4.2.11

Life after babies

Τον τελευταίον τζιαιρόν πολλές φίλες τζιαι ξαδέρφες στην Νήσον εγίναν μάνες. Τα μώρα ήρταν ευπρόσδεκτα, ήταν εν πρότζεκτ του ζευκαρκού. Ήταν κοινή απόφαση. Ούλλα τα ζευγάρια εν αγαπημένα. Τζιαι οι δύο δουλευκουν, έχουν κοινωνική ζωή, χόμπις. Τζιαι έρκεται έναν μωρούιν. Χαρές, παναύρκα περηφάνια. Τζιαι όταν περνά λλιος τζιαιρός, παρακαλουθώ να γίνεται το ίδιο πράμαν σε ούλλα τα ζευκάρκα: Η κοπέλλα, πλέον μάνα, μεινίσκει μόνη της με το προτζεκτ. Βέβαια, αγάπα το μωρόν της λατερευει το, σιέρεται κάθε λεπτόν που εν μαζίν του, αλλά φτάνει σε ένα σημείο που συνειδητοποιά οτι η ζωή της άλλαξεν που την γήν ως τον ουρανόν, ενω η ζωή του άντρα της άλλαξεν μηδαμινά.
Ακούω παράπονα που τες κοπέλλες οτι «εκουράστηκα», «θέλω λλίον χρόνον για τον εαυτόν μου» τζιαι «νιώθω οτι εν είχα τον χρόνον να συνειδητοποιήσω την άλλαγην που έγινεν στη ζωήν μου, στο σώμαν μου», «νιώθω οτι απλά λειτουργώ». Ακουω τζιαι για πατεράδες που αναμφισβίτητα λατρεύουν την γυναίκα τους τζιαι το μωρόν τους, αλλά εν θεωρούν οτι πρέπει να αλλάξουν ιδιαίτερα τες συνήθειες τους. Να εξηγήσω: Ο άντρας συνήθως θα λούσει το μώρον ή θα του παίξει ή θα το ταϊσει το βράδυν. Αν έκαμεν έναν πουτούτα κάθε μέρα νιώθει οτι επρόσφερεν αρκετά. Μερίκα βράδυα εννα πάει για πότο με τους παρέες του, ή για μεζέν, στην μάππαν, θα φροντίσει το χόμπυ του. Το χόμπυ μπορεί να είναι τζιαι χρονοβόρον, να είναι τζυνήιν, ψάρεμα ή ξερωγώ, ράφτινγκ που λαλέι ο λός. Σίουρα, εν σημαίνει οτι εννα γίνει σκλάβος του σπιθκιου τζιαι θα κλειδαμπαρωθεί, αλλα ποιόν εν το μέτρον; Ποια εν η σωστή ποσότητα «ελεύθερου χρόνου»; Τζιαι γαιτί ακούω μόνον ότι τα αντρίκα χόμπις επιβιώννουν την γένναν; Η μάνα, αννέν τυχερή το χόμπι της περιορίζεται σε κανέναν καφέν με τες φίλες της αραιά και πού – τζιαι με το μωρούιν παραμάσκαλα.

Στες περιπτώσεις τούτες που ξέρω έγω, η κοπέλλα έσιει καθημερινά έννοιαν του ψουμνισμαν, το τάισμαν, το σπίτιν, τα ραντεβού στον γιατρόν, γενικά την οργάνωσην τούντου μωρού τζιαι γενικά του πρότζεκτ.  Ο άντρας περνά μεν έναν κάποιον ποιοτικό χρόνο με το μωρόν του, αλλά εν επιβαρύνεται με τούτες ούλλες τες ευθύνες. Να σημειώσω πάλε ότι τζιαι οι δύο γονείς δουλεύκουν.

Η κοπέλλα αν κάμει κανέναν παράπονον, πάντα έσει να ακούει, «καλάν, θέλεις να τα παρετήσω ούλλα; Να είμαι μόνον σπίτιν;» Σαφώς η κοπέλλα εν θέλει να στερήσει κάτι του άντρα της, αλλά με το να μεν του το στερεί, στερείται η ίδια. Τζιαι γιατί να πρέπει να πέφτει η λέξη στέρηση; Τζιαι οι η λέξη συμβιβασμός;

Γιατί ακούω επανελημμένα τούντα παράπονα; Γιατί υπάρχει τούτη η ανισότητα στη Νήσον;
Επιχειρήματα του στύλ «έτσι το θέλει η φύση, η μάνα γεννά» τζιαι ποτούτα εν τα δέχουμαι, γιατί πλέον οι ρόλοι των φύλων αλλάξαν. Τζιαι οι θκυό δουλεύκουν τζιαι οι θκυο φκάλλουν λεφτά, εν ίσοι.
Εν του χαρακτήρα του πλασμάτου, ή εν της συλλογικής νοοτροπίας του Κυπραίου; Ρωτώ γιατί τα Κρυοχωρίτικα ζευγάρια που ξέρω εν έχουν τούντο πρόβλημαν.

