27.9.10

Περι παντρειάς...

Το αιώνιο θέμα που απασχολεί τη Μεγαλομήτωρ είναι ο γάμος. Οι σαν θεσμός τζιαι μυστήριον, απασχολεί την συγκεκριμένα ο δικός μου γάμος που δεν λέει να φανεί.


Για κάμποσον τζιαιρόν επούλαν μου μούσιν ότι τάχα εν για την ευλογία ενώπιων του Κυριού. Εγώ επίστευκα την διότι όπως σου εξαναείπα ντίαρ ανάγνωστερ, η Μεγαλομήτωρ είναι πολεμίστρια της ορθόδοξης τζιχαντ. ΕΠροδόθηκε όμως. Εννεν την ευλογιά που θέλει, εν το παναυριν, μοστ προμπαμπλι για να δειχτει. Όταν της είπα ότι αν παντρευτώ πολλά πιθανόν να το κάμω στην Κρυοχώρα αγκρίστικεν τζιαι είπεν μου παρά να παντρευτώ στην Κρυοχώρα καλλίτερα να μέν παντρευτώ καθόλου. Δαμέ επροδωθηκεν.

Όποτε πάει σε γάμον, δηλάδη κάθε Σαββατοκυρίακον, έρκεται τζιαι πιάννει με τηλέφωνο να μου τα πρήσει. Όπως εχτές που με έπιασεν να μου πει ότι ήβρεν την αίθουσα. Ακόμα δεν τον είδαμεν τζιαι Γιάννην το εφκάλαμεν.

Σημείωσε ότι της έχω πει πολλάκις, ότι αν παντρευτώ θα γίνει ένας γάμος πολλά μικρός. Ατε 100 άτομα το πολλυν, τζιαι εγώ τζιαι ο Σιαολίν φαντάζουμαστεν τον κάτι σε μπαρμπεκιου, σε μια ωραία παραλία. Όποιος θέλει να βουττήσει βουττά, κομμωτήρια τζιαι πελλάρες εν χρειάζουνται, ουτε κάν για τη νυφίτσα, δατ γουιλ μπι μη.
Το εκκλησιαστικόν μυστήριο εννα γίνει καθαρά για τους γονεις. Μαντα γονεις, για τη Μεγαλομήτωρ, γιατι τοθς άλλουσ γονείς εν τους κόφτει. Κράτα τη θυσείαν τούτην για τζείνα ποννα θκιαβάσεις πάρακατω.

Προφανώς  η Μεγαλομήτωρ εν εσυμφωνησεν με το΄κόνσεπτ του ιβέντ, γιατί το τρίπτυχο εκκλησία/χαιρετούρα με κοκτέιλ(δηλάδη δώστε μας την λίραν σας)/ντινερ στο Χίλτον αποτελεί το προσωπικόν της χάππι πλέις.

Ποσώς με ενδιαφέρει βέβαια, γιατί όπως θέλουμε εννα γίνει ο γάμος αν γίνει λέμε.
Εψές έπιασεν με πάλε να μου τα ψάλλει…

Μ: Άτε ήβρα τζιαι την αίθουσαν, πρέπει να βιαστούμεν να την κλείσουμεν
Π: Άμμα χάννεις;
Μ: Γιατί Πόσον τζιαιρόν εννα είσαστεν έτσι;

Δαμέ να σημειωθεί ότι ν Μεγαλομητωρ λαλεί ότι εχαρτωθηκα(WTF??), για να μεν πει ότι ζω εν αμαρτία. Επιαννεν με κόσμος να μου ευχηθεί τζιαι γω εν έξερα γιατί.

Π: - Oσον θέλουμεν. Τζιαι εξαναείπα σου το Άμμα. άρκεψε να συμφιλιώνεσαι με το γεγονός ότι αν γίνει γάμος εννα τόσον μιτσής που εν θα θέλει αίθουσαν. Ούτε ελεημοσύνη χαιρετούρες εννα σιει
Μ: Εγώ εν σου είπα τίποτε. Να πάεις να παντρευτείς σαν τον γύφτον!
Π: Ναι. Όπως θέλω. Ο καθένας όπως θέλει.
Μ: ( άρκεψεν να φουτουνιάζει )Κάλαν εγω εν διακαιόυμαι να πω τίποτε;;;;
Π: Δικαιούσαι, καλό αλλά αφου τα είπαμεν σιηλλιες φορές.Εν θα γίνει. Αν θέλεις να κάμεις γάμον ξαναπαντρευτου το παπαν μου τζιαι κάμε τα όπως θέλεις. Μπαίννω τζιαι παρανυφφούα!
Μ: ΕΓΩ ΣΕ ΕΚΑΜΑ, ΕΓΩ ΣΕ ΕΓΕΝΝΗΣΑ, ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ!

