ο ξανθός εν έκοψε τα μαλλιά του; Φατσάρει όντως γκέι, και δεν καταλαβαίνω πώς του κολλάνε έτσι. Ο σγουρομάλλης ίσιωσε τα μεσογειακά μου μαλλιά μέσα σε 8 λεπτά, οφείλω να σου πω, και έκαμε και πολλά καλή δουλειά. (Επερίμενα πολλή ώρα για κόψιμο όμως και παρολίγο να έχανα το τρένο και είπα του το και έγινε ο Αστραπόγιαννος με τον στεγνωτήρα!)
    Στην πρωτεύουσα έσπασα να βρω ένα κομμωτήριο της προκοπής, και αν σου τα βγάλει άνδρας τα φρύδια εκεί να δεις κλάμα και άου!
    Οκ, εγώ σιωπώ δεν λέω τίποτα αλλά τα μάτια μου κλαίνε που μόνα τους.

    ΚΌΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΡΗ ΠΟΣΤ!!!

    ReplyDelete
  5. θάλασσα! Σταμάτα! das wird mir langsam zu gruselig:-)
    Ναι εκουρευτηκεν ο ξανθός είδα τον εχτές, αλλά πάλε θεωρούνται μακρυά τα μαλλιά του... εννα με φύρεις τωρά!
    Για τον άντρα της Σιμπέλ τον κκέλη τι μου λαλείς;;;
    εν το πιστευκω... πέρκει να είμαστεν τζιαι γειτόνισσες...
    Στείλε ήμεηλ να δούμε ναμπο να γίνει :-D...

    ReplyDelete
  6. Α Παναγία μου,είδα το βιντεάκι κι εσηκώστηκε! Η τρίχα μου εννοώ! Φαίνεται πολλά επίπονο, εν πολλύς κόπος να τα φκάλλεις μόνη σου με την τσιμπιδούα κλασσικά???

    ReplyDelete
  7. Τον κέλλη εν τον θυμούμαι, έχει και 2 μήνες που εμετακόμισα, εν και είμαι και του εβδομαδιαίου κομμωτηρίου μπεζούχ.
    Αλλά έχει ένα μελαχροινό ξυρισμένο κέλη, μιγά ίσως ή πολλά σκουρόχρωμο μεσογειακό, που τον είδα να κουρεύκει μωρά, και εν πάρα πολλά γλύκας μαζί τους.
    το ίμειλ έστειλα σου το πριν επανέλθω στο μπλογκ σου :))))))))))))))))))))))))))))

    ReplyDelete
  8. Joy tears
    ναι εν επίπονο μπορώ να πω, αλλα έσιει καλόν αποτέλεσμαν. Μπόρω τζιαι μόνη μου αλλά βαρκούμαι πολλά...

    ReplyDelete
  9. Aou, eponisa ta frithkia mou!!!!! taxa en kallitteri methodos touti me tin klwsti? pio gliori? giati tosos ponos? piaste kale tin tsimpida thkio ppalies na ginei i douleia sas.....

    ReplyDelete
  10. μου τη δίνει που πρέπει να βγάζουμε τα φρύδια μας γκρρρρρρρ

    σενάριο για ταινία η εμπειρία του τουρκομμωτηρίου :-)

    ReplyDelete
  11. Που ήμουν φοιτήτρια είχα μια Ινδή στα halls που έφκαλε τα με την κλωστή και έκαμε μου τα αλλά εν επόνησα καθόλου! Και έφκαλε τα σε 5 λεπτά..πάρα πολλά γρήγορη η συγκεκριμένη.

    Επίσης είδα στο Selfridges να κάμνουν και καθαρισμό με την κλωστή (ή νήμα εν ξέρω ακριβώς τι εκρατούσαν)..εν το εδοκίμασα αλλά η η κοπέλα που της το εκάμναν εσηκώστηκε και εν είχε καθόλου κοκκινίλα!!

    Εξαιρετική περιγραφή της όλης εμπειρίας!

    ReplyDelete
  12. μα άκου πράματα! με την κλωστή ιμισσ
    φαίνεται πολλά επιδέξιο!

