12.2.11

Η φωνή της ελευθερίας

"Σε κάθε δρόμον της χώρας μου, η φώνη της ελευθερίας ακούεται"



Οι Αιγύπτιοι σήμερα γιορτάζουν. Τζιαι'γω μαζίν τους.

Στο 3.20 του βίτεο είδα τον δάσκαλον που μου έκαμνεν αραβικά στο Κάιρο. Εκλαμουρίστηκα.

14 comments:

  1. Δεν ξέρω σενιόρα Ποστ. θα ήθελα να γιορτάσω αλλά κάτι με κρατά. το πιο πιθανόν ο μουμπάρακ να αντικασταθεί από τον στρατό και αυτό είναι χειρότερο. μακάρι να διαψευστώ.

    ReplyDelete
  2. i alithia ine oti distixos 8a sifoniso me tin mana!

    ReplyDelete
  3. σαννα είναι το τέταρτο μέρος της ιστορίας σου. ή η εισαγωγή της ταινίας

    ReplyDelete
  4. Θα είναι γιορτή μόνον αν ο στρατός μείνει πράγματι προσωρινά στην εξουσία, και δεύτερον αν ο διάδοχος καταφέρει να κρατήσει την χώρα μαζί, ενώ ταυτόχρονα θα ανέχεται τον πλουραλισμό της δημοκρατίας.

    Πόσο πιθανά είναι αυτά τα δυο;

    ReplyDelete
  5. Δυστυχώς έχει δίκαιο η Μάνα..but in any case this is history in the making..εγώ είδα έναν στην τηλεόραση που λαλεί 'είμαι 42 χρονών και εν η πρώτη φορά που είμαι ευτιχισμένος'..τζιαμέ εσιγκινήθηκα και εγώ.

    ReplyDelete
  6. Τον έρωτα τζιαι την ελευθερία πρώτα νιώθουμεν με τη ψυσιή, τζι ύστερα με το μυαλό. Εν σπουδαίο συναίσθημα.

    ReplyDelete
  7. Πράγματι το αύριο τους το φοβάμαι!!! Πολλοί θα εκμεταλλευτουν την κατάσταση και τα ονειρά τους για ελευθερία!

    ReplyDelete
  8. ΑκκανούρηςFebruary 13, 2011 at 9:24 AM

    Με ανησυχεί η ορατή πιθανότητα να ανέλθουν στην εξουσία οι αδελφοί μουσουλμάνοι. Σταδιακά θα υιοθετηθεί η σαρία και το Ισραήλ θα έχει πραγματικό λόγο να φοβάται με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εντάσεις στην περιοχή.

    Ορατή πιθανότητα είναι επίσης η ανάδειξη ενός "ήπιου ισλαμικού καθεστώτος" στα πρότυπα Ερτογάν. Εξού η έκκληση Ομπάμα να γίνει τετραμερής συνάντηση μεταξύ Αμερικής, Αγγλίας, Τουρκίας και Ιορδανίας.

    Η Τουρκία θα αναπτύξει πολιτιστικές και επενδυτικές σχέσεις με την Αίγυπτο και λαμβάνοντας υπόψη τη στροφή της Τουρκίας προς την Τεχεράνη, αυτό θα διαταράξει την ευαίσθητη ισορροπία με το Ισραήλ. Άσχετα με το αν ο Ελ Μπαραντέι είπε ότι η Αίγυπτος θα σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες. Ο εθνικισμός είναι ο καλύτερος πόλος ενότητας σε περιόδους ανακατάταξης και μετάβασης εξουσίας.

    Η "καλή θέληση της Τουρκίας" θα την αναδείξει ως περιφεριακό παίκτη με αποτέλεσμα να αμφισβητηθούν οι συμφωνίες για την εξώρυξη φυσικού αερίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Αίγυπτο. Αποτέλεσμα θα είναι εμείς στην Κύπρο να κλειδοθούμε μια και καλή με ασύμφορες συμφωνίες με BP και Shell. Επιπλέον η "καλή θέληση της Τουρκίας" θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την προώθηση ανοίγματος και άλλων κεφαλαίων για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.(Μπιλίβ μι. Δατσ τόταλλυ ε μπατ θινγκ)

    Κατά τ'άλλα στα τσακίδια ο Μουμπάρακ. Ζήτω ο θαρραλέος Αιγιπτιακός λαός που διεκδικεί και κερδίζει.

    ReplyDelete
  9. Μπράβο τους! Χίλια μπράβο τους.

    Ό,τι τζιαι να γινει που τωρά τζιαι να πάει, οι Αιγύπτιοι πρέπει να εν περήφανοι!

    ReplyDelete
  10. Μπράβο τους και ελπίζω να σάσει λλίον η ζωή τους. Φυσικά που πολιτική άποψη, βλέπω το μόνιμο πιόνι των Αμερικάνων που εκράτησε 30 χρόνια να το αντικαταστούν με πολλά άλλα πιόνια με 5ετή ημερομηνία λήξης. Τουλάχιστον εδώκαν τους να καταλάβουν ότι αν δεν ταΐζουν τον κόσμο που εκμεταλλεύκουντε έννα τους προκαλέσει προβλήματα.

    ReplyDelete
  11. Αιγυπτος uber alles! Αυτοι εχουν αντερα(αν και ταιριαζε μια αλλη λεξη)

    ReplyDelete
  12. ΑκκανούρηςFebruary 14, 2011 at 8:51 AM

    Δεν πρέπει όμως να ελπίζουμε σε μια δυτικού τύπου αντιπροσωπευτική ή κοινοβουλευτική δημοκρατία.

    Το δυτικό μοντέλο προϋποθέτει τεχνολογικό εκμοντερνισμό και τεχνοκρατική κατάρτιση, στοιχεία που προφανώς εκλείπουν από την Αίγυπτο.

    Δεν αποκλείεται το πολίτευμα να είναι τεχνιτό και lab made κάτι σαν τις δικές μας συμφωνίες της Ζυρίχης. Εκτός του πλαίσιου της λαϊκής βούλησης.

    ReplyDelete
  13. "Στο 3.20 του βίτεο είδα τον δάσκαλον που μου έκαμνεν αραβικά στο Κάιρο. "

    Μιτσής που εν ο κόσμος, λέμε ...

    Ο Μουμπάρακ πακέτο, αφού εν τον εγλίτωσε ο Μπερλουσκόνι !

    ReplyDelete
  14. ..Όσοι έχετε λίγο χρόνο, αντιγράψτε το πιο κάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο το οποίο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης έρευνας που διεξάγεται για την "Κυπριακή διάλεκτο και την Τυπογραφία" στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Αν μπορείτε προωθήστε και σε φίλους και γνωστους.

    Ευχαριστώ!!

    http://survey.qualtrics.com/SE/?SID=SV_1GtnKhZn0sjXvZW

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!