29.4.11

Exit κοτολέττα; enter φιλλεττάκιν

Τελικά έχω τσιάνς να μεν μείνω για πάντα στη σωματική κατάσταση μιας κοτολέττας σιοιρινής, γιά μιας φέττας "πέικο". Φιλοδοξω να γίνω φιλετάκι!
Το φώς στην ακρήν του δικού μου τούνελ ονομάζεται ζούμπα.
Φευκω δρωμένη, λαχανιασμένη, ενδορ(α)φινιασμένη τζιαι πονώ την φάτσαν μου γιατι σούζουμαι γελαστή.
Ας σουστούμε όλοι μαζί με τη Ντανιέλα Μέρκιουρι (καμία συγγένεια με τον Φρέντι γούοτσοέβερ) για να μας μπεί καλά το Σαββατοκυρίακο.

15 comments:

  1. ΘΕΛΩ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΣΚΗΘΩ!

    ReplyDelete
  2. ΑκκανούρηςApril 30, 2011 at 8:52 AM

    Moonlight, αν εννοείς ότι θέλεις να πληρώνεσαι για να ασκείσαι, είναι καιρός κρίσης και τα λεφτά παέννουν στους νάκκουριν επαγγελματίες...

    Νο down payment workout: Κάμε γκούγκολ τα plyometrics, έμπα στο crossfit.com, αγόρασε ένα σκοινάκι και κάμνε high volume, high intensity, low impact vs short time workouts. Θα καίεις λίπος για 24 ώρες μετά την άσκηση. Ή πάρε ένα ποδήλατο και τράβα τις ανηφόρες. Σταμάτα να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο για να πηγαίνεις στην τουαλέτα, παίρνε τις σκάλες για να πας στον 1ο όροφο (btw δεν εννοώ ότι ισχύουν για σένα). Με τα λεφτά που θα γλυτώσεις αγοράζεις πίτσες κάθε μέρα.

    Ποστ, εδοκίμασες ποττέ να θέλεις να είσαι φιλέττο σολωμού; Το ζούμπα είναι αρκετά δημοφιλές και εδώ στη μεγαλόνησο, μαζί με άλλα καλούδια της μουλλάτο κουλτούρας (καποέιρα, καϊπερίνια, AIDS, etc). Πάντως σε επαινώ. Οι Κυπραίες δεν φημίζονται για τα υψηλά ενεργειακά τους επίπεδα, παρά μόνο στο αγώνισμα "συχνή και επίμονη μεταφορά βαρέων πλαστικών τσαντών επί Ερμού προς Σύνταγμα".

    ReplyDelete
  3. Για σενα νοιασου και γυμνασου!

    DIN

    ReplyDelete
  4. Kalimera!!!!Xekinisa ki egw zumba prin kanena mina me tromero enthousiasmo...piga tessera mathimata, edrwsa, eniwtha oti esfiksa pile...tzeinon itan omws...eperasen mou o enthousiasmos...vasika ekofken tziai llio makria pou spiti mou tz evarkoumoun na piainw....ekatevase mou tz o xaspas dvd zumba na kamnw tziai spiti taxa...alla aman en esiei allous n askountai mazi sou ...niwtheis oti ''askeisai'' :)))

    ReplyDelete
  5. lol akkanouri


    eagleye, ekatevase sou ji o xaspas dvd zumba???? twra-twra... :P

    ReplyDelete
  6. Σαν το ζούμπα εν έσιει!!!
    Ανακάλυψα τον πριν ένα χρόνο, εν η καλύτερη γυμναστική ειδικά για μας τους τεμπέληδες που θέλουμε να το διασκεδάζουμε κιόλας!

    ReplyDelete
  7. bravo akkanouri edokes mou idea. en na to dokimasw touto pou laleis parolo pou to plyometrics en gia na kamnei improve performance se alla sports. mias kai en paizoume pleon basket as to dokimasw.

    ReplyDelete
  8. omws, pou briskw ta high volume high intensity mes to crossfit?

    ReplyDelete
  9. ΑκκανούρηςMay 1, 2011 at 6:39 PM

    Προς Ανώνυμο.

    Το κόνσεπτ του κρόσσφιτ είναι το εξής: Καθημερινά ποστάρεται ένα πρόγραμμα εκγύμνασης. Δίδονται διευκρινήσεις για την εκτέλεση των ασκήσεων. Η κάθε μέρα είναι αφιερωμένη σε μια απαραίτητη δυνατότητα του ανθρώπινου σώματος, πχ Δευτέρα: εκρηκτικότητα, Τρίτη: αερόβια αντοχή, Τετάρτη: αναερόβια αντοχή. Πέμπτη: δύναμη κτλ

    Η ένταση και η διάρκεια των προγραμμάτων ποικίλλει αλλά συνήθως είναι (μαζί με την προθέρμανση) περίπου μισή ώρα. Είναι ένα ευπροσάρμοστο πρόγραμμα καθώς εκτελείται ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός. Μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά μαζί με ένα άθλημα ή ως ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής.

