6.9.11

καμ γουθ μι για να τη βρείς

Ντήαρ ανάγνωστερ ίντα νέα; Εισαστεν φρόνιμοι που έλειπα; Βουρω να θκιεβάσω τα νέα σας.

Έκλεισεν που λαλεις αισίως ο πρώτος γύρος διακοπών εις τας Ελλάδας, χώραν καταγωγής του αποδοιμητικού πουλλιού Σιαολίν. 17 μέρες είμασταν κάθε μέρα θάλασσαν. Την πρώτην εφτομάν εγέμωσα σπυρούθκια τζιαι τάτσες τζιαι ο Σιαολίν με την εξπερτίς μιας υπαλλήλου του μπιουτι λάιν, έστω του χόντος σέντερ, είπεν μου να παρετήσω τες αντηλιακές γιατι εν μαλακία "μετά το δέρμα ξεχνάει πως να αμύνεται στον ήλιο, κατάλαβες; άσε που δεν παράγει και λάδι (λάιν καλόν;) απο μόνο του και περιμένει να του βάλεις κρέμες!".

Εκρώστηκα του τζιαι εφήαν τα σπυρκα τζιαι οι τάτσες εκαλυφτήκαν που το σριλανκέ χρώμα παττιχάρη που έκαμεν τα δονγκια μου να ασπρισουν τρελλά. Μπλήτσινγκ τζιαι πελλάρες.

Κάθε νύχτα η μάνα του Σιαολίν εστρωννεν μας τραπέζια με ψάρκα τζιαι χταπόθκια που έφκαλλεν το άντρας της με το ψαροτούφεκκόν, τζιαι σαλάτες με χόρτα που τον κήπον τους. Ηταν μέλιν το φαϊν, αλλά όσον τζιαι να εστοτσιάζαμεν «δεν τρώτε τίποτα παιδιά μου» ήταν το αιώνιον παράπονον της. Ο Τζύρης του επίττωννεν μας κάθε νύχτα με το κρασίν του γείτονα που ήταν ενα σπιτικόν μερλό με καμπερνέτ, αλλά πολλά ελαφρύν, τζιαι ελάλεν μας τα δικά του. Επρόσεξα ότι άμμαν εμίλαν για κάτι που εθεώρεν σημαντικόν, π.χ. το παναϋριν του χωρκού του, εγύριζεν το στες καθαρεύουσες «βέεεεεεβαια, έρχονται και τραγουσταί, οργανοπαίχται...».

Η βαθκιά μας χαλάρωση εδιακόπηκεν που ενα 3ήμερο τρελλό ξεφάντωμα με αφορμή τα «γαμίσια» (εκάταλαβες εσυ, γάμος τζιαι βαφτίσια σε ένα – η Ορθοδοξία μας πάει, χάνεται, η μοιχεία καλπάζει!) καλών μας φίλων που εγίναν δίπλα που τη θάλασσαν.

Γενικά μπορώ να πώ ότι είμαι η γεννημένη χωρκάτισσα, περίεργον το πώς εβρέθηκα να ζιώ σε σε σούπερ βιομηχανική πόλη. Η ζωή στο χωρκόν εν μέλιν.

Καταρχάς για να φκάλεις τα προς το ζείν πρέπει μόνον να κάθεσαι στην βεράνταν: έρκεται ο ένας φέρνει καρπούζιν.
 Έρκεται ο άλλος φέρνει σύκα.
 Έρκεται η γειτόνισσα φέρνει πίττες.
Ερκουνται τα φαγιά τζιαι βρίσκουν σε! Τι άλλον θέλεις;

Που το μπαλκόνι που πίνεις το φραπέ σου το πρωίν ακούεις τα ευστοχα ερωτήματα των μωρών της γειτόνισσας «μαμά, ύπαρχει γάτα που κάνει ποδήλατο;» την απάντησην εν την ακούεις, γιατί η μάνα του εν μες την κουζίναν τζιαι σπάζεις να την μάθεις τζιαι έρκεται αλλό μια ερώτηση να σε πελλάνει «ύπαρχει γατα που πίνει μπύρες;». Μετά περνά η 3χρονη κόρη του άλλου γείτον, που εν σε ξέρει αλλά θέλει να μοιραστέι μαζί σου τον θρίαμβον του «εγω σήμερα κοιμήθηκα μόνηηηη μού!».

