26.6.11

Μιξ

Τάχα εννα φκούμεν έξω πόψε. Ο Σιαολίν εδήλωσεν οτι εννα πάει να κάμει ενα μικρό ππάουερ νάππινγκ τζιαι να τον ξυπνήσω ποννα φκώ που τα μπάνια. Πάλε εγέλασεν μου τζιαι επίστεψα, οτι τάχα ενναν μόνον ππάουερ νάππινγκ τζιαι όι μαραθώνιος του σέντονους.

Όι πως με χαλά... βαρκούμαι τζιαι λλίον να σου πώ ντηαρ ανάγνωστερ.
Εμίλουσα πριν με μιαν φίλη, επίσης μπλόγκισσα, τζιαι είπα της ότι όσον παράδοξον τζ' αννένει, με μερικούς μπλόγκερ έχω παραπάνω επαφή παρά με φίλους που την Νήσο. Με τους παραπάνω φίλους, μιλούμεν καμιάν φοράν τον μήνα, τζιαι τζείνο για κανέναν τέταρτον. Οι παραπάνω εν χρησιμοποιούν το σκάιπ, η γενικά το ίντερνετ για επικοινωνία, η κοινωνική τους ζωή εν πολλά πολλά γεμάτη, τζιαι αμμεν τους κόψεις πας τον καναπέν του σπιθκιού τους εν έχουν χρόνον για τηλεφώνημαν. Να σου πω τζια την αλήθκεια, σαννα τζιαι εν ασχολούνται τζιαι πολλά... δηλαδή αν είμαι Κύπρο απαιτούν να μπώ στο πρόγραμμαν τους αλλά κατα τα άλλα εν πολλοζορίζουνται για να διατηρηθέι η επαφή.
Στην αρχήν εβούρουν τους, αλλά τα τελευταία χρόνια σκέφτουμαι ότι οι φιλίες εν τζιαι τζείνες σχέσεις τα γέριμα.... ιτ τέηξ τού τού μάμπο. Τζιαι επίσης κάλλιστα μπορεί να λήξουν, όπως μιαν σχέσην ερωτική.
Πολλές φορές νιώθω ότι προσπαθούμεν να κρατήσουμεν μιαν σχέσην με την ταπέλλαν της φιλίας, επείδη έτσι ήταν μιαν φορά, τζιαι τάχα φρέντζ φορέβερ. Αλλά η αλήθκεια εν άλλη, τζιαι εν πικρή. Οι φιλίες λήγουν τζιαι καλολήγουν τζιαι έρκεται μια φάση που βρέθεσαι που υποχρέωσην, μιλάς που υποχρέωσην γενικά, γίνεται μια υποχρέωση. Εν βρίσκεις κοινόν παρονομαστην να κόψεις 2 κουβέντες καλές, γιατί απλά εσυ λείπεις 13 χρόνια, ζείς αλλού τζιαι άλλα, οι αλλοι καρτερούν οτι εννα πάεις πίσω τζιαι εννα είσαι το ίδιον πλάσμαν που ήσουν στην τρίτην λυκείου, αλλά εν είσαι εσυ. Καταλάβεις οτι τα πράματα αλλάξαν, αλλά μπαίνεις στο κόλπον της υποχρέωσης τζιαι σαλαβάτας άσκοπα. Δέχεσαι να σε συστήννουν σαν η κολλήτη μου που την Κρυοχώρα, αλλά κατα βάθος νιώθεις μαλάκας, επείδη εν είσαι ΠΚΙΟΝ η κολλητή. Αλλά χαμογελας τζιαι σούζεις την κκελλέν σου.

Τέλοσπάντων εμπήκα να πώ μιαν κουβένταν τζιαι επολληλόισα. Τούτον που έθελα να πω, εν ότι με πολλούς που σας, ντήαρ συμπλόγκερς, έχω παραπάνω επαφήν, ασσεν τζιαι με ένα σχόλιον, ατε θκυο, ατε τζιαι 3 την εφτομάν, τζιαι εν έσιετε καν την ταπέλλαν φίλοι με την κλασσικήν εννοιαν.
Γλυκανίσκετε μου την ξενιθκιαν μου, τζιαι είσαστεν πολλά κοπέλια, νάυλον ίβεν!Θένξ γκάιζ!

Αυτα, πάω να ξυπνήσω τον Σιαολίν για να μεν παρεκτραπώ αισθηματικά τζιαι αρκέψω να σας κάμνω ερωτικές εξομολογήσεις τζιαι άλλα τσιαλιμούθκια.

ππι.ές: τζιαι εν σας κρατώ κατζίαν ποννά πάτε θάλασσαν αυριον λέσια. Χαλάλιν σας.

