Ντήαρ ανάγνωστερ γεια σου,
Η κουζίνα μου μυρίζει γάμον.
Χωρκάτικον.
Στο Παλαιχώριν ασπούμεν, ή τζιαι στον Άην Θώρο.
Λείπουν μου οι άσπρες πλαστικές λόρδος καρέκλες για να κλείσει το καρέ.
Ο λόγος είναι ότι στον φούρνον σιγοψήνεται το οφτόν κλέφτικον που έκαμα σε κουζούιν (λέγε με γάστρα) σφραγισμένο με ζυμάρι.
Δηλαδή σήμερα εννα πασκάσουμεν εμείς, σήμερα εννα καταλάβουμεν "Λαμπράν" που λαλεί τζιαι η μητωρ. Επειδή ανάγνωστερ, το κανονίκον το πάσχαν ήβρεν μας να τρώμεν μακαρόνια με τον κειμάν, επείδη εννεν ούλλη η ομογένεια μεζετζίνα σαν εμού. Αλλα εκάταπκια το τζιαι τζείνον το φαρμάτζιν, με την σκέψην ότι έσιει κόσμον νηστικόν.
Αν πετύχει το κέφτικον εννα νιώθω πολλά μάγκας, ότι ανακάλυψα την τασιηνόπιττα.
Με αυγά,
Ποστμπαμπυλον
UPDATE
voilá!
Έ(δ)ωκεν μου η μυρωθκιά δακάτω!
ReplyDeleteestrosa trapezi....
ReplyDeleteΣτην Πιτσιλιά εν σουβλαν που τρων το Πάσχα
ReplyDeleteΙνβίκτους
Deleteεν πράμαν; εμύρισεν η γειτονιά
Μισιρλού
κοπκιάστε!
Μπαναναμαν
εν κάλα που λαλείς φίλε, αλλά που να κάμουμεν σούβλαν οι γέριμοι μες τες βροσιές τζιαι το διαμέρισμαν...
για πόπαστον; το γλυκό το καρυδάκι στην Πιτσιλιά πετυχαίνουν το πολλά. Τσακριστό τσακριστό.
ReplyDeleteα! εί(δ)ες που καταλάβεις!
Deleteκαλήν όρεξην Πποστ-τζιαι καρτερώ συνταγήν γιατί εγώ εν εξανάκουσα τούντην τέγνη να κλείεις το κουζίν με το ζυμάριν. Εγώ εμαείρεψα (είμαστεν όπως τες κουμέρες τωρά) βοδινό στην κατσαρόλλα με διάφορα λαχανικά τζιαι κριθάριν, εν είσιεν λάθος (δηλαδή είσιεν, εκόλλησεν μου λλίον).
ReplyDeleteτούτον με το κριθθάριν ενδιφέρει με πολλά! τι έννοεις κριθθάριν;;;
Deleteδωσμου 2 λεπτα τζιαι βάλλω σου το στα ιστομαγειρέματα!
Λοιπόν, το κριθθάριν (κιρτάριν που λαλούν τζιαι κάποιοι στα μέρη μου) αν εκατάλαβα καλά εν κριθθάριν επεξεργασμένον που του αφαιρούν τον φλοιόν (που δυστυχώς εν τζιαι το πιο θρεπτικόν του στοιχείον). Δακάτω λαλούν το pearl barley, τζιαι στην Ιταλίαν χρησιμοποιούν το για να κάμουν orzotto (orzo=κριθάρι). Επειδή θέλει πάνω που 1 ώρα να ψηθεί, εν τέλειον για στιφαδο-φαγιά, πχ τταβάς λευκαρίτικος. Εν το ξαναδοκίμασα, αλλά ήταν πολλά ωραίον, με χαρακτήρα...Εγώ εψές έκαμα βοδινό στην κατσαρόλλα με διάφορα λαχανικά τζιαι τομάταν, τζιαι έβαλα το κριθάριν την ίδιαν ώραν που έβαλα τες τομάτες (ττενεκκούιν) τζιαι το νερόν.
Deletehttp://en.wikipedia.org/wiki/Pearl_barley
Ο Aceras αποκλείεται να μεν ξέρει παραπάνω...
μα είδες οτι ο κόσμος πάει πίσω σε άλλα δημητριακά; τζιαι δαμέσα έχουμεν πλυθώρα. Τωρά που είπες όρζο εκατάλαβα ότι το εξανάφαα που μιαν συνάδερφον μου ιταλίδα, μαειρεμένο σαν ριζότο με μανιτάρκα! Βασικά τούντο πράμαν που εμαείρεψες φαντάζουμαι το περίπου σαν το ρέσι. Ωχ! ήβρα άλλην ιδέα για το θημ γάμος χωρκάτικος!
DeleteΏχχου μάνα μου. Καλήν όρεξην.