Τζιαι τάκ κλειει το.

Θα μου άρεσκεν έναν άλλον αππροουτς του θέματος μου τη Μεγαλομήτωρ, χέρ μπηινγκ μάι μάδερ εν όλ... Κάτι του στύλ, „Αγάπη μου εννάν η μέρα σου, όπως σου αρέσκει εσέναν τζιαι του Σιαολίν θα γίνει, εγώ θέλω μόνον την ευτυχίαν σας!„ ή κάτι παρόμοιο.

Να το ακούσω που το στόμαν της τζιαι υπόσχομαι  να πάμε τζιαι οι θκιο σιδερωμένοι τζιαι πλυμένοι στο γάμο, τζιαι να μεν γελούμεν την ώραν του μυστηρίου.

Τρεμει η ψυσιή μου ότι αν κάμω τζιαι γώ μιαν κόρη εννα τη θεωρώ κτήμαν μου.
Γιατι εν θα ένει. Τα κοππελούθκια εννα κτήμα κανενού. Τούτες οι σκέψεις εθθυμήσαν μου ένα πολλά ωραίο ποιηματουιν του Χαλιλ Ζιμπράν, έτο δαμέ, αφιέρωννω το στους φίλουε μπλόγκερς με κοπελλούθκια, ειδικά στους Μάνα, Ινβικτους, Νυχτερινό Ποδηλάτη, Sike, Ασέρα τζια She demon.

Your children are not your children.
They are the sons and daughters of Life's longing for itself.
They come through you but not from you,
And though they are with you yet they belong not to you.
You may give them your love but not your thoughts,
For they have their own thoughts.
You may house their bodies but not their souls,
For their souls dwell in the house of tomorrow,
which you cannot visit, not even in your dreams.
You may strive to be like them,
but seek not to make them like you.
For life goes not backward nor tarries with yesterday.
You are the bows from which your children
as living arrows are sent forth.
The archer sees the mark upon the path of the infinite,
and He bends you with His might
that His arrows may go swift and far.
Let your bending in the archer's hand be for gladness;
For even as He loves the arrow that flies,
so He loves also the bow that is stable.

34 comments:

  1. ΠΠοστμπάμπυλον εν καλά που λαλείς. Τζιαι γω έτσι έκαμα-μιτσήν γάμο στην κρυοχώρα τζιαι πάρτυ για τους πολλά στενους συγγενείς τζιαι φίλους στο νησί-εχάρηκα το πολλά γιατί ήρτεν μόνον κόσμος για τον οποίο νοιάζουμαι τζιαι όι τυχαίοι συνάδελφοι του παπά μου ή συμμαθητές μου που το δημοτικό που έσιει 25 χρόνια να τους δω. Τζαι το μύνημα που λαλείς για τα παιθκιά εν σωστόν, πρέπει να το θυμούμαι για τη δική μου την κόρη...

    ReplyDelete
  2. Είπα σου ότι φοητσιάζεις με, έννε; Πέρα που το κλείσιμο του τηλεφώνου, η ιδια τζιαι απαράλλαχτη συζήτηση.χρόνια τωρά. (οπως κ η ιδέα για το γάμο, το παρτυ, την παραλία)
    Επέμενε. Οι δικοί μου επήραν το απόφαση ότι είμαι ο μποέμ (μαλακας) της οικογένειας κι ότι πρεπει να δείχνουν κατανόηση στη κατάσταση μου:))
    Αλήθκεια τωρά, επέμενε. Εννα φκάλει η γλώσσα σου μαλλιά αλλα πετυχαίνει. Ειδικά οι ατάκες του στυλ "θέλεις να παντρευτώ άμαν ΕΝ θέλω, μόνο τζιαι μόνο για τον κόσμο; να πιέσεις την κοράσα σου να κάμει κάτι που εν θέλει, να εν δυστυχισμένη τη μέρα του γάμου;" Φορτώνεις τους με ενοχές κ αφήνουν σε ήσυχη:)