20 comments:

  1. eshi je shirotera



    egw 5 xronia leipw tzai twra pou irta gurizw tzai thwrw to aftokinito tis mias parkarismeno jiame, to aftokinito tis allis parkarismeno tziame tzai lalw tou filou mou ade, oute ena tilefono na doun an ziw. Ebarithika tzai gw na bourw pou pisw... alla kamia fora pethimw polla na exw 1 koroua fili estw na me katalabainei lio... na laloume ta genetzisima mas. En polla ashimo. Pligwnei polla.

    ReplyDelete
  2. ανωνυμη γεια σου.
    Καταρχάς ο Σιαολίν εν ξυπνα. Χαζίριν να με ξιτιμάσει στον ύπνον του.
    Εμέναν, άμμαν είμαι Κύπρο πελλάνισκουν με να μπω στο πρόγραμμαν τους, να πάω στα στέκκια τους, να κάμω οτι κάμνουν ρε παιδίν μου. Ενι φκαίννουν όμως που το πρόγραμμαν τους για να μεν δουν. Μεν μου πληγώνεσαι μόνο, εννα βρείς τζιαι συ το πλάσμαν σου να μιλάς για περίοδον! χαχα! καληνύχτες

    ReplyDelete
  3. Τζαι εγώ τα ίδια κοπέλες, αν εξαιρέσουμε 1 φίλη στην Κύπρο που κρατούμε επαφή τζαι προσπαθούμε τζαι οι θκυό. Ασε που τα πολλά τα χρόνια αλλάξαμε τζαι, τζαι να θέλαμε να εκάμναμε παρεά, εν θα είχαμε τζαι πολλά κοινα.

    "Γλυκανίσκεται μου την ξενιθκιαν μου". Σέιμ χίαρ! :)

    ReplyDelete
  4. Τζαι εμέναν παρόμοια ρε Πποστ...
    Ασέν καλά οι φίλες που εκάμαμεν δαμέ έξω (εχμ Πρασινάδα και Ξιππασμένη) που θωρκούμαστεν και Κύπρο. Κατά τα άλλα εν καταλάβω το "έχω ίντερνετ αλλα σκάιπ που εν και μούχτιν εν μπαίνω...."

    τι να πεις... άσε την μπλογκόσφαιρα να σε γλυκάνει.. όσο για τον τίτλο του μπλόγκ σου εξεγέλασες με... ενόμισα ήταν να πεις ήβρες καμιά μιξ ενισχυμένη. επεθύμισα πολλά! Τες καληνύκτες μου στον Σιαολίν, νιώθω τον (εξού και το νικ-νειμ μου).

    ReplyDelete
  5. Εγώ που 4 χρόνια-5 έλειπα τζαι απλά ένοιωθα ότι εν χρειάζεται να μιλώ με τους συμμαθητές. Με κάποιους εβρεθούμασταν στην Κύπρο τζαι ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα (που λαλεί τζαι το γνωστόν άσμα), με κάποιους άλλους εχαθήκαμε.
    Τωρά που είμαι δαμέ νοιώθω μακριά πάλε που κάποιους επειδή αλλάξαν ούλλα πλέον στη ζωή μου, τζαι εν ακολουθούν τζαι οι άλλοι τους ρυθμούς μου.
    Εγώ θέλω να πάω μπροστά, κάποιοι άλλοι έχουν την ίδια νοοτροπία με πριν 7 χρόνια.
    Σόρυ. Κάποια πράματα διατηρώ τα για κάποιους λόγους, κάποια άλλα ξέρω ότι σιγά σιγά αφήνω τα να φύουν.
    Έτσι ένι, τζαι εν στεναχωρκούμαι για τούτον.....

    Τα χαιρετίσματα που στα ξενιτευμένα μας παιδιά!

    ReplyDelete
  6. τζαι γιώ τωρά τι να σου πώ. έτσι ένι οι άθρωποι.
    άλλοι εν έτσι άλλοι εν άλλωσπως. τούντον κόμπο ούλλον με τες φιλίες επήρεν μου τζαιρόν να τον καταπιώ. εστάθηκεν μου καμπόσον τζαι κάτω εν επήεννεν.

    ReplyDelete
  7. πρασινάδα και βούιν, φέλλου ιμιγκραντς, ντήαρ σάιεντιστς, τελικά εν γενικόν το κακό τζιαι φοούμαι οτι εν που τα πράματα της κατηγορίας "εμεγάλωσα. τζιαι τωρά;". ευτυχώς εγω έχω 2-3 πλάσματα που συννεννοούμαι τζιαι εν έσιει παρεξηγησείς τζιαι αναγκασμούς, αλλά εν πλάσματα που εγνώρισα στες σπουδές, που εζήσαμεν ο ενας την ενηλικιώσην του άλλου...