Ρωτώ επίσης τζιαι επειδή είμαι ετεροφυλόφιλη τζιαι ιδιοκτήτης μήτρας μαισέλφ. Τζιαι ρωτώ επείδη θέλω να βοηθήσω τες κορούες, αλλά ενι ξέρω πως. (babysitting is not the kind of help I mean).

Αγαπητοί αντρες  μεν μουγιαστιτε! Ξέρω οτι έννεν ούλλοι έτσι, εννεν ούλλες οι σχέσεις έτσι, πέτε μου όμως τζιαι σείς την γνώμην σας!

22 comments:

  1. Χμ...εν γεγονός ότι τούτον που λαλείς συμβαίννει πολλά. Εμείς δακάτω νομίζω εν έχουμεν τούντην επιλογήν ίσως, γιατί πρέπει τζιαι οι 2 να κάμνουμεν δουλειάν πολλήν. Τζιαι όσες φίλες μου/ανηψιάες ξέρω στην Νήσον έχουν αποκλειστικήν ευθύνη του πρότζιεκτ, παρόλο που δουλεύκουν...εν έχω απάντησην...εννά δούμεν δαμαί...

    ReplyDelete
  2. Έχεις δίκαιο σε όσα λες, φυσικά η αλήθεια είναι ότι και πριν η γυναίκα είχε παραπάνω ευθύνες στο σπίτι π.χ. ψώνια, πλύμματα, φαγητό κτλ. Ακόμα και όταν υπάρχει οικιακή βοηθός η γυναίκα συνεννοάται μαζί της. Άρα η ανισότητα υπήρχε από πριν και συνεχίζεται με το μωρό. Φταίμε σε μεγάλο βαθμό εμείς οι γυναίκες, καλομαθαίνουμε τους άντρες, ίσως επειδή έτσι έκαναν και οι μανάδες μας, ίσως επειδή τους αγαπάμε, πρέπει όμως να αγαπάμε και να σεβόμαστε και τον εαυτό μας.

    ReplyDelete
  3. But don't call it a project..is just not right!

    Δεν έχω μωρά myself αλλά βλέπω το και εγώ να συμβαίνει τούτο γύρω μου. Εν ξέρω γιατί και δεν είμαι και σίγουρη οτι φταίνε μόνο οι γυναίκες γιατί κακομαθαίνουν τους αντράδες τους..

    Εγώ γενικά στην παιδική μου ηλικία θυμάμαι πιο πολύ τον μπαμπά να μας παίρνει σε πάρκα,παιδότοπους, παιδικές παραστάσεις etc γιατί η μάνα ήταν career woman αλλά έκανε και τα hobby του at the same time και εμείς μέναμε στην γιαγιά. So I guess δεν ισχύει σε όλες τις οικογένειες..ίσως οι γυναίκες να έχουν πιο πολλά 'hobby' να θυσιάσουν παρά οι άντρες..επειδή νομίζω οι γυναίκες ασχολούνται με πιο πολλά πράγματα..

    ReplyDelete
  4. she
    kori post. patas me pas ton kallo tora!!! eshis apolito dikaio! ETSI ENI. to contribution tou papa en os to na spiri. ate tze meta na pexi nakkourin. meta travate manes. tze tounto epixirima "entaxi. afou etsi thelis, na katso spiti na men pienno poupote" akoumen to sixna! ftemen tze emis omos. giati ego niotho tipsis na afiso to moro tze na ishioso na pao na kamo ta dika mou. eno o allos en tze ipe mou potte, katse spiti men pais. aman tou pa efia, en tze na mou pi tipote. en ego pou en tarasso. en ego pou fortonoume oulles tis euthines. ax ax

    ReplyDelete
  5. Καιρός ήταν να πιάσεις κι ένα κοινωνικό-οικογενειακό θέμα:)). Που και για μένα είναι θέμα..

