28.9.10

Such a perfect day

Τζοιμούμαι τζιαι θωρώ όνειρο ότι επήα ημήσιη στο γραφείο, εμπήκα δυναμικά στο γραφείο του μάστρου εφάτσιησα του την παραίτηση πας το γραφείο, είπα του „αστα λα βίστα σάκερ!“ τζιαι εφκήκα έξω.Που τη σύγχυση του έφυεν του ένα πορτιν κίντερ σαππράις τζιαι έπρεπεν να διασχίσει το διάδρομο σιεσμένος για να παει τουαλέτα. Αποχώρησα που το γραφείο χορεύκοντας με συνοδεία μιας συνοπαρτζιάς τσιγγάνων που τα βαλκάνια που επαίζαν τρομπέτες τζιαι άλλα πνευστα. Τα μαλλιά μου, με λαμψην διαφήμισης, ανεμίζαν σαν εκατέβαινα τες σκάλες τζιαι οι συναδερφοι εφωνάζαν , ποστμπάμπυλοοοοοον παρε μας μαζιιιι σουουου.


Μετά εξυπνησα, τζιαι ειπα, ου γαμώτο ήταν όνειρο, πάλε πρέπει να παώ δουλειά. Στο δρόμο προς τη τουαλέτα, ήβρα ένα που τους τσιγγάνους να τζοιμάτε αγκαλιά με μια μπουκάλα κορτλέιπε τζιαι εκατάλαβα ότι πράγματι, εν ήταν όνειρο! Ήταν αλήθκεια!

Εξυπνησα τον τσιγγάνον, έδωκα του ένα κόφι του γκόου τζιαι έναν βαζούι μαρμελλάδα μοσφιλο τζιαι έστειλα τον έσσω του. Ετσιέκκαρα βιαστικά να δω αν έλειπεν καμιά συσκευή που σπίτι τζιαι επηα να ξυπνήσω το Σιαολίν πηδώντας πάνω στο κρεβάτι. Ο Σιαολίν, άνοιξε τα μάθκια με ένα γαλήνιο ύφος τζιαι είπε μου, „Αγάπη μου, πόσο μου αρέσκει να με ξυπνάς με τραππηθκιές!“.

Μετά που έναν ωραίο πρωινό με φρούτα που το περβόλι μας πάνω στη βεράντα, αγναντεύοντας τη θάλασσα, επήαμεν για βουθκια τζιαι ξάπλα στην άμμο, δηλαδή μπροστά που το σπίτι. Όσον εγώ εθκιέβαζα ένα βιβλίο πουτζείνα που εν ιμπορεις να ξαπολήσεις, ο Σιαολίν εβούττησε με το ψαροτουφεκκο τζιαι εφκαλεν ένα λαβρακι 2 κιλά, το οποιο εκαθάρισεν τζιαι εξιντέρισεν τζιόλας χώρις να με ρωτήσει.

Μετα επήαμεν σπιτι τζιαι ήπιαμεν ένα φραπέ, χωρίς τσιγάρο γιατί εκόψαμεν το ως δια μαγείας. Μετά το φραπέ καταγίνουμε με το μαείρεμα του λαυρακίου με συνοδεία μουσικής που μιαν ορχήστρα μαριάτσι που έτυχεν να ρέσσει που τσιαμε.

Που το κήπον φκαλλω 5-6 πατάτες τζιαι άλλα ζαρζαβατικά για σαλάτα. Διώ τζιαι του μαριάτσι μια τσέντα λουβι τζιαι ένα γλυκοκόλοκο να πάρει σπίτι.

Ο Σιαολίν τσαππίζει για να φυτέψει μαγκιές. Βάλλω το λαυράκι μες το φούρνο με τα ξύλα τζιαι πάω να κάμω ένα παγωμένο μπάνιο. Στο μπάνιο ακολουθά με τζιαι ο Σιαολίν για #^&^%$@#. Ίσια ίσια που επρόλαβα το λαυράκι να μεν κρούσει!

Καθούμαστε στη βεράντα τζιαι τρώμε το υπέροχο λαυράκι με μια δροσερή σαλάτα εποχής, χαλαροί τζιαι ωραίοι. Μετά το φαι αφτέννουμε μια ψιλή για την χώνεψη τζιαι έρκεται ο Manu Chao πηδώντας που το καντζέλλι να δανειστει τη τσάππα μας, γιατι έχασεν τη δική του. Εσιεραίτισα τον με „καλώς τον γείτον!“. Μόλις θωρεί ψιλήν ο γείτος καλοκάθεται τζιαι πιάννει την κιθάραν. Προσκολλιει μας λλίον με τα τραγουδια για το καινούργιο του αλμπουμ τζιαι φευκει, να παέι να τσαππίσει τον κήπον , ενώ κάτι μουρμουρα για έρκαστην.

