30.7.11

Quarter life crisis




Σερβίρω σου ξαναβρασμένα ντήαρ ανάγνωστερ... ιδου το παλιό μου πόστ με θέμα quarter life crisis το όποιον εν πολλά επικαιρον στη μπλογκοσυνοπαρτζιάν!
Αφιερωμένο σε Ράνια, Ακκαννούρη, Πασχαλίνα and yours trouly:

 που δαμέ

Στεγαστικό δάνειο στα 26, γάμος στα 27, προαγωγή στα 29 και πρώτο παιδί στα 30. Πρόκειται για μια εξοντωτική λίστα, που πολλοί νέοι άνθρωποι παλεύουν να συμπληρώσουν. Αν κάτι πάει λάθος, δεν αποκλείεται να οδηγηθούν σε μια σοβαρή υπαρξιακή κρίση, πριν καλά κλείσουν τα 35.
Η λεγόμενη «quarter-life crisis», έρχεται συνήθως στις ηλικίες μεταξύ 25 και 35, όταν οι νέοι ξεκινούν την ενήλικη ζωή τους. Έχουν επιλέξει επαγγελματική καριέρα και πιθανώς βρίσκονται σε σοβαρή σχέση.
Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Oliver Robinson, του πανεπιστημίου Greenwich του Λονδίνου, το πρόβλημα ξεκινά όταν το επάγγελμα ή η σχέση τους, δεν τους ταιριάζει: «Έτσι, σου δημιουργείται ένα συναίσθημα, ότι αυτό που βγάζεις προς τα έξω δεν είναι το ίδιο με αυτό που νιώθεις μέσα σου, μια ανακολουθία μεταξύ της συμπεριφοράς σου και της αίσθησης που έχεις για τον εαυτό σου».
Για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια της «κρίσης νεαρής ηλικίας», ο Robinson και οι συνεργάτες του μελέτησαν τις περιπτώσεις 50 ατόμων, που δήλωσαν ότι την πέρασαν.
Βρήκαν πως οι εμπειρίες των συνεντευξιαζόμενων μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε τέσσερις φάσεις:

Φάση 1η – Νιώθεις πως έχεις εγκλωβιστεί στης επιλογές ζωής που έχεις κάνει, και πως ζεις τη ζωή σου σε αυτόματο πιλότο.

Φάση 2η – Νιώθεις ότι πρέπει να ξεφύγεις και ότι μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου.

Φάση 3η – Αφήνεις τη δουλειά, τη σχέση ή ό,τι άλλο σε εγκλωβίζει και περνάς κάποιο χρόνο έξω από αυτά, δοκιμάζοντας νέες εμπειρίες για να βρεις τον εαυτό σου.

Φάση 4η – Χτίζεις από την αρχή τη ζωή σου.

Φάση 5η – Αναλαμβάνεις νέες υποχρεώσεις, οι οποίες συμβαδίζουν καλύτερα με τα ενδιαφέροντα και τις φιλοδοξίες σου. 

Ο Robinson περιγράφει αυτό το φαινόμενο ως μια «ολική ανάπλαση ζωής» και σύμφωνα με την έρευνα, η διαδικασία αυτή αξίζει απόλυτα: το 80% των συνεντευξιαζόμενων, κοιτάει πίσω και βλέπει την κρίση θετικά.
Επιπλέον, οι άνθρωποι που αναπλάθουν νωρίς τη ζωή τους, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να περάσουν μια κρίση μέσης ηλικίας. «Εάν κρατάς τα προβλήματα για αργότερα, η κατάσταση τότε θα είναι πολύ χειρότερη», λέει ο ψυχολόγος.
Το συμπέρασμα είναι πολύ απλό: Εάν νιώθετε πως η ζωή που κάνετε δεν σας ταιριάζει, αλλάξτε ζωή!


Καλά να περάσουμεν την φάση 3 μαι φρέντς! Bring phase 4 on!

27.7.11

Αγαπητέ μάστρε...