    εύρο
    πολλά δυνατή η παρομοίωση σου. Κόμπος, μεν σου πω τζιαι hair ball...

    ReplyDelete
  8. μούνλαιτ
    τούτο με την νοοτροπία νιώθω το τζιαι γω!
    χαιρετίζουμεν τα πάτρια εδάφη!

    ReplyDelete
  9. niotho se kori polla! btw, arkisa na do to skype comment sou poulla. en na sou stilo msg laters

    ReplyDelete
  10. Οκ, τωρά τι εκτάλαβες που με εσυγκίνισες; Πως θα επαναφέρω τωρά συναισθηματική τάξη; Ευτυχώς που είμαι μόνος μου, γιατί ήταν να πάει περίπατο το image μου. Πάω να πιω καμιά μπύρα τζαι να παίξω λλίο Pro πέρκει ισιώσω.
    Υ.Γ. Εγώ σε έτσι περιπτώσεις εν την ξυπνώ τζαι κάμνω απόλυτην ησυχία. Μόλις ξυπνήσει τζαι αφού εν πλέον αργά για έξοδο, σύρνω τζαι ένα "Ρε angel μου, εν εξύπνας με τίποτε, α".

    ReplyDelete
  11. εγώ μόλις ήρτα που θάλασσα:p

    έχει δίκαιο ο evros..it takes a while μέχρι να το εμπεδώσεις και να το χωνέψεις αλλά κάποια στιγμή αντιλαμβάνεσαι οτι έχουν όντως ημ. λήξης οι φιλίες και έρχεται η στιγμή που κάμνεις το ξεκαθάρισμα σου..

    It takes 2 to tango και επίσης it takes a lot of effort..όπως και με όλες τις σχέσεις σου και οι φιλικές θέλουν πολύ προσπάθεια και απο τις 2 πλευρές. Αλλά είμαι και την άποψης οτι δεν χρειάζεται να μιλάς καθημερινά με τον άλλον ούτε να τον βλέπεις πρωί-βράδυ για να τον/την θεωρείς φίλο καλό.

    Οι bloggers είναι η διαδικτυακή παρέα..sometimes I wonder if we all met in real life αν θα εκαταφέρναμε να επικοινωνήσουμε τόσο καλά!

    ReplyDelete
  12. Έτσι για να σε παρηγορήσω ξαδέρφιν μου, δεν είναι μόνο εσείς οι ξενιτεμένοι που τα παθαίνετε τούτα. Έχω φίλες μου που μπορεί να ανταλλάξουμε μία κουβέντα το δεκαπενθήμερο (και ΑΝ) διότι οι ζωές μας αλλάξαν τζιαι, όταν δεν φτάσεις να είσαι μέρος της καθημερινότητας του άλλου, ας πούμε κουμπάρος του τζιαι να σου εμπιστεύκεται ο άλλος ως τζιαι τα μωρά του, τότε ετέλειωσε, κλείεται ο καθένας στο κλουβί του (βλ. διαμέρισμα) τζιαι βρέθεσαι όποτε τύχει. Οι παρέες αλλάσσουν, όπως αλλάσσουμε τζι εμείς. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι η αλλαγή ζωτικό στοιχείο της ζωής, όπως συμβαίνει άλλωστε και στις γλώσσες. Γλώσσες που εσταμάτησαν να αλλάσσουν έπαψαν να χρησιμοποιούνται θεωρούνται νεκρές. Ενώ εμείς;
    χχχ

    ReplyDelete
  13. Πράγματι τούτες οι "φιλίες" συμβαίνουν τζιαι σε εμάς που είμαστε δαμέ, όι μόνο όταν είσαι στην ξενιθκιά.
    Νιώθω τζιαι εγώ πολλές φορές ότι έχω πιο πολλή σχέση με μπλόγκερς, ειδικά πιο παλιά που έγραφα συνέχεια τον πόνο μου, παρά με άλλους φίλους. Ήντα δαμέ είπα σας πράματα που έξω εν είπα!!

    Joy tears (εν μπορώ να ενωθώ για κάποιο λόγο!)

    ReplyDelete
  14. arkisa lio na ta katalavo touta oulla j enomiza oti kati lathos ekamna... j ontos ekamna lathos.. itan kikloi filias j apla ekleisan, oloklirothiken o giros en eixan kati allo na dosoun j etsi ekama kainourgious filous... ate na men tous po filous... ekama nea parea j mia fili.. :) alla j pale en kombos...

