19.3.11

H σκούπα, που τα σαρίζει ούλλα

Είμαι μετανάστης. Ζιώ σε μιαν χώραν που έννεν η πατρίδα μου. Επέλεξα να μείνω δαμέ, γιατι εθεώρησα οτι εν καλλίτερη για μένα. Στο κάτω κάτω μπορώ! Πλήρωνω παχουλούς φόρους, ξεχωρίζω τα σκουπίθκια μου, τειρώ τους νόμους.
 Κάθε φοράν που ακούω κάποιον να λαλέι «βρωμόξενοι» νιώθω οτι με εννοεί τζιαι μένα μέσα. Το ότι είμαι ξένη, τζιαι φένεται μου οδήγησεν στο να με πούν «Βραζιλιάνα πουτάνα» στο να μεν μου δώκουν το διαμερίσμαν που έθελα, να μου μιλούν σπαστά την γλώσσαν που μιλώ πλέον άπταιστα, να μου συμπεριφέρτουν λλίον πκιο άσσιημα που ντόπιον σε ορισμένες περιπτώσεις. Εν μπορώ να πώ οτι υπέφερα ή ότι υποφέρω. Αλλά εχω μονίμως την γνωσην του ότι είμαι «ξένη». Εβρέθηκα περιτρυγιρισμένη που σκίνς, τζιαι έξερα οτι ο μόνος λόγον που θα με επειράζαν θα ήταν μόνον η φάτσα μου που προδίδει διαφορετικότηταν.

Ξέρω οτι εν θα κλέψω δουλειαν που ντόπιον, αφου έχω ορισμένες ικανοτητες που λλίοι ντόπιοι τες έχουν. Π.χ. τες ξένες γλώσσες που μιλώ. Οπότε η χώρα που με φιλοξενεί κερδίζει που μέναν. Ομώς η σκούπα που σαρίζει ούλλους τους ξένους «εκμεταλλευτές, χαραμοφάηδες, ψευτες» παίρνει με τζιαι μέναν μαζίν της. Παρόλο που εν είμαι τίποτε που τούτα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουτες εν ορισμένες ταπέλλες της προεκλογικής εκστρατίας του ακροδεξιού κόμματος.
Θώρω τες κάθε μέρα, τζιαι κάθε μέρα νιώθω οτι εν σε μενα που απευθυνουνται:

 Eπαναπαρτισμός, οχι είσοδος!*
Πρόσεξε την εικόνα, εννα μου πείς εν Τουρκάλλες που δείχνει. Εννα σου πώ οτι δείχνει την στετεν μου την γιαλλούραν σαν έρκεται που το χωρκόν φορτομένη πράματα.
*Σπασιαλ θένξ στην Κα.Ολσεν που εβοήθησεν με την μετάφρα.

Δουλειά για Γερμανούς
Εμέναν; δουλεια για μένα γιοκ; 

 Kαλό ταξίδι πίσω στην πατρίδα σας.
Μάλιστα. Να σας στείλω τζιαι χαλλούμια.


Εμείς θα καθαρίσουμεν!
Το μαυρον πρόβατον είμαι εγω; Μάλλον, αφού είμαι εγώ η μουζουρού.

 Μέσα η ξένοι; Εμείς λαλούμεν ΟΧΙ.
Τζιαι εγώ μέσα κύριε; άτε κύριε ακροδεξιε, αφού είμαι φρόνιμη! 


 Μινι φούστα αντί μιναρέ.
Αν εγιεννιούμουν 50 χιλιόμετρα θαλάσσης πκιο κάτω, ήταν να μιλα τζιαι για μέναν τούτη η ταπέλλα. 
Για τον μιναρέ βεβαίως βεβαίως, φούστα μίνι φορώ, αλλα ξανθούα εν έιμαι...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τούτες τες ταπέλλες θώρω τζιαι νιώθω σκατά. Ξέρω όμως τζιαι οτι εννεν ούλλοι που συμμερίζουνται τα γραφόμενα τους. Ξέρω τζιαι οτι το κράτος εννα με προστατευσει αν το χρειαστώ τζιαι οτι εννα υπερασπιστει το δικαίωμαν που έχω να είμαι δαμέ.