    Το ποίημα πολλά ωραίο

    ReplyDelete
  3. Δυστυχώς οι γάμοι γίνουνται συνήθως για τους γονιούς και όι για το ζευκάρι. Μακάρι να καταφέρεις να κρατήσεις την αντίσταση σου για όσον παραπάνω γίνεται. Εγώ έκαμα γάμο σε εκκλησία με παναΐρη μετά. Επρόδωσα κάθε πιστεύω που είχα, όι για τη γεναίκα μου ή για τους γονείς μου, αλλά για τα πεθερικά μου. Εν άνθρωποι που μου εσταθήκαν παραπάνω που τους γονείς μου και αγαπούν με. Και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, για να τους δώκω λλίη χαρά επέρασα μιαν ημέραν απίστευτης αγγαρίας και ταλαιπωρίας. Worst day of my life. Άντεξε. Viva la rezistance!

    ReplyDelete
  4. Ελπίζω να μεν είδεν η Μεγαλομήτωρ το κοντράτον του Τρίκκη τζαι να της μπουν ιδέες!

    ReplyDelete
  5. Blackbeard, niotheis me vlepw! na sou zhsei h korasa!

    Appomenh, welcome to the club. Tha to dokimasw me tes typseis! alla en hard core h megalomitor, an katalavei potouta.

    defiance, wow man, talk about thisies!

    ReplyDelete
  6. Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν!
    Ή είμαστε αδερφές και δε το ξέρουμε, ή οι μαναδες μας ειναι αδερφές και δεν το ξέρουν!

    Γι αυτο κι εγώ δεν της γνωριζω ποτέ κανεναν, για να μην κανει ονειρα τρελα!

    θα παντρευτω με δεκα φιλους σε ενα ξωκκλήσι και μπορει και να μην την καλέσω!!!

    ReplyDelete
  7. Αμάναμου βάσανα. Έχω τζι εγώ μιαν θκειάν η οποία είπεν μας μια φοράν ότι η κόρη της (ανηψιά μου, 29 χρονών τότε) έγραψεν γράμμαν του Άη Βασίλη να της στείλει έναν καλόν παιδίν, νούσιμον κλπ κλπ...
    Επέλλανεν τα κοπελλούθκια της να παντρεφτούν, μαραζώνει κλπ.
    Ελπίζω να μεν της γυρίσει της δικής μου τζαι να μου αρκέψει ΕΒΕΡ. Τούτον μου έλειπεν μόνον!

    ReplyDelete
  8. πολλά συγκινητικό το ποιημα

    για τη μητέρα, οι παραπάνω έτσι ένι. εγώ κλίνω προς το να της κάνω τη χάρη (τζιαι να πιάσω τζιαι εγώ πίσω τα φακελλούθκια μου)

    ReplyDelete
  9. Μέρα είναι θα περάσει. για το γάμο εννοώ. εμένα το ίδιο μου έκανε, του πατέρα φαμίλια το ίδιο. αλλά επειδή για τους γονείς μας σήμαινε πάααααααααααααααρα πολύ, τους αφήσαμε και έκαναν το κέφι τους. μια χαρά περάσαμε, όλα τόσο γρήγορα, που στο τέλος τέλος δεν είχε καμία σημασία η τελετή κτλ κτλ κτλ.
    το σημαντικό είναι να είσαι με κάποιον που θα περάσεις καλά, κάποιον που να τον αγαπάς και να σε αγαπά.

    ReplyDelete
  10. Όλες τα ίδια έχουμε, για αυτό και πάντα την κρατώ στο σκοτάδι. Έτσι τις μεγαλώσαν. Η δική μου gave up every hope she had αφού όλες στην οικογένεια μας μέχρι τα 25 το πολύ ήλθαν εις γάμου κοινωνία.

    Στη δική μου την περίπτωση εγώ είμαι αυτή που κλείνει το τηλέφωνο μόλις εγείρει το θέμα.