Διώ του μια τσέντα κολοκάσιν να πάρει σπίτι. Ο Σιαολίν είπεν του να μεν αρκήσει γιατί εννα τον παίξει ένα μάτs Fifa (!) μετά.

Τo απόγευμα περνώ το κάμνωντας decoupage σε μιαν αρμαρόλλαν που ήβρα πεταξούμενη, μάζι με τη Πασχαλίνα, ενώ πινουμε φραπέ τζιαι λαλούμε βλακειες.
Ο Σιαολίν περνά το απόγευμα παίζοντας το καινούργιο Fifa με το Manu Chao τζιαι άλλους παρέες του (Είδετε τι βάλλω μες την τέλεια μέραν μου α!; Σιεαρινγκ ις κεαριγκ!). Οι παρέες του κάθουνται στη τουαλέττα τζιαι σινάουν μπιχάιντ δεμ (Για να μην ξεχνιόμαστε ποιου τέλεια μέρα ενει).

Τη νύχτα ερκούνται φίλοι για σουβλάκια τζιαι μεζεκλίκκια στον κήπο, πλάι στο κύμμα. Ένα 7μελές συγκρότημα φλαμένκο που έτυχε να περνά που μπροστά τyιαι ερωτήσεν ποθέν παν στην πόλη, τελικά έμεινε για μια μπύρα τζιαι θκυθτρεις κιθαρισμούς. Το γλέντι τελικά άναψε τζιαι επήαμεν να πέσσουμεν χαρούμενοι τζιαι ευτυχισμένοι. Το σπίτι αυτοκαθαρίστηκε τζιαι αυτοσυγυρίστικε που μόνον του.

Ο Σιαολίν προσφέρεται να μου κάμει ολόσωμο μασάζ αφιλοκερδώς ώσπου να ποτζοιμηθώ ενώ μας κάμνει καντάδα πουκάτω που το παραθυρο η Έρικα Μπαντου (έτυχεν να ρέσσει επείδη επήεννεν να δει τη γεναικα του μαριατσι που εγέννησεν).

Η τελευταία κουβέντα που είπα του Σιαολίν πριν να με πάρει ο ύπνος ήταν „Άδε ρε μάνα μου, ούτε έναν κουνούπιν εν εσιει α!“



Εμπνευσμένο απο την Αχάπαρη

29 comments:

  1. axaxaxa...θεά όπως πάντα. έφυρες με με τους Μαριάτσι...χαχαχα........πάλε καλά που εν έβαλες τον Χασελχοφ να βουρά πας την παραλία, μπροστά που το σπίτι σας...
    κόρη, άφηκα σου και στο προηγούμενο ποστ κομεντ. ως ανώνυμη ως συνήθως γιατί ξέρεις βαρκ να λογκ ιν.

    ReplyDelete
  2. Της Αχάπαρης τα φαγιά είχαν λίγες θερμίδες, τα δικά σου;

    ReplyDelete
  3. "Ο Σιαολίν είπεν του να μεν αρκήσει γιατί εννά τον παίξει μετά."
    Ξαναθκιάβαστο. Χα χαχαχα!!
    Σαιρετίσματα της Ερίκας.

    ReplyDelete
  4. she:
    Korh, to hasselhof? no way:-)

    mana:
    giati re mana, lavraki sto fourno me salata tziai souvlakia... kalan ate eisien tziai loukanika tziai pastourma:-D

    aurora:
    sto Fifa vra esy, na ton paiksei sto Fifa, you dirty mind:-D

    ReplyDelete
  5. aurora, ate esasa to.
    H shmerinh neolea... ts,ts,ts :-D

    ReplyDelete
  6. hahaha eisai polla dinati!!!!eisai tziai polla altrouistria...stes diskoles meres tis ipogennitikotitas..egennise tziai i ginaika tou mariatsi!!! na sai kala egelasa!!!!!!

    ReplyDelete
  7. Αυτάαα είναι. Τουλάχιστον να τα ζούμεν στο όνειρο μας:)

    ReplyDelete
  8. Χαχαχα, άψογη μέρα. Αλλά ο Σιαολίν έπαιξεν Fifa με τον Manu Chao; Cool, αλλά έπρεπε να του το κάμεις λλίο καλλύτερο του ανθρώπου. Ο Σιαολίν παίζει ProEvolution με τον Messi (και νικά!), όσο τραουδά ο Manu Chao και τυλίει Bob Marley...