Θώρω ναμπου γίνεται με τους ξένους στην Κύπρον τζιαι πιάννουν με τα ίχλιχλι μου, γιατι έξησα τζιαι την άλλην πλευράν. Είπα οτι έχω ικανότητες, που μπορέι να μεςν τες έσιει ντόπιος. Άρα η Κρυοχώρα χρειάζεται με.
Ποιός που μας θα επήεννεν να δουλεψει στα χτίσματα; Να καθαρίζει σπίθκια; Να ξισκατίζει γέρους; Να στέκεται πουπάνω που φριτέζες; Να τρίφει απόπατους για 400 ευρώ τον μήνα;

Άρα τούτα τα πλάσματα έχουν άλλες ικανότητες, η μάλλον εν προθυμοι να κάμουν άλλες δουλειές, τες πατταλοδουλειες. Κάποιος πρέπει να τες κάμει αφού εν τες κάμνουμεν μόνοι μας. Τζιαι έτσι όπως ανεβαίνει το ποσοστόν των Κυπράιων με διπλώματα πανεπιστήμιου, τούτες οι δουλειές εννα πρέπει να γίνουνται που άλλους. 
Τζιαι όσον η κυβέρνηση εν ταράσσει να οργανώσει την μεταναστευσην η κατασταση θα είναι εκτός ελέγχου, ο Κύπράιος εννα μισά τους ξένους τζιαι η σκούπα θα τους παίρνει ούλλους μαζίν της.

24 comments:

  1. Είπα το τζι αλλού.
    Είμαστεν αηδία.

    ReplyDelete
  2. Εν αλήθκειες που πονούν τούτες τζαι εν πράματα για τα οποία πρέπει να ντρέπουνται/ντρεπούμαστεν γενικώς.
    Αν δεν βρεθείς στη θέση του "ξένου", αν δεν νιώσεις στο πετσί σου τούντον ρατσισμό, εν δύσκολο να καταλάβεις τί εστί μετανάστης.
    Έφηκες με με τον κόμπο στο λαιμό αλλά είσαι ολόσωστη σε τούτα που λαλείς :|

    ReplyDelete
  3. egw thelw leptomereies gia ti fasi me tous skins !?

    kata t'alla en epistefka oti eshei kommata pou ekfrazountai *etsi* episimws - eimai ston kosmo mou a?

    ReplyDelete
  4. Να σου πώ ούλλη την αλήθκεια, ζώ 10 χρόνια στην Αμερική τζαι 2-3 φορές έννοιοσα τούτο που λαλείς αλλά όι σε έτσι καταστάσεις. Π.χ τωρά εν μπορώ να προχωρήσω παραπάνω επαγγελματικά αν δεν γίνω σίτιζεν. Τούτον ενεν γιατί εν υπάρχει ρατσισμός στην Αμερική, Υπάρχει απλά εν το είδα ποτέ σε έτσι σημείο...μόνο άκουσα έτσι πράματα, εν νομίζω να εγράφαν ποτέ έτσι πράματα σε φυλλαδια. Παίζει ρόλο ίσως ότι είμαι σε μια πόλη που εν πολλα diverse σε σημείο που οι "Caucasians" (για να είμαστε πολιτικαλι κορεκτ) ενεν η πλειοψηφία.

    Ο λόγος νομίζω εν απλά γιατί είμαι σε μια"πλεονεχτική" ομάδαν ξένων. Έχω μόνο Αμερικάνικα πτυχία (που εν σημαντικό για τούτους), μιλώ αγγλικά πολλά καλά, τζαι ξέρουν όταν πάω Κύπρο διακοπές εν να ξαναέρτω πίσω, όι όπως τους Κινέζους τζαι τους Ρώσσους που μπορεί να κάμουν τζαι 6 μήνες να ανανεώθει η βίζα τους τζαι να μεν μπορούν να έρτουν πίσω.