    ReplyDelete
  13. ελείψαν τους οι τσιμπίδες τζαι χρησιμοποιούν κλωστή;

    ReplyDelete
  14. :)))) de vazeis mialo dear post!!! hehehehe

    ontos i klosti einai grigori kai pio apotelesmatiki nomizo oson afora sto shediasmo ton fridion. k analogos diathesis tis kallitehnidos, ponaei allote ligo ki allote poly..

    pantos to tourkommotirio (excellent my dear post) leitourgei nomizo san kommotirio stin konstantinoupoli. to customer care einai afto pou apaiteitai gia tin ekei nootropia no?. ta rantevou den einai kati pou prepei na tirountai kata gramma nomizo.. Eno se ena germaniko kommotirio pathainoun paniko an pas horis rantevou, ekei den tous fainetai diolou paraxeno kai tha se volepsoun opos k na ehei.. Vevaia mporeis na vretheis na perimeneis kana dioro, alla afto den einai kako giati gia tis tourkales (opos k gia emas se palioteres epohes) to kommotirio einai oloimeri drastiriotita :)). Pou allou tha matheis ta nea tis geitonias?

    xxx

    ReplyDelete
  15. Είπες για τα πουλάκια μες στα μαλλιά, ελπίζω να καρτεράς απάντηση που κανένα τρασh μι. Εφοήθηκεν τ'αμμάτιν μου εμέναν, καρτερώ τα πάντα.
    Εν ξέρω κανέναν που να κάμνει θρέντινγκ αλλά ήξερα τη μέθοδο (αντρέπουμαι να σας πω ότι εθώρουν το στο νεξτ τοπ μόντελ το αμερικάνικο άρα αππάρεντλι ήταν πολλά τρέντυ μέθοδος στην αμερική τα τελευταία χρόνια), αλλά ΣΑΝ ΤΗ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. Και μόνη μου. Όι σε αισθητικό. Ποττέεεεε, ούτε που ήμουν μωρό τζαι επρωτόκαμα τα!

    ReplyDelete
  16. milate ellhnika re kwlokyprioi.

    ReplyDelete
  17. Θέλεις να πεις η κλωστή δουλεύκει τζαι για [τούτην] την περίπτωση οξά εννα θέλει σπάον;

    ReplyDelete
  18. Πολλά καλό Invictus!!!
    Ρε ανώνυμε παρέτα μας τζιαι μάθε εσύ ελληνικά πρώτα! Εκατάλαβα, είσαι τζιαι συ ένας κωλοαθηναίος που νομίζει ότι τα κυπριακά έννεν ελληνικά; Αμόρφωτε...

    ReplyDelete
  19. @Ανώνυμος
    Κάνε τα χέρια σου γροθιές και ακούμπα τις γροθιές σου στη μέση σου στο ύψος των γοφών.
    Μια γροθιά δεξιά και μία αριστερά.
    Μετακίνησε τις γροθιές σου ελαφρώς προς τα εμπρός, έτσι ώστε να μην εφάπτονται του σώματος σου πλέον αλλά να είναι εμπρός σου μεν, στο ίδιο ύψος όπως και πριν δε.
    Γείρε το κορμί σου ελαφρώς προς τα εμπρός, χωρίς να μετακινήσεις τις γροθιές σου.
    ΟΚ...

    ΤΩΡΑ ΤΖΙΗΛΑ ΤΟ ΑΜΑΞΟΥΪΝ ΣΟΥ ΤΖΥΤΤΕΜΕΡΟΥ!!!

    ReplyDelete
  20. Rania
    katharismo me klosth prwth fora akouw!

    Eagle eye
    pantws prepei na omologisw, pou apopsh sxhmatos en h pio kali methodos... Tziai h pio fthnh afou en theleis proionta (vlepe wax) monon en kommati klwsth...)

    Loveradio
    I have created a monster:-p esheis dikaio, en Istanbul-style to kommothrio alla se diavevaiw oti sthn Kon/Poli htan oulloi eugenestatoi tziai xamogelastoi:-D Entaksei sior, eto paraponioumai llion, alla pale paw:-D Etoimastou ponna rteis tha se kouvalisw!

    Invictus
    LOL tziai LOL

    Patatoulli
    Thx for the vote of confidence

    Anonyme
    ma, sanna kati vrwmei? kapoios eklasen...

