7.3.10

Ελιόπηλά

Εσιει έναν μήναν που θέλω να φάω ελιόπιττα κεικ.
Ελιμπιστικα την πολλά. Πρίν 2 ευτομάδες έδωκεν μου η Μεγαλομήτωρ μιαν συνταγή. Εκαμα την 1 προς 1. Η ελιοπιττα ήταν 3 ωρες μες τον φούρνον τζιαι δεν εψήνετουν. Ηταν λασπωμένη, έθελες νεφτιν να την ξικολλισεις που τα δονγκια σου. Σήμερα έδωκεν μου την συνταγή της λεγόμενης κυρίας Σούλλας, η οποια πετυχαινει παντα ιμισιημου. Αν κρίνω που τα κιλά της κυροας Σουλλας πρεπει να εκαμεν τζιαι να εφαεν μόνη της τουλάστιχον 8 σιηλλιαες ελιόπιττες. Αλλά καποιον λάκκον εισιεν η φάβα γιατι εισιεν σέβεναπ (!!!) μεσα η συνταγη. Περίεργον. Να μεν σας τα πολυλογώ, παλε εγινεν λασπωμένη παρολον που εκαμα την συνταγη οπως ηταν, με το γραμμαριον. Είχα την 2 ωρες μες τον φούρνον, τα μασιερκα εφκαιναν ξιμαρισμένα. Γκαντάμιτ...


Έτη δαμέ. Η πιατέλλα με τες ελιές την εμάρανεν.

Θωρείς ντίαρ ανάγνωστερ που εν τέλεια λασπωμένη...
Tρώεται ναι, αλλά μόνον αν πείνας τζιαι εν εσιεις τίποτε άλλον σπίτι.

Εγύρισεν μου.

Ζητείται επιγόντως συνταγή με γκαραντί για ελιοπιττα κκεικ. Καμιάς γιαγιας, μαμμας, θκειάς πηλέ μου;

*Κλαψ* *σνίφ*

13 comments:

  1. Ντίαρ πποστμπαπυλον,

    Εσυζητήσαμεν το πρόβλημαν σου με την γεναίκα μου τη Μάγια τζαι την μάνα μου την Κούλλαν. Το κκονσένσους ήταν: τσιάκκαρε τον φούρνον σου. Χρειάζεσαι 175 με 180 κελσίου.
    Επίσης αν θέλεις διάγνωσην του προβλήματος πρέπει να μας δώκεις τες ακριβείς συνταγές των 2 κυριών.
    Αν μεν σε πειράζει να τη φάεις λλίον κρυάν, μπορεί η Μεγαλομήτωρ να σου την πέψει με DHL ή κάτι παρόμοιον.

    ReplyDelete
  2. Pavle swse mas! idou oi syntages: 1h: 4 fl.aleuri, 3kout.baking powder, 3/4fl. ladi, 1 fl. xymo port. 1 fl. nero me 1 kout. soda. (tziai tes eleis krommythkia koliantro klp.
    2h:4 fl.aleuri, 3kout.baking powder, 3/4fl. ladi, 1 fl. xymo port. tziai ena ttenekkoui 7up.
    ektelesh tziai stes 2 prwta ta stegna tziai meta ta ygra, elafry xtypima tziai meta tes elias klp. Psisimo stous 180

    xairetismous sth magia kai thn ka.koulla!
    to dhl einai mia lysh, alla kofkei kkelle:-(

    ReplyDelete
  3. ampa kai ftaiei o fournos?
    an kai egw den ekatafera na kamw bake tis prokophs oute mia fora stin zwh mou :-(
    h mother kamnei kales eliopittes keik kai kathe fora pefkei me sta ksena me ena megalo poutoto stin tsenta mou :-)

    ReplyDelete
  4. Τόσον κόπον...

    Άτε, τζιαι την τρίτην φοράν εν να πετύχει. Ο επιμένων νικά.