    Σε ότι αφορά την Κύπρο, ο νους μας επήρεν πολύν αέρα. Που αν δεν είχαμε τους ξένους να κάμνουν τες δουλέιες που εν καταδεχούμαστε εμείς να κάμουμε....τι θα εγίνετουν;;

    (σόρρυ εφκήκεν μου μεγάλο το κόμμεντ).

    ReplyDelete
  5. Moonlight
    πάμεν που τα σκατά στα κότσιρα...

    Ινβικτε
    ναι.. αν δεν το νιώσεις εν καταλάβεις τέλεια. Πρέπει να μας σιέσουν όμως για να μεν σιέζουμεν εμείς;

    Πρασινάδα
    αν ήσουν μεξικάνα χωρίς πτυχία;
    πως θα ήταν; Η περίπτωση των ΗΠΑ βέβαια εν διαφορετική, λόγω της ιστορίας.

    όντως εμείς είδαμεν την πολλά αρία φυλή. Τζιαι οι εξυπνάκιδες ας πιάσουν πετσίν να καθαρίσουν απόπατον μόνοι τους. Τζιαι ας καταλάβουν οτι σε άλλον χωρκόν εν τζείνοι οι βρωμόξενοι.

    ReplyDelete
  6. Sike
    γιουαρς τρούλη σε βαγόνι τρένου, νύχτα. Εγώ τζιαι αλλό 10 σκίνς. Εν τες έφαα οι. αλλά μια ακράτεια έπιασεν με.

    ReplyDelete
  7. O antras mou efae klwtsia sta moutra pou skins sth mosxa.exakolou8ei na sumpa8a tous rwssous san logikos an8rwpos. Dame sta voreia mashietai na ksefugei h deksia alla ton pragmatiko ratsismo niw8eis ton ka8hmerina se mitsies doseis. Paradeigma: mana mwrou sto nhpiagwgio tou giou den mou apanta potte otan ths elaloun kalhmera.akouse me na milw agglika mia kalhn prwia(to oti milw thn glwssa ths aptaistws en thn ekalupse fainetai)k amesws emilhse mou.allaxen to status mou apparently gia kapoio logo.pou tote ekopsa ths egw thn kalhmera k thn dinw gia paradeigma sthn kupro oti "wake up re arie kupraie!kapou allou eisai esu mauros".anyway paramenw edw gia ton polla aplo logo oti oikonomika en kallitera gia mena k thn oikogeneia mou k to maternity leave 18 mhnes ekatse mou polla wraia.auta!Praktor

    ReplyDelete
  8. ιων σκεπτικόςMarch 19, 2011 at 5:29 PM

    Οι ταπέλλες που έβαλες φέρνουν μου στον νουν ναζί τζιαι στρατόπεδα συγκέντρωσης.

    ReplyDelete
  9. ΕΛΑΜ ΦΥΛΗ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ

    ReplyDelete
  10. Έβαλες με σε σκέψεις.. Θέλω να μεταναστεύσω. Γερμανία τζιόλας. Να το κάμω ή οι;;;

    ReplyDelete
  11. @Ποστ
    Ακριβώς, αν είμουν μεξικάνα χωρίς πτυχία;;; Γιαυτό είπα "Ο λόγος νομίζω εν απλά γιατί είμαι σε μια"πλεονεχτική" ομάδαν ξένων"

    ReplyDelete
  12. Οι εγγλέζοι εν λλιόττερο ρατσιστές που τους Γερμανούς. Πήαιννε Αγγλία καλύττερα.

    ReplyDelete
  13. ΑκκανούρηςMarch 20, 2011 at 10:17 AM

    Παντού έσιει γάρους που η επιχειρηματολογία τους καταλήγει στην καθαρότητα της φυλής. Για να έχουν απήχηση τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη σημαίνει ότι τα αντανακλαστικά των πολιτών ερεθίζονται αναλόγως.