    Πριν τον πρόσφατο τραυματισμό μου (μετατόπιση του πέμπτου οσφυικού, γαμώ τη ράτσα μου μέσα, συγγνώμη αλλά δικαιούμαι να βρίσω γιατί ο πόνος είναι ώρες ώρες αφόρητος), μέσα σε δύο χρόνια είχα επιδόσεις που δεν είχα τα τελευταία 20 χρόνια συστηματικής εκγύμνασης τόσο στις άρσεις όσο και στις στατικές-ισομετρικές.

    Τα μέγιστα αποτελέσματα (βάρος, μυική πυκνότητα, επιδόσεις κτλ) προκύπτουν με το συνδιασμό αθλήματος καθώς έτσι προκύπτει η μέγιστη διέγερση του μυοσκελετικού συστήματος. Όμως επειδή είμαι ερασιτέχνης της γυμναστικής αλλά επαγγελματίας της πάρλας, ρώτα και κανένα γυμναστή για να μη σε πάρω στο λαιμό μου.

    ReplyDelete
  10. Α, Ποστ μου,εν πολλά ωραίο το κορς! :)))))))))))))
    Όταν αντέχεις να χορεύεις τόση ώρα και γελαστή, είσαι ήδη στην κατηγορία φιλέτου, οι μπριζόλες δεν αντέχουμε τόσο! :(((((((

    Όσο να΄ναι πιο ωραία να γυμνάζεσαι με άλλους παρά μόνη στο σπίτι-αλλά το γκέιμ του κινέκτ το αγοράσαμε, περιμένω ευκαιρία να το δοκιμάσω. Με φίλες εννάν πολλά ωραία!

    ReplyDelete
  11. Έσιει πολλύν τραππηδητόν η κουβέντα? δηλαδή πρέπει να σώννουν οι αστράγαλοι τζαι τα γόνατα σου?

    για να ξέρω αν θα θα το προτείνω σε τζείνη τη σακκατεμένη φίλη μου...

    ReplyDelete
  12. akkanouri.

    pou akrivws to briskw mesa sto www.crossfit.com?

    en video pou ennoeis oti postaronte? diskolefkome na ta brw. Afto se rwtw.

    ReplyDelete
  13. ΑκκανούρηςMay 3, 2011 at 8:50 AM

    Προς Ανώνυμο.

    Αναφέρομαι στο crossfit.com. Η αριστερή στήλη είναι το navigation. Η κεντρική στήλη είναι το ημερολόγιο Π.χ (και κάνω copy-paste από το crossfit) σήμερα προβλέπονται τα εξής:

    Tuesday 110503
    In honor of "Jeremy"

    Three rounds, 21-15- and 9 reps, for time of:
    95 pound Overhead squats
    Burpees

    Που σημαίνει: Τρεις γύροι (σετς. Ο πρώτος γύρος αποτελείται από 21 επαναλήψεις, ο δεύτερος 9 επαναλήψεις και ο τρίτος 9 επαναλήψεις.

    Οι ασκήσεις είναι δύο. Τα βαθιά καθίσματα με την μπάρα ανυψωμένη πάνω από το κεφάλι και η δεύτερη τα burpies.

    Αν δεν γνωρίζεις τι είναι τα burpies πήγαινε στη στήλη του navigation και επέλεξε το exercises and demos κάτω από το FAQ.

    Θα κάνεις τρία σετ 21,15,9 επαναλήψεων ΚΑΙ των δύο ασκήσεων ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ. δηλ 21 επαναλήψεις squats και αμέσως 21 επαναλήψεις burpies. Χωρίς διάλειμμα προχωρείς στις 15 επαναλήψεις και μετά στις 9. Μετά κάμε εμετό. Εγώ έμαθα να τον συγκρατώ μετά από λίγο καιρό.

    Μη ξεχνάς να κάνεις προθέρμανση με dynamic stretching στην αρχή και cool down με static stretching στο τέλος.

    Αν δεν εξήγησα κάτι καλά ή ακόμα έχεις απορίες μη διστάσεις. Εδώ βοηθώ αγνώστους καθημερινά, τον Ανώνυμό μας να μην εξυπηρετήσουμε;

    Εύχομαι να σε αναγνωρίσω από το καταγραμμωμένο σου σώμα στην παραλία του Σσάρραϊ (sunrise) το καλοκαιράκι που μας έρχεται!!!

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!