...ευχαριστώ που ακόμα και στις τελευταίες μου μέρες στην αισχρήν αυτήν αιρεσή που εσύ γελιοδώς αποκαλέις εταίρια (τζιαι πιστευκεις το τζιόλας!) μου υπενθυμίζεις τους λόγους που σου έτριψα μες τα μούτρα έδωσα παραίτηση, θεμελιώνοντας έτσι την πεφωτισμένην απόφασην μου να ρίξω μάυρη πέτρα πάνω σου πίσω μου.

Πραγματικά, δηλαδή, θέκκιου!

Με αυγά,

postbabylon

26.7.11

Αρέσκει μου που...

τον Νορβηγόν το ξανθούην Dr. Evil κανένας εν τον είπεν τρομοκράτην ως τωρά... μακελάρην είπαν τον, τέρας είπαν τον, μοναχικό ψυχοπάθαν είπαν τον...

Φένεται για να δεήσουν τα δυτικά μήντια που μας ξιουρίζουν καθημερινα να τον πουν με το όνομαν του namely ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ πρέπει ο ξανθός άγγελος turned θκιάολος να βάψει τα μαλλιά του μαύρα, να φκάλει γένιν, να φορήσει τζελλαπίαν -ένα ζευκάριν σάνταλα πηλέ μου- τζιαι, well,  να γίνει μουσουλμάνος.



Επόνησα την μασέλλαν μου μάσα-μάσα κόνναρα τόσα χρόνια.

24.7.11

Club 27

Jimmy Hendrix, Kurt Cobain, Janis Joplin  τζιαι τωρά η Amy Winehouse ανοικουν στο κλάμπ των 27.
Κρίμας τους τζιαι κρίμας την.
Πρίν κανέναν μήναν εσυναφέραν την σε μιαν εκπομπην, είπασειν οτι όπως πάει εννα γίνει μέλος του κλάμπ... μακάβριον αλλά ετο που επαλήθευτηκεν...

20.7.11

Πλάσματα της Κρυοχώρας: Ο Ίλκαϊ

Στες σπουδές μου εδουλευκα σερβιτόρα σε ένα καφέ. Είχα μια συνάδερφον Τουρκούν την Φιλίζ. Είχαν την παντρέψει με το ζόριν με έναν ανηψιον της, Τούρκον της Κρυοχώρας.

16 χρονών επέψαν την Κρυοχώρα, μόνην της να γίνει σύζυγος τζιαι δούλα της πεθθεράς. Ο άντρας της έπινεν τζιαι έδερνεν την, η πεθθερά είσιεν την κλειδωμένην έσσω να καθαρίζει.. Στα 17 της εγέννησεν, έναν γιούιν, το Ιλκαι. Εν αντεξεν την κατάστασην, έπιαεν το μωρόν της τζιαι έφυεν, τζιαι επροσπάθαν να επιβιώσει με δουλειούες ποτζεί ποδα, αφου Κρυοχωρίτικα καλά καλά εν έξερεν.

Μιαν ήμεραν ήρτεν στοκκαφέ κλαμένη. Ο γυιός τος, τότε ήταν 8 χρονών είσιεν πρόβλημαν στο σχολείον, τζαι τζείνη εν εμπόρεν να τον βοηθήσει. Όι μόνον εν έξερεν καλά την γλώσσαν, αλλά τζιαι που τες παραγγελίες που έγραφεν εκαταλάβα ότι ήταν σχεδόν αναλφάβητη, καναθκυο χρόνια μακάρι να την επέψαν σχολείον. Ερώτησεν με αν μπορώ να βοηθήσω το γυιούιν της με τα μαθήματα του, είπα της αμέσως ναι.

Τζιαι έρκετουν ο μιτσής μιαν φοράν την εφτομάν στο φοιτητικόν μου δωματιούιν τζιαι εθκιέβαζα του. Ήταν πολλά καλόν μωρόν, τζιαι πολλά έξυπνο. Εν έθελεν βοήθειαν, απλώς έθελεν έναν να κάθεται νάκκον μαζίν του, ο νούς του ήταν ξιουράφιν.