    ReplyDelete
  11. Κυρία ΌλσενSeptember 27, 2010 at 4:05 PM

    Έτσι κι αλλιώς όσους τζαι να έχει, εν με τζίνους τους 50-100 που περνάς καλά. Εμείς περάσαμε πάαααρα πολύ ωραία, παρά το πανυήριν. Εδέχτηκα το για τις γιαγιάδες μου που θα δυσκολεύονταν στη θάλασσα (τζαι όι για τα τακούνια του κόσμου- ναι, ναι, άκουσα τζαι τούτο το επιχείρημα). Αν δε εν τα έξοδα που θέλουν οι γονείς (παίζει τζαι τούτο), ας τα δώκουν σ' εσάς τα ευρώ τζαι κάμετε εσείς τζίνο που θέλετε.
    Εγώ τωρά στηρίζουμαι στην αδερφή μου ότι θα κάμει τζίνο που θέλει, τζαι θα "πολεμήσω" μαζί της! Όμως μεν δεχτείς να σου μείνει απωθημένο! Είσαι τζαι μαθημένη, δε θα σε πειράξει που θα το ακούεις συνέχεια τζαι στο μέλλον. ;)

    ReplyDelete
  12. Ritsa:
    antilanvanoumai oti aman edwken theleis tziai na pareis. Egw en edwka, afou leipw. Oi goneis mou epantrapsan thn arfh mou me panairin opote ekleisen o kyklos.

    CouCoula:
    Les esy na eisai h xamenh aderfh?hahahah
    ma ti exoune pathei epitelous oi manades!

    Mana:
    antilamvanoumai oti en pio eukolo na tous kameis to dikon tous am zeis tziame. alla ta gerima, aman eisai sta ksena, tziai perneis tziai ksenon? pale na theloun na efarmosoun to kypriako "trash nation" lalei tziai h drakouna.

    kyria Olsen:
    esy na siwpas. Akoma ponw ta pothkia mou pou to xoron pou esira ston gamos sou:-)Mporei na men thelw panairin sto gamon mou alla sto gamo twn allwn thelw!
    :-)

    ReplyDelete
  13. Asxeto P.S: molis eida oti eixa episkepth sto blog pou th Texeranh... eixa valei mian anarthsh gia ton ahmadindjad prin kamposon tziairon... katishi mou!

    ReplyDelete
  14. Ούφου πώς γλιτώνουμε που την καταπίεση των γονιών έσιει κανένας καμιάν ιδέα?? Εμένα είπε μου ότι τωρά με ένα όνειρο ζει, να με παντρέψει. Πριν βέβαια είσιε όνειρο να έβρω μιαν ΚΑΛΗ δουλειά και πιο πριν να τελειώσω το μάστερ και πιο πριν να τελειώσω το πτυχίο και πάει λέγοντας!!!
    Εμάς γιατί εν μας ρωτά κανένας ποιον εν το δικό μας όνειρο? Γιατί πρέπει να καταπιεζόμαστε????

    Α-ΓΑ-ΝΑ-ΚΤΗ-ΣΑ!!!

    ReplyDelete
  15. Αν ιφκαλεις 20-30-.. σιλλιάες ευρώ σε μια νύχταν κολλιούν σε;

    ReplyDelete
  16. Συμφωνώ με την Αππωμένη: Ο μόνος τρόπος για να γίνει το δικό σου είναι να της δημιουργήσεις τύψεις, ξέρεις εσύμ αυτές που μέχρι τώρα ήταν το όπλο των μανάδων! "Εμένα εν με σκέφτεσαι καθόλου, συμπεριφέρεσαι μου σάμπως και δεν έχω δική μου προσωπικότητα, πάντα σκέφτεσαι τι θέλουν οι άλλοι και πώς θα φανείς εσύ, πάντα βάλλεις με τελευταία και δεν με θεωρείς άξια να έχω δική μου άποψη...κλπ.κλπ." Trust me it works. Αν θέλεις μπορώ να σου ετοιμάσω μια τεράστια λίστα...

    ReplyDelete
  17. Sirtis kori tis manas sou mian eggimonisini aman ertei i wra tze na deis intalws enna se pantrepsei aman aman tze pas se mia paralia aman theleis..tze pas se ena vouno aman theleis tze opou allou theleis! enna prepei na kameis skip tes mpires omws an to afiseis mexri ekei..(tze distixws pasin polla me to mparmpekiou) ..