    Εσείς παιδιά που είσαστε έξω δυνατόν να πληρείτε κάποιο στερεότυπο εμφάνισης (βλ. προηγούμενη ανάρτηση για την αποκωδικοποίηση) και γι' αυτό να είστε αποδέκτες κάποιας συμπεριφοράς. Είμαι όμως βέβαιος ότι σε προσωπικό επίπεδο κερδίζετε τους ημεδαπούς.

    Η αντιμεταναστευτική αντίδραση απευθύνεται σε εκείνους που αρνούνται να ενταχθούν. Σε μια πρόσφατη του επίσκεψη ο Ερτογάν είπε κάποιους Τούρκους στη Γερμανία, να μαθαίνετε πρώτα Τουρκικά και μετά Γερμανικά, είστε Τούρκοι και μετά οτιδήποτε άλλο κτλ. Τα ίδια είπε στη Θράκη. Καθαρή επίθεση στην πολιτική αφομίωσης η οποία πέρασε ατιμώρητη.

    Εκτός από τις περιπτώσεις αλόγιστου και αστάθμιτου μίσους που ανάγεται σε εγκληματικές διαστάσεις (όπως στην περίπτωση του συζύγου της Πράκτωρ) πιστεύω ότι η αδυναμία των μεταναστευτικών πληθυσμών να ενταχθούν στην κοινωνία, καθώς θεωρούν ότι η κοινωνική συνοχή έρχεται δεύτερη σε σχέση με τις θρησκευτικές και εθνοτικές τους προτεραιότητες, είναι καθοριστική ως προς την αντιμετώπιση τους από τους ημεδαπούς.

    Γεννήθηκα και έζησα λίγο (και σπούδασα ) στο Λονδίνο. Τα παιδιά που αισθάνονταν πρώτα Βρετανοί και μετά οτιδήποτε, συναντούσαν μόνο την σποραδική αντίδραση του εκάστοτε κρετίνου του NF.

    ReplyDelete
  14. Πράκτωρ
    Hej hej:-) εν μου ακούεται καθόλου παράξενο τούτον που λαλείς...

    μωβ ζαλάδα
    οι ρε, μεν ακούεις, η ύπαρξη του κόμματος εννεν αντοπροσωπευτική, ειδεμή εν θα ήμουν δαμέ.

    ακκανούρη
    ωραία τα λες!
    εννα διαφωνίσω σε κάτι: η εναντίωση στην πολιτική αφωμίοσης εν πρέπει να τιμωρέιται. Η εναντίωση στην πολιτική "ένταξης" ναι!
    είμαι ενταγμένη στην κοινωνία, αφομιωμένη δεν είμαι και δεν θα γίνω ποττέ. Η αφομιώση συνεπαγει απώλεια της προσωπικής μου κουλτούρας τζιαι υοθέτησην της κουλτορτας του κράτους
    δέκτη.
    Εσιεις δίκαιον οτι η θρησκεία πολλές φορές εν εμπόδιον, είπαμεν τα τζιαι σε άλλον ποστ όμως.

    ReplyDelete
  15. Δυστυχώς οι ταπέλλες εν παντού..και εμείς βάλουμε τες για τους άλλους και για μας υπάρχουν απο άλλους. Απλά μερικά 'χρώματα' νιώθουν το πιο έντομα λόγω της εμφάνισης τους.

    We can't escape from it.

    ReplyDelete
  16. Sorry νιώθουν το πιο έντονα εννοούσα..

    ReplyDelete
  17. Απίστευτες οι αφίσες του συγκεκριμένου κόμματος!!
    Οι Γερμανοί όντως είναι λίο πιο ρατσιστές που τους υπόλοιπους ευρωπαίους. Πάντως εγώ που ζω αγγλία μπορώ να πω οτι εν ένιωσα ποττέ ρατσισμό ως τωρά τουλάχιστον. Δεν ξέρω πως είναι ακριβώς τα πράματα αλλά στη Γερμανία υπάρχουν πάρα πολλοί μουσουλμάνοι οι οποίοι δεν εντάσσονται στην κοινωνία όπως εσένα Πόστ λόγω του φανατισμού τους. Όχι πως δικαιολογείται η ρατσιστική συμπεριφορά αλλά όταν μεταναστεύεις σε μια χώρα πρέπει να καταλάβεις οτι πρέπει να σέβεσαι τις δικές τους συνήθειες και να μην είσαι τόσο κλειστόμυαλος και στον κόσμο σου, όπως οι προαναφερόμενοι.