Σιγά σιγά έστρωσεν τζιαι έπιαννεν καλούς βαθμους στα διαγωνίσμάτα.

Μιαν κουβένταν έθθα ξιάσω. Τότε εμηνισκα που πάνω που μιαν τράπεζαν, τζιαι μιαν ημέραν, σαν εκάμναμεν ορθογραφία λαλεί μου ο μιτσής

- εχω μιαν ιδέαν! Αν βάλουμεν σιοινιά που το παράθυρο σου μπορούμεν να ληστέψουμεν την τράπεζαν! Τα λεφτα να τα μοιράσουμεν!

- Τζιαι τι εννα τα κάμεις Ίλκαι μου τα λεφτά;

Τζιαμέ εφωτίστειν το προσωπούιν του:

- Εννα γοράσω θκυο εισητήρια για να πάω με την μάμμαν μου Τουρκία διακοπές. Επειδή πεθυμα την πολλά τζιαι κλαίει κάποτε…

- Τζιαι με τα υπόλοιπα λεφτά; Εννα πολλά εννα σου μείνουν, ναμπον να κάμεις με τα υπόλοιπα;

- Τίποτε.

- Ίνταλως τίποτε; Εν θέλεις τίποτε άλλον;

- Όι

- Τίποτε τίποτε;

Εδεικλισεν χαμέ αντροπιασμένος τζιαι λαλεί μου « αν μείνουν τζιαι εν τα χρειάζεται η μάμμα μου μπορέι να γοράσω πλέιστεισιον....

Αν εμπόρουν θα του εγόραζα πλέιστεισιον στα γενέθλια του, αλλά σαν φοιτήτρια εν είχα γρόσιν. Εκατάφερα όμως μέσον μιου γνωστού μου να του έβρω μιαν φανέλλαν της ομάδας του, της FC Kaiserslautern (καλόν μώρον, αλλά που μάππαν εν εκαταλάβαινεν, χεχεχεχε) τζιαι μαλιστα υπογραμμένην. Εφάκκαν κουτρουμπέλλες που την χαράν του.

Μετά που λλίον τζιαιρόν εμετακομίσαν, εγώ έφυα για Αίγυπτο, εχαθήκαμεν. Τυχαία ήβρα την Φιλίζ πριν καναθκυο μήνες, μετά που 10 χρόνια σε μιαν ταβέρναν, εσέρβιρεν με. Εχαρηκα πολλά που την είδα, είπεν μου ότι ο Ιλκαι αν καλά, ετέλειωσεν το σχολείον τζιαι τώρα κάμνει την εκπαίδευσην του σε ένα λογιστικό γραφείον. «έκαμα πολλά λάθη στην ζωήν μου» είπεν μου. «Το μόνον καλόν πράμαν που έκαμα εν ο Ίλκαι.» Έίπεν μου ότι μόλις έπιαεν τον πρώτον του μισθόν, σαν μαθητευομένος, θα ήταν μόνον 400 ευρώ, επήεν τζιαι έδωκεν της μάμμας του την κάρταν της τράπεζας να πιάννει λεφτά όποτε θέλει. Ελάλεν μου το τζιαι εγεμώνναν τα μάθκια της. «Εννα γίνει λογιστής» είπε μου τζιαι εκαμέρωννεν. «Όι σαν εμέναν!».

Σήμερα σαν έρκουμουν δουλειά, θωρώ έναν πούρεκκον,  ψηλόν λεβέντην να μπαίνει μες το τράμ. Ο Ίλκαι,. αλλά άντρας! Εφώναξα του, εκατάλαβεν με αμέσως. Εσυγκινιθήκαμεν τζιαι οι θκυο τζιαι αντάλλαξαμεν φέισμπουκ για να τα ξαναπούμεν. Είπε μου τα νέα του, έσιει μεγάλα σχέδια. Θέλει να τελειώσει την εκπαίδευσην του τζιαι να πάει να σπουδάσει στο πανεπιστήμιον. «Αν φκάλω καλούς βαθμούς εννα μπορέσω να πάω» λαλεί μου. Σίουρα εννα φκάλεις ρε! Μεν το φοάσαι καθόλου. Φίλα μου την μάναν σου!» είπα του τζιαι εκάτεβηκα στην στάσην μου.