Εν τω μεταξυ το ηχιτικό σκηνικό να περιέχει 18ούρες, πατεινούς, σσιυλλούς τζιαι τον θκειόν τον Θοδωρήν που δίπλα να καθαρίζει τες ρέχχες –ελλινιστί χλέπες- του. Τούτον ούλλον διακόφκεται βέβαια που τους πλανώδιους : «Καρπούζα και πεπόοοοονιαααα», «γλυκέεεες πατάαατες» και τα λοιπά. Εχω την εντύπωσην οτι για να φκάλεις άδεια να πουλάς στα χωρκά πρέπει να κάμεις ειδικά μαθήματα φωνητικής για να πετυχαίνεις την μάγκικην φωνη Darth Vader που έχουν ούλλοι οι πλανώδιοι.

Όπως πέρσι εξιχόρτισα το χωράφιν που γλυστιρίες, μα να μεν τες τρώσειν; Βλαστούν μόνες τους τζιαι θεωρούν τες βάσανον, σαν την έρκαστην. Που ήσουν Ινβίκτους να φάμεν κουτσια;

Ο Σιαολός εμπήκεν που λαλείς μιαν φοράν με ψαροτούφεκκον, έφκαλεν 2 χταπόθκια δίχως να τα παίξει τζιαι μέτα ελευθέρωσεν τα πάλε γιατι εφανήκαν του μιτσια: «μαλακία δεν είναι τώρα να τα βγάλω; Παιδάκια είναι!». Άσε που έφκαλεν τζιαι επιστημονική – βιολογική θεωρίαν για την κοινωνική συμπεριφοράν της λαπίνας που «για να έχει πάντα 2 μεγάλες μπροστά και 2 μικρές πίσω, οικογένεια θα είναι ρε γαμώτο, κρίμα δεν είναι να τις ορφανέψω; Τις λυπάμαι!». Φυσικά οπου εχάριζεν την ζωήν ο Σιαολός εκτελούσεν ο παπάς του, ψαροτουφεκκάς που τους παλιούς, μιαν φοράν εμπήκεν τζιαι έφκαλεν 22 (καλά άκουσες) χταποθκια χτηνάτζια. Εσυνάχτήκαμεν ούλλοι να τα φατζίησουμεν στους βράχους, αλλά εγω εν εκύαρα ελύπηθηκα τα. Μετά ανταποδώσαμεν τα καρπούζια τζιαι τες πίττες στους γείτονες με χταπόθκια. Ο Παπας-Σιαολίν μάλιστα έδωκεν τζιαι 4 σε κάτι Αλβάνους χτίστες «πάρτε παιδιά να πιειτε κανα τσιπουράκι στην υγειά μας». Μετά εξαναστραφηκεν για να βεβαιωθεί «τσιπουράκι έχετε ή να φέρω;». Εννα κάμει ούλλον τον κόσμον αλκοολικόν χαρκούμαι.

Αυτά τα χάιλαιτς των διακοπών. Σε καμιά 10αρκάν ημέρες έχω τον δευτερον γύρον στα πάτρια εδάφη.

26 comments:

  1. Δεν ξέρω γιατί και νιώθω και χαζή που το λέω, αλλά για κάποιο λόγο νόμιζα ότι ο Σιαολίν είναι Πορτογάλος... ας πούμεν τωρά πρέπει να αλλάξει εντελώς η εικόνα που σχημάτισα για τον άνθρωπο μέσα μου... τον φανταζόμουν μελαχρινό, με βερμούδες... τον φανταζόμουν να παθαίνει αλεπάλληλα πολιτισμικά σοκ με τη μεγαλομητέρα, αλλά να δείχνει κατανόηση ο μάνα-μου-τον-ίντα-καλόν-πλάσμαν-που-τα-ξένα-άλλη-κουλτούρα-μάνα-μου-οι-Πορτογάλοι...
    Ακόμα τζιαι τωρά που σου το γράφω εν το χωνεύκω! ΜΑ Ο ΣΙΑΟΛΙΝ ΕΝΝΕΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ReplyDelete
  2. κορινίδιον μου, σόρυ που σε απογοήτευσα. Πάντως φορεί βέρμουδες, είναι μελαχρινος, τζιαι ναι, παθάινει σοκ με την μεγαλομήτωρ, πρέπει να είσαι κομάντο της μοσάντ για να μεν πάθεις. Αλωπως εν επειδή επήεν στο μπουμ φέστιβαλ που το ενόμισες; αν σε καμνει να νιώθεις καλλίτερα εν γεννημα θρέμμαν της κρυοχώρας, 2ρη γενια μεταναστών με παππουδες Μικρασιάτες. Μπέττερ;

    ReplyDelete
  3. 22 Χταπόδια;;;; 22;;;; Τσκ τσκ...χταποδοκτονία...