    Όλα είναι θέμα εκπαίδευσης. Τα αγόρια μαθαίνουν από το σπίτι ότι δεν είναι δικές τους δουλειές αυτά τα πράγματα (αλλά επειδή στην πορεία βλέπουν ότι ίσως είναι μεν, δεν θέλουν να μπλέξουν δε, αμα τους πεις καμιά κουβέντα, αρχίζουν αυτές τις γκομενίστικες δικαιολογίες). Από την άλλη, κ τα κοριτσάκια είναι εκπαιδευμένα έτσι, να πιστεύουν ότι ουσιαστικά είναι δικές τους δουλειές αυτά τα πράγματα κι ακόμα κι αν κλατάρουν, δε θα το διαπραγματευθούν πολύ το πράγμα.
    Τα λέει κ η she άλλωστε πάρα πολύ ωραία. Εύγε she!
    Παράκληση προς τις απανταχού μανάδες με γιούδες (είναι λίγο αργά για μένα, για την κόρη μου το κάνω!!!!): Μην βγάλετε ακόμα μια γενιά αντρών που δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί ένα σπίτι, τι ανάγκες έχει κλπ. γιατί τους τα είχε όλα έτοιμα η μάνα τους. Είναι πολύ αργά μετά όταν φτάνει στο γάμο να του τα μάθει η σύζυγος. Καλή κι η περιποίηση αλλά δε γίνεται να θέλουν να παντρεύονται και να μην ξέρουν που πέφτει το πλυντήριο και πώς λειτουργεί. Να θέλουν μωρό και να νομίζουν ότι για να μεγαλώσει θέλει φαΐ και πάμπερς. Και να χρειάζονται μετά εντατικά μαθήματα οικιακής οικονομίας (αλήθεια ποστ, που είναι εκείνο το γαμάτο φυλλάδιο με εντατικά για συζύγους;; Το θυμάσαι;;)
    Τα φιλιά μου σε όλες τις μανάδες της παρέας!

    ReplyDelete
  6. Προσωπική εμπειρία εν έχω, αλλά βλέπω το και εγώ που φίλους μου. Εκτός του ότι εν στη νοοτροπία της κοινωνίας μας (υβρίδιο δυτικής και ανατολικής, 75%-25% περίπου κατ'εμένα) και το σύνδρομο του πασά έχουν το λλίο-πολλά οι άντρες, έχουν και οι γεναίτζες μιαν υπερπροστατευτικότητα με τα μωρά και τα μωρά γίνουνται άτομα πολλά μαμόθρευτα και καλομαθημένα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Που μιλώ με ζευκάρκα φίλων μου, βλέπω ότι οι άντρες πιστεύκουν συνήθως ότι οι γεναίτζες διούν παραπάνω προσοχή απ'ότι πρέπει στα μωρά, ενώ οι γεναίτζες πιστεύκουν ότι οι άντρες διούν πολλά λλίην. Οι γεναίτζες έχουν το παράπονο ότι κάποιες φορές αφήνουν τους μόνες τους οι άντρες με το μωρό για να ασχοληθούν με τα χόμπι τους, αλλά οι ίδιες εν επιχειρούν καν να έβρουν ένα χόμπι να ξεσκάσουν και να αφήκουν τους άντρες με το μωρό. Άσε που στες παραπάνω περιπτώσεις οι άντρες εν έχουν ιδέα για τα πιο πάνω, γιατί σπάνια μιλούν μεταξύ τους για το θέμα.

    ReplyDelete
  7. Μεν το ψάχνεις εν της συλλογικής νοοτροπίας μας. Συμφωνώ με loveradio, αλλά αν το μωρό μεγαλώσει σ'ένα σπίτι και βλέπει τον παπά του πασά και τη μάνα του δούλα δεν θα βοηθήσει πολύ η γαλουχία της μάνας.
    Έχω φίλο μου κυπραίο με τρίδυμα, στηρίζει τη γυναίκα του 250% και δεν χρειάστηκαν ποτέ ούτε σριλανκέζα, ούτε φιλιππινέζα, ούτε βιετναμέζα και δουλεύουν και οι δύο φουλ τάιμ. (εννοείται είναι μεγαλωμένοι στο εξωτερικό)

    ReplyDelete
  8. ΑκκανούρηςFebruary 5, 2011 at 4:13 PM

    Είναι θέμα συνεπειών και κοστ μπένεφιτ.

    Η γυναίκα έχει βελτιωμένη, σε σχέση με παλιά, διαπραγματευτική ισχύ λόγω της οικονομικής της ανεξαρτησίας. Αν ο άντρας δεν θέλει να δεχθεί τις συνέπειες αυτής της βελτιωμένης θέσης ισχύος τότε θα πρέπει να αναπροσαρμώσει τη συμπεριφορά του.

    Εν ωσπου να μάθουν οι Κυπραίοι... Γκιβ ιτ σαμ τάιμ λέιντις. Γουί αρ όλμοστ δέαρ. Πριν 20 χρόνια αν του λαλούσες ότι εν να πάεις με το φίλο σου τον Τέλη τον γκέυ να πιείς καφέ, ήταν να σου πεί ο άδρωπος "τωρά γαμάς τζαι ππούστηες α;"

    ReplyDelete
  9. Don't get me started... Το φαινόμενο που περιγράφεις είναι πολύ συχνό στα ζευγαρια. Όμως τα πράγμαρα δεν γίνονται έτσι από τη μια στιγμή στην άλλη. Αν ο άντρας σου ήταν γάρος που πρίν, το πιο πιθανόν είναι να παραμείνει γάρος και όταν έρθει τζιαι έναν κοπελλούι (ή να γίνει χειρότερος). Τα πάντα λύνονται αν ο άλλος έχει καλή διάθεση να κάνει συμβιβασμούς, όπως είπες και συ, αλλιώς θα είναι και οι δυστυχισμένοι...