    ReplyDelete
  9. Eagle eye
    ksereis toutoi oi meksikanoi en polla thriskoi. Eipen tos papas na men valloun profilaktiko tziai ekrostikan tou. Eta tziame twra.
    :-p

    appomenh
    ich arbeite darauf hin na ginei pragmatikothta
    ;-)

    defiance:
    MY perfect day, remember:-)
    en kanei pou en ton evala ton Shaolin na kamnei mazin mou xeirotexnies tziai glikismata. na men eimasten tziai aplistoi.

    ReplyDelete
  10. Καλά, καλά, έννα περάσει και που εσένα η γύρα, μεν έσιεις έννοια...

    ReplyDelete
  11. post,

    na dann, viel glück! θα γυρίσει ο τροχός, θα ευτυχήσει και η Post:)

    Defiance ως γεγονός έλειπεν ο Μπομπ ο Μάρλις

    ReplyDelete
  12. μα αλήθκεια, οι "τραππηθκιές" έχουν χώρο μες τη φαντασίωσή σου;! Μήπως έπρεπε να πει "τραπηδιές";

    ReplyDelete
  13. Κόρη μα εν στα κοτσιηνοχώρκα η φαντασίωση σου?

    By the way εσύ έβαλες πιο πολλή φαί εν παιζω!

    ReplyDelete
  14. Sike:
    ehm, ehm, ehm... ti???

    Axaparh:
    giati? gia tes patates?:-D
    aman peinaseis na rteis sth dikh mou fantasiwsh:-)

    Appomenh:
    wow that rhymes:-D

    ReplyDelete
  15. Τέλειο! Άρεσε μου που η ιδανική σου μέρα περιλαμβάνει χάρισμα οπωροκηπευτικών που το γιώρκιν σου σε περαστικούς! Τα γονίδια εν χάνουν!

    ReplyDelete
  16. aresen mou h mera sou enna perasw tziai egw sto glenti

    ReplyDelete
  17. Έν έπρεπε να το "σάσεις"! Τζεινη ήταν η χάρη του! Σήμερα σε διάβαζα της μάμας μου και φακκούσε χαμαί. Άρεσες της
    χχχ
    "ίντα ωραία που τα λαλεί στα κυπριακά", είπεν!

    ReplyDelete
  18. Ritsa, ennoeitai, euprosdekth!:-D

    aurora, perkei na tis ethkievases tziai gia tes psiles?*yikes*

    xairetismous sth mother tziai pe ths "egw kyria en tziai...."

    ReplyDelete
  19. Που το κήπον φκαλλω 5-6 πατάτες τζιαι άλλα ζαρζαβατικά για σαλάτα. Διώ τζιαι του μαριάτσι μια τσέντα λουβι τζιαι ένα γλυκοκόλοκο να πάρει σπίτι.


    Το καλλύττερον παρτ έβερ! :p

    ReplyDelete
  20. xaxaxxa polla oraio!
    H erika badu pos sou irten afou o marley eleipe?

    ReplyDelete
  21. Εν μας είπες ποιός έδερεν στο FIFA...

    ReplyDelete
  22. Κόρη, όταν πήγα στην Christiania στην Κοπεγχάγη είχα πολλές ψιλο-περιπέτειες και τες είπα όλες της μάνας μου, η οποία απόλαυσε τις ιστορίες που άκουγε δεόντως :)

    ReplyDelete
  23. Bolg Skepsewn
    Eipa na kamw thn teleia hmera oso konta sth pragmatikothta ginetai, en emporoun na ton anasthsw

    Invictus
    O Shaolin fisika

    Aurora
    WHAT?????? Epies sth Christiania?
    Yparxei post epi tou thematos? Thelw na to thkievasw! an oi, wraiotato thema gia post!

    ReplyDelete
  24. ννάμπον ο μαριάτσι?
    βαρκουμαι να γκουγκολ

    ReplyDelete
  25. Neerie,
    mexicanoi mousikoi me megala kapella stoles kentimenes tziai kithares:-D

    ReplyDelete
  26. Αυτή τη στιγμή που δεν μπορώ να συγκρατήσω τα μάτια μου ανοικτά στο γραφείο, το ποστ σου με ταξίδεψε και με εριξε σε ακόμα παραπάνω καταθλιψη!!! :)

    ReplyDelete
  27. Mairh
    kalws thn!
    gia na deis egw pws nowthw pou mou paizei tainia ston egkefalo tounto senario:-/

    ReplyDelete
  28. όχι, δεν υπάρχει ποστ! αλλά ευχαριστώ για την ιδέα, θα το κανονίσω!

    ReplyDelete
  29. "Το σπίτι αυτοκαθαρίστηκε τζιαι αυτοσυγυρίστικε που μόνον του."
    ...αχ...

    πολλές τέτοιες μέρες σου εύχομαι :-)

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!