    ReplyDelete
  18. Καλάν κόρη τζιαι τζειντα φακελλούθκια που διά η μάνα σου ποτζιει τζιαι ποδά τόσα χρόνια ίντα μπου γίνουνται;;;;;;

    ReplyDelete
  19. Pavle epantrapsen allhn korhn h mother, eksoflisen!

    ReplyDelete
  20. Soulla
    ws gegonos en o monos tropos

    Rain Tears
    koinwnikh katapiesh

    ReplyDelete
  21. Τουλάχιστον οι γάμοι μας εμάς στην Κύπρο προσφέρουν ψυχαγωγία τζαι στους ξενους. Σε όσους φίλους μου του εξωτερικού είπα ότι στο γάμου μου είχε 1000 + άτομα (μεν με περιπαίζεται, έκαμα μεν ένα τυπικό γάμο, αλλά εν ήταν τζαι τόσον παναϋρην) εφύρτυκεν που το γέλιο τζαι εγέλαν μάλιστα πολλήν ώρα. Σίγουρα όμως κάμε ότι νιώθεις, έχεις δίκαιο για όσα λες, η ουσία εξάλλου δεν είναι τι κάνεις αλλά πώς νιώθεις με το σύντροφό σου.

    ReplyDelete
  22. Αμάν και μας βλέπω να διαδηλώνουμε έξω από την ιρανική πρεσβεία Freeeeeee Poooooost. Φονιάδες των λαών αμερικάνοι. όχι αυτό δεν κολλά. Έξω οι τούρκοι από την κύπρο για να μην ξεχνιόμαστε.

    ReplyDelete
  23. τα ίδια περνα τζαι μια ξαδέλφη μου που εν να πεντρεφτεί σε 2 χρόνια! Ήδη αρχίσαν οι εισηγήσεις για την εκκλησία, την διακόσμηση κτλ. Τι να σου πω.. ΥΠΟΜΟΝΗ!

    Τζαι στα δικά μας οι ελεύθερες (not!)

    ReplyDelete
  24. Νομίζω -όπως αφήνεις κι εσύ να νοηθεί προς το τέλος του post- ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η στάση της ίδιας της μάνας σου απέναντι σ'εσένα κι όχι απαραίτητα οι απόψεις της περί γαμήλιου πάρτι.
    Από προσωπική πείρα, δεν πρόκειται ν΄αλλάξει η στάση της μάνας σου. Σήμερα είναι ο γάμος, αύριο η εγκυμοσύνη, μεθαύριο ένα παιδί... και πάει λέγοντας. Οπότε ή συμβιβάζεσαι με τα θέλω της ή επιμένεις στα δικά σου, τα καθαρά δικά σου. Το δεύτερο φαίνεται πιο δύσκολο από το πρώτο, αλλά δεν ισχύει. Ο συμβιβασμός είναι πιο "εύκολη" λύση, αλλά διαρκεί για μια ζωή, ενώ η επιμονή φαίνεται πιο "δύσκολος" δρόμος, αλλά πονάει στιγμιαία. Λίγο κουράγιο χρειάζεται και να ξέρεις πάντα ότι αυτοί οι μελοδραματικοί χαρακτήρες το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν συνέχεια το τελευταίο τους χαρτί. Κατά βάθος ξέρει ότι θα κάνεις αυτό που θέλεις και μπορεί να σε θαυμάζει κιόλας. Αλλά είναι κάτι που -μαλλον- δε θα παραδεχτεί ΠΟΤΕ!
    Εξ ιδίας πείρας!!

    ReplyDelete
  25. Είμαι μαζί σου, ρε Ποστ. Αλλά ακούω, βλέπεις ακόμα κι έδώ, πολύς κόσμος "λυγίζει" στο τέλος. Εντζιαι καταδικάζω σας, απλώς διερωτώμαι τι θα έκανα/κάνω κι εγώ.
    Μου αρέσει πολύ αυτό το ποιήμα, αλλά εν ζήτημα αν το "πιάνει" ένας στους δέκα Κυπραίους, που ακριβώς θεωρεί ότι το κοπελλούιν του έν΄ κτήμα του και είναι υποχρεωμένο να εκπληρώσει όλα του τα απωθημένα, από σπουδές, γαμήλιες δεξιώσεις, μέχρι ονόματα εγγονιών και τοποθεσία κατοικίας.