18.7.11

Απολείπειν ο θεός Αντώνιον

Χα! κουλτουριάρη Ανάγνωστερ! Είδες Καβάφην τζιαι ήρτες μάνι μάνι. Οχι ντήαρ. Σήμερα έχουμε θέμαν οδοντιατρικο*:



Τζιαι τώρα ποιόν θα περιπαίζουν οι αγκάλες σου; Α;
Ποιού θα πούσιν ψέματα τα σιειλη σου; Α ρα;
Τώρα ποιού θα λαλείς «αγαπώ σε» τζιαι μετά σιωπητή θα του διάς το κορμίν σου;
Ποιού; Αν όι εμέναν;; α;
Δικλώ κλαμένος στο γιαλλι τζιαι θωρώ με ηλίθιον, παράλογον!
ΌΜΩΣ
Άξιζεν τον κόπον, ότι εχρειάζετουν για να είμαι μιτά σου αγάπη μου!
Είσαι μια ευλογία, πούλλα μου!
Τη ζωή μιτα σου έπρεπεν να την ζιω με τους κανόνες τους δικούς σου
αλλά Χαλάλιν σου, επειδή άξιζεν τον κόπον!


Xαλάρωσε ανάγνωστερ. Εν εμάννεψα τέλια. Ούτε εχώρισα. Τον πιο πάνω άκρως λυρικό μονολογο λαλεί ο σούπερσεξιλάτινλάβα-λάβα Μάρκος Αντώνιος στην καρτάναν την Τζέιλο που τον επέταξεν σαν το μιξωμένο κλίνεξ. Εν τον κανεί που του την έκατσεν μιαν φοράν η Κλεοπάτρα, τωρά τζιαι η Τζέηλο! Αχ Μάρκε Αντώνιε, ίντα να σου κάμω, που ήμουν σινγκολ εβούρας την άλλην. Τωρά πιττίν.

Μετάφραση λέξη προς λέξη που τα παρακάτω άσματα. Βάρτε δυνατα τζιαι λικνιστητε να ξιάσετε τους καμούς των ημερών.



Marc Anthony - Valió La Pena von Mrgenial




Marc Anthony- Ahora Quien von pato38

*ε, έτσι θέματα μόνον σαν περιμένεις στον οδοντίατρον θκιεβάζεις

14.7.11

μέτρα τα μέλη σου να ούμεν!

Μάθημαν πρώτον: δέιξε μου το μέλος σου να σου πω ποιος είσαι

να το δοκιμάσω να δω αν τζυλά:

μονομελές συμβούλιον.
 .. όι εν κολλά...

μονομελής ομάδα!
χμ, κατι εν μου αρέσκει...

μονομελής κοινότητα;
Πάλε σαννα εν πολλοκολλά...

μονομελές δίδιμο;
παρέτα!


τρίδιμο;
σάννα καπου κουτσουφλά...

κουαρτέττον πιλέ μου; 
όι όι, μπλόγκερ σβήννε, εν πάει!

ΉΒΡΑ ΤΟ!

μονομελής επιτροπή! 
τούτον μάλιστα! Ακούεται τζιαι πολλά μελοδικόν, άκου τζιαι συ να δείς:

μονομελής επιτροπή "ο Πόλης" Πλήρωστε ένα μέλος, πάρτε ολόκληρην την επιτροπήν! Μόνο σήμερα!
Πολύς, δε μέμπα!

ρε παιθκιά, μαννα μας πελλάνει;

Για επιτροπήν εν θέλεις τουλάχιστον θκυο νοματέους;

but then again, when you're schizofrenic, you're never alone!

or did I miss a point?