    ReplyDelete
  18. Εδώ οι κύπριοι φασιστορατσίζουν ακόμα και με τους (πουστο)καλαμαράες, οι άλλοι θα τους γλιτώναν; Αυτό το κατάξανθο γένος όμοιό του δεν έχει αλλού...

    ReplyDelete
  19. Σκεφτείτε να μην υπήρχαν σύνορα και να μπορούσε ο καθένας να ζήσει όπου θέλει, χωρίς βίζες και άδειες παραμονής. Τι θα άλλαζε; Γιατί ντε και καλά θέλουμε να ζούμε με "όμοιούς" μας; Γιατί έχουμε την ανάγκη οι "ξένοι" να αφομοιωθούν με εμάς;
    Άσχετο, αλλά μου ήρθε τώρα στο νου: στην αρχαία Σπάρτη, όπου η αυστηρότητα των θεσμών και της παράδοσης δεν επέτρεπε την είσοδο σε "ξένους" (βλέπε άλλα ελληνικά φύλα), δεν αναπτύχθηκε και κανένας ιδιαίτερος πολιτισμός (τέχνες/γράμματα)που να άφησε ιστορία. Στην Αθήνα από την άλλη, όπου η απουσία ιερατείου και η ανοιχτή κουλτούρα επέτρεπε την είσοδο σε "ξένους", αναπτύχτθηκε η φιλοσοφία, τα γράμματα, ο πολιτισμός και η δημοκρατία.
    Χμ... και το αστείο είναι ότι οι σύγχρονοι "εθνικιστές" ασπάζονται τη φιλοσοφία και τον πολιτισμό της αθηναϊκής δημοκρατίας... Πραγματικά, δεν ξέρουμε τι μας γίνεται σήμερα... έχουμε χάσει την μπάλα...

    ReplyDelete
  20. Βρίσκω το συγκονιστικό που μας γράφεις βλέποντας αυτά τα συνθήματα και αυτές τις συμπεριφορές πώς νοιώθεις όντας ΄"ξένη"... Κι εμένα με προβληματίζει έντονα η κατάσταση στην Κύπρο και η στάση του κάθε ηλίθιου απέννατι σε αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν να δουλέψουν και μας εξυπηρετούν... η αλήεθια είν αι πως υπάρχουν 2 ειδών "ξένοι" και "μετανάστες" και η στάση εδώ είναι ανάλογη... διαφορετικά θα δουν τον Πολωνό διαφορετικά την φιλιππινέζα...έχει μεγάλο πρόβλημα η κοινωνία, βαθύ και αγεφύρωτο... και δεν γίνεται κάτι να το αντιμετωπίσουμε...

    ReplyDelete
  21. Αντί για σχόλιο...

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JePKy9kwn7c

    ReplyDelete
  22. mishare, elatalava to paidin mou:-)

    ReplyDelete
  23. Μα γιατί δεν το είχα διαβάσει αυτό τότε;;
    Χμ.
    Εκείνο με το πρόβατο είναι όντως άστα να πάνε. Μπράβο για το σχόλιο της Αδελφής Κόριννας.
    Ωραία τα λέτε όλοι εσείς που είστε στα ξένα και διαπρέπετε. Δυστυχώς εδώ πολλοί συμπατριώτες μας απέχουν μακράν από τις απόψεις σας. Είτε είναι γνήσιοι Κυπραίοι με μη αναπτυγμένο backround είτε τάχα δεν είναι, δλδ με σπουδές στο εξωτερικό και τα τοιαύτα.

    Aurora

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!