ReplyDeleteΟ νόστος τέχνας κατεργάζεται!!! :)
Μιάς τζιαι εγόρασες το ρόμμερτοπφ, την επόμενην φοράν κάμε το ίδιον πράμαν τζιαι βάλε κουνέλλιν μέσα. Βάλε τζιαι πολλήν λεμόνιν. Τζιαι λλίανε τζιαι την θερμοκρασίαν του φούρνου. 170 εν πολλοί. Θα το τρώεις τζιαι θα γλύφεις τζιαι τα κοκκαλούθκια του.
αααα, εν πολλά καλή η ιδέα σου φίλε μου!Θα το δοκιμάσω μόλις έβρω κουνέλλιν!
Deleteohhh it looks delicious!!
ReplyDeleteκαλή όρεξη:)
Εφααμεν τζι εμεις οφτον σημερα, κορη Ποστ!
ReplyDeleteΜες την γαστρα, μες τον ξυλοφουρνο... ανπεζαπολ ;Ρ
Rania
Deleteit was indeed:-)
Γρούτα
ακατάγνωτλι εν συγκρίνεται το ορίτζιναλ μες τον φούρνον με τα ξύλα, αλλά ξέρεις, στην αστοσιάν...
Γεια σου ρε Ποστ μεζετζίνα! :))))
ReplyDeleteΕμείς το Πάσχα εφαμεν αρνι!! Τζαι ο Πουερτορικανος τζαι ο Λιθουανός τζαι ουλλοι εφαν το! (Θα βαλλω τζαι εγω την συνταγή μες τουτες τες μέρες)
κόρη το αρνίν εν σαν την νόκια: κκονέκτινγκ πήπολ! χεχεχεχεχε
Deleteατε καρτερώ την συνταγή!
ετρέξαν τα σαλια μου...παω να φέρω φλοκκο
ReplyDeletekalan kori stin pafo etrwen to moni ths i alli to oftouin??
DeleteΝαι κορη! Ατυχησεν η Τατσα!
DeleteΠανω που το πετυχαν τοσο καλα οι γονιοι μας το οφτο, η γκαντεμισσα η αρφη μου, επρεπε να φαει στην πεττερα της αχαχχαχαχαχα
Τατσα, εγλυψαμεν τζαι τα κοκκαλουθκια :( σορρυ! Εν εμεινε ουτε για δειγμα :( σορρυ! Αν ησουν τζι εσυ εν θα μας εκανε :( εν σορρυ!
Κόρη παρέτα τούντα ποστ τζιαι άρχισα πάρα πολλά σοβαρή δίαιτα.
ReplyDeleteΤι εννοεις?
DeleteΤρωεις μονο δικες σου ζαχαροπλαστικες δημιουργιες? ;Ρ
Αχάπαρη έκαμα τζιαι γαλατοπούρεκκον προς τιμήν σου!
DeleteΓρούτα
χεχεχεχεχχε
Ρόμερτοπφ! :))))))))))
ReplyDeleteεννοείται πως γίνεται το οφτό σου μέλι!
Τί εννοείς όμως μακαρόνια με κιμά; Δεν εγνώρισα ακόμη Έλληνες που να μεν γιορτάζουν το Πάσχα με τραπέζια!
Εμάς το ρόμερτοπφ μας είχε κατσίκι φέτος.Επαναλαμβάνω το καθώς ήταν αγώνας να βρεις τέτοιο κρέας στη Λουκανικούπολη.Στην Τετραγωνούπολη πουλούσαν ειδικά για το Πάσχα στο γωνιακό τούρκικο κρεωπολείο (αν υπάρχει ακόμα δλδ).Είχαν και την Διαφήμιση στα Ελληνικά! :))))))
ποιο κρεοπωλείο;;; το απέναντι που το Ιστανμπουλ στην πλατεία;;; εν που τζιαμέ που έπιασα το κρέας, αλλά φακκούν μου, εν το κόφκουν καλά...
Deleteπου λές ούλλοι οι άλλοι ελληνες ξενιτεμένοι που ξέρω εκάμαν τζιαι τραπέζια τζιαι μαγειρίτσες τζιαι αρνιά... μόνον οι δίκοι μας εκόψαν πίσω...
Ναι,αυτό πρέπει να είναι. Εν γωνιακό,διαγωνίως απέναντι από το Ισταμπούλ και ακριβώς απέναντι/δίπλα από την λωρίδα που μπαίνει στο υπόγειο πάρκινγκ.
DeleteΚανένας δεν κόβει καλά; Κι εδώ τα ίδια,μέχρι που εντόπισα τον "καλόν" και περιμένω πάντα από αυτόν για να ψωνίσω.
...Μα γιατί έτσι οι δικοί σας; !!!
Kai gia update, download: Römertopf 2.0 me mobile cooking unit, WiFi compatible gia olous tous syggeneis kai filous. "O(f)2 can do" - any time!
ReplyDeleteDa Sista!