12.7.11

exkremente



Σκατά τζιαι κότσιρους τζιαι σκατά. 

Εν το μόνον που έχω να πω...

Α ναι, τζιαι μιαν ρέχχαν. 

Ενίοτε τζιαι κανέναν κακκάτιν.



Τα άλλα να τα πείτε εσείς πο'ν είσαστεν αππέσσω του χορού.

εξκιούζ δε φρέντsh, φέκκιου.

10.7.11

Un, dos, tres! I wanna know what love is María!

Η πόλη που μηνίσκω κάθε χρόνον το καλοτζιαίριν προσφέρει ένα φεστιβάλ μουσικής μούχτιν. Τζιαι φέρνουν φίρμες ντόπιες τζιαι ξένες. Ως τωρά επήα στον Χουάνες τζιαι την πίνκ τζιαι φέτος, εφάλλαρα όταν άκουσα οτι έρκετουν ο μοναδικός και ανεπανάληπτος σέξυ άππαρος σιήσμιμπέημπι φάντασι φρόμ δε τάιμ αή γόζ έη τήνειτζ ντέρτμπάγκ Ρίκυ Μάρτιν! Η ώρα 8 επήαμεν, φυσικά ούτε τζιάνς να πάεις κοντά στην σκηνή, ήταν μούχτιν ζίφτιν το ιβέντ, σε μια χώραν που το μούχτιν είναι δόγμα. Αρκέστηκα σταθώ λλίον πάρατζεί τζιαι να τα θωρώ ούλλα που την οθόνη, δίπλα που ένα σταντ με Καιπιρίνια τζιαι έναν άλλον με λουκάνικα: έδω είμαστε!

Η μέρα συννεφκιασμένη αλλά με καλές θερμοκρασίες, έριψεν τζιαι λλίες σταγόνες τζιαι έφκαλεν ολόισια ήλιον για να γίνει έναν πολλά ωραίον φώς.

Όταν επήα επάιζαν οι φόρενερ, οι παππού-ροκκάες που ήταν ομολογουμένως πολλά καλοί. Στο I wanna know what love is έφκαλεν τζιαι ουράνιον τόξον, έτσι για να κλείσει το καρώ του τσίζινες. 


Τζιαι μετα... τζιαι μετάαααα εμφανίστηκεν ο Ρίκυ Μάρτιν για να μας πελλάνει με το σούσμαν του κώλου του. Τζιαι πκιόν επελλάναμεν εμείς οι γεναίτζιες. Ο Σιοάλος τζιαι οι άλλοι άντρες της παρέας είχαν εξαφανιστεί σε ένα γειτονικό μπάρ για να αξιολογήσουν το στάντ της μπακάρντι, ενώ εμείς εσούζαμεν τους κόλους μας στους ρυθμούς του σούπερ πούρεκκου Ρίκυ. Σάννα τζιαι που τον τζιαίρον που εφκήκεν που τ’αρμάριν έγινεν ακόμα πκιο σέξυ;
Εφόρεν κάτι αραχνούφαντα τρικούθκια στένα, ποτζείνα που φορούν τζιαι κάτι γόνναμπις στο λεκάφε τζιαι εν τους πάσειν. Τούτου επήενναν του πολλά. Τζιαι για αγορίνι που ζεί που το σέξαπήλ του ετραγούδαν πολλά καλά λάιβ.

Ήβρα τζιαι βιτεούιν μάνι μάνι αν θέλετε να δείτε.


Απογραφή 4 καιπιρίνιες τζιαι ένα μοχίτο με βατόμουρο. Άναλογώς καλά άντεξα, ας ώψεται το λιγδολουκάνικο τζιαι η σίκλα πατάτες τηανιτες με κέτσιαπ μαγιονέζαν που εκατέβασα βουττόντας μέ χάρην τα μανίτζια μου στη κέτσαπ πρίν να αντακώσω τα κόκτέιλς.