    ReplyDelete
  21. ok afou sta alla ekalypsan me (klwsti man??? poullouthkia, amaksoui, jeittemerou, ktl), ti ennoeis cadbury je chips tou ksithkiou prepei na paeis agglia gia na evreis???

    p.s. kori mwv ma zeis? akoma jeikatw??

    ReplyDelete
  22. Sike
    erm, eshei kati chips tou ksithkiou alla en disevreta tziai ennen opos ta crisps:-D tziai cadbury tziai potouta mono se eklekta maxazia eshei tziai en dysevreta:-D

    ReplyDelete
  23. Sike
    p.s: oi Kryoxorites mono paprica chips trwn. Oi anipothetoi.

    ReplyDelete
  24. Εν ξέρω αν εγέλασα παραπάνω με το ποστ ή με τα σχόλια! LOL

    Ανώνυμε, θα ήταν σαφώς πκιο δίκαιο και βολικό αν εμίλας εσύ κυπριακά

    ReplyDelete
  25. Post mou, english shop sth stoa apenanti apo to HD-Hbf.
    Exei apo ola, even flapjacks!

    ReplyDelete
  26. kala sas gamane oi filoi mas oi tourkoi.postabylon egw eklasa,exete akousei mhpws gia kypreika gaidouria;eoloi oi vrwmokyprioi etsi eiste,koutoponhroi kai megala kathikia,oust re.....

    ReplyDelete
  27. ego exo mono ena disclaimer. XAXAXAXAXAX. efires me.
    a, tze fere mou ena magniti pou to manchester na xaris. thanks

    ReplyDelete
  28. Δυνατή περιγραφή... Τωρά για το αντρικόν κρυολόγημαν του Σιαολίν: http://www.youtube.com/watch?v=VbmbMSrsZVQ

    ReplyDelete
  29. Κωνσταντίνος ΛαμπριανίδηςJanuary 18, 2011 at 8:49 PM

    Κύριε Ανώνυμε, επειδή η δήλωση σου είναι θεαματική σου απαντώ ως εξής:

    Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Λαμπριανίδης. Αναφέρω το όνομά μου γιατί θα μου δώσει μεγάλη χαρά να ξέρεις ποιός σου απαντά.

    Είναι φανερό πως την έχεις πάθει από Κύπριο.
    Θα σε έχει κολλήσει σύφιλη ενώ σου έδειξε πιστοποιητικό υγείας.

    Θα σου έχει πουλήσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με καλό κιβώτιο ταχυτήτων ενώ το εν λόγω κιβώτιο είχε ροκανίδια προς εξωμάλυνση της τριβής των γραναζιών.

    Θα σου υποσχέθηκε να σε γνωρίσει στους γονείς της αλλά ήταν μόνο ένα ουά νάιτ στάντ

    Ξέρω, είναι πολύ πικρές αυτές οι εμπειρίες. Εμείς οι Κύπριοι συνηθίζουμε να τα κάνουμε αυτά. Τα σούπερμαρκετ μας πλέον πουλούν ειδικές λεπίδες για πισώπλατες μαχαιριές.

    Τώρα ας μιλήσουμε σοβαρά: Γιατί; Γιατί είσαι έτσι; Μπορώ να βοηθήσω;

    ReplyDelete
  30. kyrie lamprianidh me osous apo th fara sas synanastrafhka me rhmaxan kyriolektika,fidia etrefa ston korfo mou kai anarwtiemai einai tyxaio oti oloi tous htan kyprioi ennow tous ypotithemenous filous,kai den htan ligoi,etsi otan akouw gia kypro,kyprious pathainw kati kai na xeretai to ennenhnta tois ekato twn ellhnwn den sas paei me tipota.oso gia th vohthia na leipei.

    ReplyDelete
  31. Κωνσταντίνος ΛαμπριανίδηςJanuary 19, 2011 at 9:33 AM

    Ανώνυμε,

    Η βοήθεια που σου προσφέρω είναι δωρεάν. Χωρίς αντάλλαγμα.