    ReplyDelete
  4. Όι ρε, δεν παίζει ρόλο το τι είναι! ΧΑΧΑΧΑ (παρόλο που το μικρασιάτικο ζηλεύκω το...) Απλώς είχα άλλη εικόνα τζιαι εκλάμβανα διαφορετικά τις αντιδράσεις του σε καταστάσεις που περιέγραφες. Τωρά φτου ξανά 'π'αρκής! Τη φάτσα που είχα στο μυαλό μου κρατώ την, γιατί ήταν συμπαθητική. Τώρα πρέπει να κάμω install την ελληνική γλώσσα! Που φυσικά εν έσιει λάθος! (απλώς ήταν λλίον πιο φαν να κάμνω εικόνα τη μεγαλομητέρα να μαειρεύκει φασολάκιν του Πορτογάλου τζιαι να του έσιει τζιαι αδυναμία, εκατάλαβες;) :)

    ReplyDelete
  5. πππεεεε, ποννα παντρεφτείς (λέμεν τώρα) εννα έρτουμε με την Μάνα, λαλώ σου το α!!!!!

    «τσιπουράκι έχετε ή να φέρω, χαχαχαχαχαχαχαχαχα ΤΕΛΕΙΟΣ!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. να δεις που ο ένας ο μιτσής επότισεν την κάτταν μπύρες

    ReplyDelete
  7. αλλώπως είμαι η μοναδική μάνα που εν βάλλει τζαι που τα αφκιά φαί των κοπελουθκιών της...

    θα συμφωνήσω μαζί σου η ζωή στο χωριό εν όπως το μέλι κρίμα που τα σκατώσαμε τζαι ζούμε σε πόλεις.

    ατε με το καλό μέρος δεύτερο.

    ReplyDelete
  8. ΩΩΩ!!! Τι ωραία!!! Περιμένουμε τζαι τον δεύτερο γύρο! Αρέσκουν μου πολλά τύπο σαν τον Παπά Σιαολιν που εν έτσι ανοιχτόκαρδοι!

    Να περνάτε καλα!!! :)

    ReplyDelete
  9. Ωχχου μάνα μου τούτα ένη!
    Θέλω τζαι γώ χταποδάκι...

    ReplyDelete
  10. Ντου χαστ μιχ κλαμουρεντ κυρία μου! Θέλω τζι εγώ Ελλάδα μέστις θάλασσες τζαι φυσικά Νήσο με τ΄αμπέλια της τζαι τα βουνά της. Σνιφ κλαψ...
    Φαίνουνται πολλά καλά πλάσματα οι γονιοί του Σιαολίν σου, ο παπάς του άρεσε μου πολλά! Έκαμε γενοκτονία για να κεράσει όλο τον κόσμο, να τους δώσει και τσίπουρο!
    Αν είσαι του χωρκού κορού, έχει υπέροχες εξοχές έξω που την Τετραγωνούπολη, οι γείτονες βέβαια δεν νομίζω να είναι έτσι καλοί!
    -ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΙΤΣΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΡΟΝΗ!!!!-

    φιλούρες λουκανικοπολίτικες!

    ReplyDelete
  11. α, και τωρά θα τραγουδώ όλη μέρα τον τίτλο!
    :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    ReplyDelete
  12. "μετά το δέρμα ξεχνάει πως να αμύνεται στον ήλιο, κατάλαβες; άσε που δεν παράγει και λάδι (λάιν καλόν;) απο μόνο του και περιμένει να του βάλεις κρέμες!".

    say hi to melanoma/squamous cell carcinoma/basal cell carcinoma/wrinkly skin from me!!!!

    ASXETES!

    ReplyDelete
  13. Patatoulli
    htan gia kalo skopo:-)

    Ktino
    zise mai mou:-)

    Neerie
    eskeftika to:-)

    Mana
    tziai kala kamneis. Posin ennian to fain pkion!
    To xwrkon ontos en teleion:-(

    Prasinada
    polla dinatos mezes to xtapodin! Tha metavivasw ta sevi sou sto Father Shaolin (leme twra)

    Kaisin
    kofkeis makria na se tzerasw:-)

    Thalassoulla
    areskoun mou ta xwrka gyron ths Tetragvnoupolis (kalo!) eidika ta krasoxwrka, en exoun lathos!