    ReplyDelete
  15. ευτυχώς που έγραψεν τζιαι κανένας "κυπραίος" γιατί είχε γινει πολλά "κοντά στους εγκλωβισμένους μας" η εκπομπή δαμέ

    ReplyDelete
  16. She::-)

    Rania, eutyxws yparxoun tziai oi filies tou "sanna min perase mia mera"
    Defiance
    :-)mana mou def mou, ekfrastou, en thoreis emalaktepsa tziai gw! kolpouthkia wste, extes efa thn eksipnisen kourtismenos gia party!

    Joy tears
    Eutyxws symvainei tziai sth niso, gia na men niwthw telia omogeneia:-)

    Eolica
    Cousin is always wise:-)

    Sike
    Lol:-) siga na mennen h wra tou ethnofrourou:-)

    ReplyDelete
  17. Ρε, εγώ έχω σοβαρό πρόβλημα να διατηρώ τακτική επαφή με τους φίλους μου στο εξωτερικό... δεν μπορώ την τεχνολογία, ενοχλεί με να μιλώ που το skype... κουράζει με... νιώθω ότι στα 10 λεπτά θέλω να παιχτώ... Ξέρω ότι ακούγεται άσχημο, αλλά έτσι νιώθω. Κατά τα άλλα, δεν έχω πρόβλημα με τη γραπτή επικοινωνία. Άμα τραβά ο άλλος μπορώ να ανταλλάζω μέιλ μαζί του καθημερινά. Το θέμα όμως είναι ότι με κάποια από τα άτομα που λείπουν και δεν έχουμε στενές σχέσεις, άμα έρχονται, λειτουργούμε λες και δεν πέρασε μια μέρα από τότε που χωριστήκαμε. Φυσικά, υπάρχουν και άτομα με τα οποία η ελάχιστη επικοινωνία δεν περιορίζεται μόνο στα πλαίσια του skype. Γενικότερα όμως, αυτό είναι ένα θέμα που συζητώ/συζήτησα με τα άτομα που θεωρώ πραγματικούς φίλους και λίγο πολύ έχουμε και οι δύο πλευρές αποδεκτεί την κατάσταση.

    Αλλά γενικότερα, συμφωνώ μαζί σου, οι φιλίες έχουν ημερομηνία λήξης, εκτός κι αν οι συγκυρίες το εμποδίσουν. Η απόσταση θα μπορούσε να είναι μια κακή συγκυρία, ίσως και όχι όμως. Μπορεί να λειτουργήσει και θετικά... Σου λείπει περισσότερο ο άλλος και η σχέση σας δε φθείρεται στην καθημερινότητα....

    ReplyDelete
  18. περιπαίζω μια πολλα αγαπημένη μου φίλη ότι το μόνο που δεν έχει διοργανώσει ακόμα είναι reunion με τα μωρά που ήταν στο ίδιο μαιεύτηριο. ολα τα άλλα δημοτικό, ιδιαίτερα, γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμιο το έκαμε. τους βουρά ούλλους που πίσω.

    εγώ πάλε βουρώ όσους βουρούν. όσους δεν αλλάζουν το πρόγραμμά τους για να βρεθούμε, τους κάνω delete.

    ReplyDelete
  19. Misirlou
    agapimeni aigyptia:-) katarxas kalosorises. Esheis dikaio, tziai polla wraia to eksigises: enas kyklos. Aman kleisei tziai meta fakkoumen mono askopa girillouthkia...

    Korinna
    katalavainw se, ennen oti thelw oulloi na xrhsimopoioun to diko mou agapimeno kanali epikoinwnias, anything will do, thlefwno, email, akoma tziai sms.
    Me kapoia atoma ginetai touton pou laleis, h apostasi anazoogonei thn sxesh.

    ReplyDelete
  20. ΑκκανούρηςJune 27, 2011 at 4:01 PM

    Ποστ,

    Η συμβατική/κοινωνικά αποδεκτή απάντηση: Έτσι είναι... οι φιλίες είναι κύκλοι που ολοκληρώνονται... Κάνουμε νέες φιλίες από καιρό σε καιρό...Τι ναγίνει, αυτά έχει η ζωή...

    Η Ακκανούρικη Απάντηση: Ε, τι θέλεις δηλαδή, λείπεις που την Κύπρο shίλια χρόνια, κάμνεις τε καυλέττες σου jαι θέλεις jαι τα ρέστα; Όπως έστρωσες θα jοιμηθείς. Με φιλίες που κάμνουν κύκλους, με τετράγωνα, με ρόμβους.

    Σίγα να μεν κινήσεις jαι αγωγή για αφίλικη συμπεριφορά

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!