    ReplyDelete
  26. she demon = μάνα μου ρεεεεεεεεεεεεεε....έτω η γέρημη η μεγαλομήτωρ θέλει να κάμει απόσβεση τα φακελάκια που βάλλει στους γάμους τόσα χρόνια ρε!!!! έτω πε της να μεν ξαναπάει σε γαμο, να πιάσει ένα κουκουμά τζαι να σύρνει τα φακελάκια που θα εδιούσε στον εκάστοτε γάμο μέσα. να δεις ήντα ωραίαν προίκα εν να σου κάμει ως το μπαρμπεκιου-γάμο. εμένα εν να με καλέσεις τουλάχιστον;;;;

    ReplyDelete
  27. ´´Asxeto P.S: molis eida oti eixa episkepth sto blog pou th Texeranh... eixa valei mian anarthsh gia ton ahmadindjad prin kamposon tziairon... katishi mou! ´´
    ΧΑχαχαχαχαχαααααααααααααα
    Έσβησα σε κατά λάθος από το blog roll μας τζαι η korinna ήταν να με λύσει! Σόρι α!

    ReplyDelete
  28. mana:
    eutyxws eimai melos sthn diethni amnistia:-) an ginei tipote perkei ertoun na me swsoun:-)

    aurora: sfirikses ki elika? giati? *klaps*

    korinna:
    esheis dikaio ws pros th stash ths mother...
    pou th mian lalw, mana mou re kame ths to xattiri, alla pou thn allh en fundamental pramata touta, ennen paikse gelase...

    ReplyDelete
  29. Νομίζω πας τα φανταμένταλ πράματα, άμαν κάμεις τζείνον που πραγματικά θέλεις, ο γονιός εννα το σεβαστεί όσον τζι'άν κλωτσήσει πριν. Στην τελική, άμαν είσαι εσύ ευτυχισμένη, εννά χαρεί τζαι τζείνη.

    Πας το θέμαν σχέσεις γονιού-παιθκιού αννοίχτην κουβέντα έσσω του Άσερα προχτές δαμαί: http://acerasanthropophorum.blogspot.com/2010/09/blog-post_25.html
    Αν τζαι φαντάζουμαι είδετε το πιλέ.

    ReplyDelete
  30. Είμαι ο Rezek Ahmad από το Κατάρ. αλλά ζω στην Αθήνα, Πρωτεύουσα της Ελλάδας, θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να ειδοποιήσω όλους τους αιτούντες δάνειο να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί υπάρχουν απατεώνες παντού. Πριν από λίγους μήνες ήμουν οικονομικά πιεσμένος και λόγω της απελπισίας μου με απάτησαν αρκετοί διαδικτυακοί δανειστές. Σχεδόν είχα χάσει την ελπίδα μου μέχρι που ένας φίλος μου με παρέπεμψε σε μια πολύ αξιόπιστη εταιρεία που φοβάται τον Θεό, που ονομάζεται Loan Credit Institutes, η οποία μου δανείζει ένα ακάλυπτο δάνειο 350.000 ευρώ κάτω από 72 ώρες εργασίας χωρίς άγχος. Εάν χρειάζεστε οποιοδήποτε δάνειο, επικοινωνήστε μαζί τους μέσω email. (loancreditinstitutions00@gmail.com) ή Whatsapp: +393509811524.. Χρησιμοποιώ αυτό το μέσο για να ειδοποιήσω όλους τους αιτούντες δάνειο λόγω της κόλασης που πέρασα στα χέρια αυτών των δόλιων δανειστών. Και δεν εύχομαι ούτε ο εχθρός μου να περάσει από τέτοια κόλαση που πέρασα στα χέρια αυτών των απατηλών δανειστών στο διαδίκτυο, θα ήθελα επίσης να με βοηθήσετε να περάσω αυτές τις πληροφορίες σε άλλους που έχουν επίσης ανάγκη από δάνειο μόλις έχω λάβει επίσης το δάνειό σας από Πιστωτικά Ιδρύματα Δανείου, προσεύχομαι ο Θεός να τους ευλογεί για πάντα για τα καλά πράγματα που έχουν κάνει στη ζωή μου. μέσω email: loancreditinstitutions00@gmail.com ή whatsapp +393509811524.