    Anonymous
    mirizoumai med student dame!
    xalarwse kori/re, men mas valleis etsi eftzies! eskeftikes na sou elaloun "say hi to haemmorroides from me" h estw "say hi to zostiras erpis"?
    Not nice at all!
    Mporeis tziai pio diplomatika na mas anevaseis thn suneidotopoihshn, am I right?

    ReplyDelete
  14. Α... άσχημα πέρασες παιδάκι μ, εσύ!!!

    Εμένα πάλε εν μου αρέκσει το χωρκόν, είμαι πολλά ψηλομούττα, όι κακομαθημένη, απλά σνομπάρω το. Εν κακό, ξέρω το, έννεν όπως ακούεται, αλλά αλήθκεια άμα ακούω παναύριν σε ελληνικό χωρκό, με παράδοση σε κλαρίνα, τζαι ΠΡΙΝ να ακούσα τα κλαρίνα αρχίζουν τα εγκεφαλικά μου αγγεία να κλείουν τζαι νομίζω θα πάθω εγκεφαλικό. Πε του σhάολου να σου το έβρει τούτο-υπάρχει έρευνα. Όι για τα κλαρίνα συγκεκριμένα. Γενικά, για τη μουσική που δεν σου αρέσκει.

    Άτε και στα καλλύττερα!

    ReplyDelete
  15. ohh μια χαρά! ο παπάς Σιαολίν it's my kind of guy!

    πολλά ωραία η διήγηση των διακοπών...αναμένουμε το part 2!

    ReplyDelete
  16. Ουυ τι καλά,πολλά γραφικές διακοπές,θέλω και 'γω τωρά.Τι καλά!

    ReplyDelete
  17. Ήταν τραπέζια των λογιασμάτων τούτα έννεν; :D

    ReplyDelete
  18. Αν ήταν η αζούλα πούζα... Ηταν να ήμουν στο νοσοκομείο!
    Ζηλεύκω πολλά!!! :)

    ReplyDelete
  19. Moonlight
    emena arskoun mou polla! ou dwsmou panairka tziai xwrkathkies!

    Rania
    en tziai polla evaisthitos mind you:-)

    Marilou
    en epies diakopes akoma?

    Invictus
    ahem ahem! :-)

    Xaritwn
    kalws ton!

    ReplyDelete
  20. post exeis kati na mas peis?
    enna mas to peis pio meta?
    shhh?
    ntaksei :)

    ReplyDelete
  21. ennoeis an en elogiastika? LOL!
    oi kori en elogiastika, fisika h megalomitwr lalei oti eimai xartwmeni epeidh antrepetai pou miniskw mazin tou apantrefti!
    ton diagwnismon ekerdisen ton h Joy Tears!

    ReplyDelete
  22. ΑκκανούρηςSeptember 7, 2011 at 5:10 PM

    Γιέα. Αυτά είναι. Πέ μου ο πατέρας εσκέφτηκεν να χρησιμοποιήσει δυναμίτη; Οι χωρκανοί της μάνας μου εκάμnαν τα λιλλίτσια που ήμαστουν μιτσιοί. Θυμάμαι κάτι πρωινά με ψαροκέφαλα να επιπλέουν!

    Με την πρόσφατη εμπειρία των μπλογκ διαπιστώνω ότι όσο πιο βιλλίσιμη δήλωση κάμνει κάποιος (καρκίνος στες τρίσιες του κώλου μας) τόσο πιο ανώνυμος γίνεται. Τι πούττοι θέε μου. Ανώνυμος είσαι και ανώνυμος θα μείνεις. Θα πεθάνεις ανώνυμος. Το μνήμα σου θα λέει "δαμέ κουμπά ο "πως τον είπαμε;"

    Χάτες. Έλα που ποδά να κάμουμε κρέμμασμαν όξω (hang out).

    ReplyDelete
  23. "δαμέ κουμπά ο "πως τον είπαμε"

    LOOOOL

    ReplyDelete
  24. Post
    Είχα τζιαι εγώ πολλή μουρμούρα τωρά τελευταία που εμινήσκαμε μαζί χωρίς δακτυλίδι. Αμάν πιον!!

    Ο Σιαολίν θα εστοιχημάτιζα ότι εν οτιδήποτε άλλο εκτός που καλαμαρούδι!! :)

    ReplyDelete
  25. E τότε έχω να πω ότι είμαι η πιο παρατηρητική μαθήτρια! Άκου ποτζεί Πορτογάλος!
    Πάντως τούτο το "δεν τρώτε τίποτε παιδιά μου" και την απέχθεια προς τις καλλυντικές κρέμες την έχω ζήσει, σε καταλαβαίνω!

    Aurora

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!