    ReplyDelete
  5. Συμφωνώ με το θέμα φούρνου. Έκαμα τόσες φορές ρεβανύ τζαι στον μαννοφούρνο του προηγούμενου σπιτονοικοτζύρη επόκατσεν μου. Τη μόνη φορά που το επήρα σε τραπέζι.
    Θα ρωτήσω τζαι θα σου δώκω συνταγή γιατί κάμνει τζαι η μάνα μου τέλεια ελιόπιττα. Θέλεις την κέηκ ή πίτα;

    ReplyDelete
  6. Κυρία ΌλσενMarch 8, 2010 at 9:18 AM

    Έν ιξέρω αν εν τούτο που θέλεις ακριβώς, αλλά...

    http://www.kasarolla.com/2010/02/syntagh-binteo-eliopita-kypriakh-sto-tapsi.html

    ReplyDelete
  7. η μάνα μου κάμνει τέλεια ελιόπιτα. αλλά δεν σου λέω τη συνταγή. όταν θα έρθεις Κύπρο να τη βάλω να σου κάμει ένα σινί να ευχαριστηθείς.

    ReplyDelete
  8. Prixtis: tziai gw etsi nomizw... en o paliofournos. Ate hvramen ton ftaixthn pale!

    aceras: nai... en tziai fhmizoumeai gia thn epimonh mou:-)

    Leni: Cake an ginetai... En oi douleies tou murphy... amman enna paeis episkepsh en petyxainoun...

    Kyria Olsen: korh, twra pou thorw thn syntaghn moiazei polla, alla touths en pio sfixto to migma... psoumofernei llion...

    Mana: prosexe innampou mou tasseis tziai pas to fain eni kserw antropes:-D

    ReplyDelete
  9. Μαινε Λιμπε πποστμπαπυλον, what a coincidence! Κι εγω στην Κρυοχωρα μενω, και ελιοπιτα κεικ δεν μπορω να ψησω! Μα δηλαδη λες και η ελιοπιτα της φωτογραφιας εν δικο μου δημιουργημα...εντελως δηλαδη! Παρολιγον να κλαψω που τη συγκινηση που εδκιαβασα το ποστ σου, εν 3 τετοιες ελιοπιτες που επεταξα κι εγω. Ανακαλυψα τελικα μια συνταγη που μου πετυχαινει, αλλα ψουμοφερνει λλιο, δεν ειναι αφρατο κεικ. Παντως εν ωραια ομως και ειναι απο εδω αν θελεις να τη δοκιμασεις: http://www.greekmasa.gr/index.php?Itemid=49&id=2600&option=com_content&task=view

    Εμενα το ιδιο προβλημα μου τυχαινει με αρκετα κεικς. Εξανατυχεν σου κι εσενα? (Κατ' ακριβειαν μονον ο Παρλιαρος μου πετυχαινει για καποιον περιεργο λογο).
    Παντως μετα απο επιστημονικη και εκτεταμενη ερευνα, οι υποψιες μου στρεφονται στο μπεικιν παουντερ της Κρυοχωρας.

    Γιουαρς τρουλι,
    Μary

    ReplyDelete
  10. Mary: willkommen:-), polla wraia, na to syzhthsoumen to thema. Epsilliastika to touto me to baking powder pou laleis. Giati to aleurin? vriskeis monon typou 405 (h megalomhtor mou fernei to pou thn Kypro:-D), paizei nan tziai tzeinon pou ftaiei. Oulla extos pou tes ikanotites mas sth kouzina:-) Ase na mou perasei to kistiman tziai mporei na thn dokimasw touthn pou laleis. Fekkiou:-)

    ReplyDelete
  11. mary: kati eksiasa, o parliaros innamponei?

    ReplyDelete
  12. E oi, to na ftaisin oi ikanotites mas en out of the question, men akouo pellares :) xe xe
    E nai, ki ego eskeftika kai to aleyri, alla posa na kouvalisoumen pou tin evloimenin tin Kypro, mashalla tin apofasistikotita tis mamas sou na sou kamei keik panto! Anyway, gia keiks pairno 405 Instant Mehl (en pio afrato pou to aplo 405), kai nomizo en pio katallilo, voitha kapos.
    Epeksigisi: Stelios Parliaros (epiasen me emena i mania kai nomizo oulloi kseroun): gourmet zaxaroplastis, eginen arketa diasimos kai polla tis modas ta teleytaia xronia stin Ellada, kai oxi xoris logo kata ti gnomi mou.

    Mary

    ReplyDelete
  13. Το λοιπόν, εκράτησα το ποστ σου μες στο reader ως τωρά για να έβρω τη συνταγή.
    Μιας τζαι μπλογκογραφούμε τζαι στα ιστομαγειρεματα, ανάρτησα την τζιαμέ.
    Εν της θείας της μάνας μου της Λούλλας, i.e. εγγυημένα πράματα :))

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!