    ReplyDelete
  31. Πώς θα μπορούσα να αγοράσω το δικό μου σπίτι. Ονομάζομαι Christopher Nissan, από τη Δανία, θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στα Πιστωτικά Ιδρύματα που με βοήθησαν με ένα δάνειο 100.000,00 $ να αγοράσω ένα δικό μου σπίτι με χαμηλό επιτόκιο 2%, μετά την απόρριψή μου τράπεζα και άλλους χρηματοοικονομικούς φορείς που επισκέφτηκα. Θέλω επίσης να απευθυνθώ στο ευρύ κοινό, καθώς συνιστώ σε όποιον χρειάζεται οικονομική βοήθεια να επικοινωνήσει με αυτήν την εταιρεία για να μην πέσουν σε λάθος χέρια αναζητώντας υπεύθυνο δάνειο μέσω της διεύθυνσης email: loancreditinstitutions00@gmail.com ή Whatsapp : +393509811524

    ReplyDelete
  32. Γεια σε όλους, είμαι η Mariam μια ανύπαντρη μητέρα από την πόλη του Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα ήθελα να μοιραστώ αυτή τη μεγάλη μαρτυρία για το πώς έλαβα το δάνειό μου από τα πιστωτικά ιδρύματα δανείου όταν μας έδιωξαν από το σπίτι μας όταν δεν μπορούσα πληρώνω περισσότερο τους λογαριασμούς μου. , αφού με έκλεψαν διάφορες διαδικτυακές εταιρείες και μου αρνήθηκαν δάνειο από την τράπεζά μου και άλλες πιστωτικές ενώσεις που επισκέφτηκα. Τα παιδιά μου τα πρόσεχε ο οικοδεσπότης, ήμουν μόνος στο δρόμο. Ώσπου μια μέρα είδα έναν παλιό συνάδελφο που με σύστησε στα Δανειακά Πιστωτικά Ιδρύματα. Στην αρχή της είπα ότι δεν ήμουν διατεθειμένος να πάρω το ρίσκο να δανειστώ άλλο δάνειο στο Διαδίκτυο, αλλά με διαβεβαίωσε ότι είχε λάβει το δάνειό της για αυτούς. Με δεύτερη σκέψη, έκανα λόγω της εργασίας μου, έκανα ένα τεστ και έκανα αίτηση για το δάνειο, για καλή μου τύχη, έλαβα ένα δάνειο 50.000,00 $ από το (loancreditinstitutions00@gmail.com). Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναλάβω το ρίσκο και να κάνω αίτηση για το δάνειο. Μου επέστρεψαν τα παιδιά μου και τώρα έχω σπίτι και επιχείρηση. Όλες μου οι ευχαριστίες στα Πιστωτικά Ιδρύματα Δανεισμού που έδωσαν νόημα στη ζωή μου όταν έχασα κάθε ελπίδα. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω WhatsApp: +393509811524

    ReplyDelete
  33. Γεια σε όλους, με λένε Haitham Saleh Al-Hatar, είμαι τόσο χαρούμενος σήμερα. Έλαβα την απόφασή μου από έναν άνθρωπο που φοβάται τον Θεό, επίσκοπο Ηλία, όταν έχασα κάθε ελπίδα ότι δεν μπορώ να πάρω πια δάνειο επειδή με απατούν πολλοί δανειστές, αλλά ενθαρρύνω τον εαυτό μου και κάνω ένα τολμηρό βήμα και κάνω αίτηση με αυτόν τον δανειστή, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα λέω ότι μόλις έλαβα το δάνειό μου των 15.000 ευρώ και θα σας συμβουλέψω όλους που τον χρειάζονται για δάνειο
    email: loancreditinstitutions00@gmail.com ή WhatsApp: +393512114999

    ReplyDelete
  34. Είμαι χαρούμενος εδώ γιατί πήρα δάνειο ενός εκατομμυρίου ευρώ από Δανειακά Πιστωτικά Ιδρύματα. Εάν είστε αλαζονικοί για το δάνειο? Στείλτε της ένα email στο {loancreditinstitutions00@gmail.com} ή στο whatsapp του πράκτορα: +393512114999

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!