5.7.11

πρέπει να ανησυχω;

... άμμαν ο παπάς μου στέλνει με ήμειλ ποστς ΔΙΚΑ ΜΟΥ που το μπλογκ το οποίου την ύπαρξην αγνοεί;
(Οι πως ξέρει ναμπον το μπλόγκ)

Εν η δευτερη φορά που το κάμνει. Στο ήμειλ φένεται οτι του το το εστείλαν, άλλοι, που τους το έστειλαν άλλοι που τους το εστείλαν άλλοι....

Οι τίποτε άλλον, αλλά εν τζιαι η Μεγαλομήτωρ, που αν πάρει χαπάριν το μπλόγκ εννα θέλει ακόμα παραπάνω αφιερώματα στον μεγαλείοτηταν της.

2.7.11

Εν κάτι τέθκια

Την Τεράρτη (aka the first day of the rest of my life)  έδωκα παραίτησην. Την Πέμπτην ετηλεφώνησα της υπέυθυνης μου στο γραφείον εργασίας, της Κας Λύκου. Λαλώ η υπευθυνη μου,  γιατί ανάλογα με την μόρφωσην, έσιει άλλον τμήμαν. Για μέναν εν υπευθυνον το τμήμαν ακαδημαϊκών. Αμμαν πάω να τους δω, εν περίμενω, περιμένουν με, επείδη έκαμα ραντεβού.
Τεσπα, άκου ναμπου μου είπεν ντηαρ ανάγνωστερ:

ΚΛ: Κυρία Λύκου  Π: εγώ

Π: Ναι γεια σας κυρία Λύκου, η Ποστμπάμπυλον είμαι, θέλω να σας μιλήσω, εν σοβάρον!
ΚΛ: Πέτε μου!
Π: Εσιει ένα χρόνον που με ξέρετε, τζιαι ξέρετε οτι εν αντέχω στην δουλειά μου. Έλυσα τζιαι έσταξα. Θέλω να παραιτηθώ, εν αντέχω!
ΚΛ: Κα. Ποστ μου, μεν κάμετε βτίποτε βιαστικον! Θέλω να πιάσετε επίδομαν αμέσως! Για να μπορέσω να σας το δώκω, πρέπει να κάμετε το τάδε.

Ακολουθεί μάστερπλάν(...)

Π: να σας πώ, έκαμα το πιλέ... θέλω απλώς να σας πώ οτι εννεν επειδή είμαι κούνος που παρετώ, ξέρετε τα προβλήματα που έχω.... έσιει εναν χρόνο και που σφίγγκουμαι! έλυσα τζιαι έσταξα!
ΚΛ: Ξέρω το Κα. Ποστ μου. Τζιαι να μεν ινιώθετε άσιημα! Ξέρετε πόσος κόσμος ύποφέρει; Εννα σας βοηθήσω, εννα σας τηλέφωνησει η συνάδερφος μου που το τμήμαν αιτήσεων λίρας να σας πεί τι να κάμετε.

Την άλλην ημέραν η ώρα 9:00 πιάννει με η συνάδερφος:

-         Ναι κα. Πόστ μου, είμαι η Κα. Τάδε. Εμήλησα με την Κα. Λύκου. Να μεν ανησυχείται, εννα σας δώσουμεν λεφτά αμέσως, τζιαι να μεν ινιώθετε άσιημα, ξέρετε πόσος κόσμος έσιει προβλήματα στην δουλειάν του; Πρώτα η υγεία! Περάστε όποτε μπορείται να υπογράψετε την αιτήσην.

Ντοοοοοοοινγκ!
Μιλούν μου παντές τζιαι εν έγω ποννα τους κάμω την χάρην! Πιάννουν με τηλέφωνο!
Πιάννουν με για να μου δώκουν επίδομα ανεργίας!
Μιλούν μου ευγενέστατα! 
Eίμαι μετανάστης.

Eν κάτι τέθκια που γίνουνται τζιαι αθθύμουμαι γιάτι φορ φάξ σέικ μινήσκω δαμέσα!