    Η στατιστική που προσφέρεις χρήζει περαιτέρω διευκρίνησης καθώς :

    1. Εάν αναφέρεσαι στους κατοίκους της μητροπολιτικής Ελλάδας αυτοί είναι 11,262,000. Οι Έλληνες της μητοπολιτικής Ελλάδας είναι 10,302,554 συνεπώς αποτελούν το 91.4% των κατοίκων της μητροπολιτικής Ελλάδας. Αναφέρεσαι στο 90% του 91.4%;.

    2. Εάν λάβουμε υπόψη ότι ο παγκόσμιος ελληνικός πληθυσμός είναι περί των 17.000.000 ισχυρίζεσαι ότι τα 15.300.000 δεν πάει τους Κύπριους με τίποτα;

    3. Εάν λάβουμε υπόψη ότι οι Έλληνες της Κύπρου (καθώς είναι πλέον δεδομένο και επιστημονικά κατοχυρωμένο πως η εθνοτική καταγωγή δεν περιορίζεται στην πολειτιακή ιδιότητα-υπηκοότητα κράτους) είναι 793.000 τότε ισχυρίζεσαι ότι 4,6% του παγκόσμιου ελληνικού πληθυσμού δύναται (εάν συμπεριλαμβάνεται στο 90% που αναφέρεις) να αντιπαθεί τον εαυτό του;

    4. Εάν περιορίζεται η αναφορά σου στους Έλληνες των Αθηνών γνωρίζεις πως οι αποφάσεις των Αθηνών έχουν συνδράμει στη συρρίκνωση του ζωτικού χώρου και της πολιτιστικής δυναμικότητας των Ελλήνων (βλέπε Μικρασιατική καταστροφή, εγκατάληψη ελλαδικής μεραρχίας από την Κύπρο, συναντίληψη στη συνεκμετάλλευση του αιγαίου, αδυναμία απόδοσης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης ΑΟΖ νοτιοανατολικά της Γαύδου κτλ).

    Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Εάν ακρωτηριαστεί η Ελλάδα ως ζωτικός χώρος τότε θα χαθούν σιγά σιγά τα κομμάτια που αποτελούν το πολύπλοκο παζλ του Ελληνισμού. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στη μεγάλη παγκόσμια οικογένεια του ανθρώπινου γένους να αισθανόμαστε περήφανοι για την πολυσελλεκτικότητα των Ελλήνων και όχι να αποδίδουμε χαρακτηρισμούς βάσει των μεμονωμένων προσωπικών μας εμπειριών.

    Τα σχόλιά σου δεν με προσβάλλουν. Και θα χαρώ να σε φιλοξενήσω στην Κύπρο για να σου αποδείξω ότι οι προσωπικές εμπειρίες του καθενός απο μας δεν δύνανται να καθορίσουν την πραγματικότητα. Θα χαρώ να σε ξεναγήσω σε όλη την ελεύθερη Κύπρο για να σε βοηθήσω να γνωρίσεις ένα κομμάτι του Ελληνισμού. Δεν αναφέρομαι σε σημαίες, σε λάβαρα, σε ναούς και σε τάφους ηρώων. Αναφέρομαι στον παλμό και στη ένταση των ανθρώπων που είναι ξεχασμένες αναφορές, πνιγμένες κάτω από την αδικαιολόγητη αυτοπεποίθηση των Αθηνών.

    ReplyDelete
  32. Αντώνη
    πολλά δυνατό το βίτεο! χεχεχεχε

    She
    εν τέλει εν επήα κόρη, ακυρώθηκε το μήτινγκ! αλλά πάω τον άλλο μήνα λισαβώνα, να σου φέρω που τζιαμέ!

    Ανώνυμε
    καλάν ρε, ήταν να ανάγκη να φάεις παστουρμά; :-D

    Κωνσταντίνο
    :-O clap, clap, clap και πάλι clap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  33. post!! Ξέρω πως αυτή σου η ανάρτηση είναι κάπως παλιά...αλλά έφυρεν με...Επίσης, τα σχόλια και δις του Κυρίου Λαμπριανίδη με έχουν αποστομώσει...δηλαδή εγώ να είμουν ο ανώνυμος θα είχα κλείσει το στόμα μου και θα έκλεινα ένα εισιτήριο για Κύπρο για να μάθω τι εστί φιλοξενία..Σε χαιρετώ!!

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!