    ReplyDelete
  10. Απασχολεί με πολλά το θέμα τελευταίως. Ελπίζω ναν μόνο κυπριακό το σύμπλεγμα. Επίσης έχω την εντύπωση ότι το ίδιο συμβαίνει τζιαι άμαν εν έσιει μωρό η υπόθεση, στην μετάβαση ας πούμε στη συγκατοίκηση από το σπίτι σου, σπίτι μου. Για κάποιο λόγο σαν να τζιαι μόλις αποκτήσουν σπίτι μαζί πρέπει η γεναίκα να αναλάβει τις ευθύνες του σπιθκιού τζιαι να γίνει δούλα και κυρά.

    ReplyDelete
  11. Νομίζω εν θέμα ορίων που θα βάλεις που την αρχή της σχέσης.
    Άσχετα με το πώς έμαθεν που την μάναν του, άμα καταλάβει ότι πχ εσύ ΤΡΩΕΙΣ φαΐ της δεύτερης μέρας άρα εν θα (του) μαειρέψεις, σε κάποια φάση ή που θα μαειρέψει, ή που θα φάει τζαι τζίνος της δεύτερης μέρας.
    Αν ανέχεσαι νακκον το ξιμαρισιόν τζαι την ακαταστασίαν, έννα του πεις ότι μαζίν θα καθαρίζετε, τζαι δεν έχει "δεν ξέρω". Θα μάθεις-που τα λάθη σου- που θα σου τα δείχνω αλλά δεν θα γίνω φάουσα.
    Σιγά σιγά θορείς αν θα κάμεις τζαι μωρόν μαζίν του. Τζαι έννα συνεχιστεί τούτον.
    Τζι αν φκει το μωρόν γιός έννα ελπίζεις ότι θα γίνει η νέα γεννιά που θα μάθει "που τη μάνα" να κάμνει δουλειές τζαι να αναλαμβάνει ευθύνες.

    PS. Καποια άλλη ασχολήθηκε με το θέμα κάπου, εν θυμούμαι ποιά, έχει τζαι αρκετό καιρό...

    ReplyDelete
  12. Μετά τα μωρά ξαναμοιράζονται *όλα* τα πρότζεκτ της οικογένειας.

    Δουλεύει η μέθοδος!

    ReplyDelete
  13. I'll get back to you when I meet someone, start a relationship, go steady for some time, get married and have a baby.

    ReplyDelete
  14. λοιπόν, παρόλο που σαν εθκιάβαζα ένιωθα ότι εν για μένα που λαλείς, με το που ετέλειωσα εσκέφτηκα οτι έννεν έτσι τζιαι ότι εβιάστηκα να νιώσω και καλά αδικημένη.

    τα ζευγάρια που έχω εγώ στο περίγυρό μου έννεν έτσι, παρόλο που ναι, εν ελαφρώς πιο επιβαρυμένη η μάνα, πρωτίστως για το λόγο που λέει η she: τζι εγώ μπορώ να αφήσω το μωρό του χάσπα οποτεδήποτε τζιαι να ισιώσω, αλλά εν το κάμνω. Τζι ο χάσπας είναι πλήρως capable να φροντίσει το μωρό ολόκληρες μέρες (φαγιά, μπάνια, παιγνίδι, γιατρός, κτλ) αλλά εν τον αφήνω if I have a choice. Κάποτε εν, λανθασμένα, λόγω αισθήματος έλλειψης εμπιστοσύνης, ότι τάχα έθθα τα φκάλει άλλος πέρα όπως εγώ, ή ότι εγώ ξέρω καλύτερα τες ανάγκες του μωρού. Λανθασμένα όμως - εφόσον και ο χάσπας ήταν παρών στο μεγάλωμα του μωρού συνεχώς.

    Άλλος ένας λόγος που "ευχαρίστως" θυσιάζει η γεναίκα τα δικά της χόμπυ για χάρη του άντρα, εν επειδή οι άντρες κλαίουνται πιο εύκολα τζιαι, truss me, εν έshει σαν τον άντραν που κλαίεται :ζ Που εν τζιαι γι' αυτό που γεννούν οι γεναίτζιες αντί οι άντρες to begin with.

    γενικώς πιστεύκω ότι εν στον άνθρωπο.
    το σχόλιο κλείνει μισοδότζι γιατί κάτι ήβρεν ο χάσπας τζιαι κλαίει πάλε. Α, ναι, πρέπει να αποφασίσουμε όνομα.
    :S

    ReplyDelete
  15. Εχουμε και λεμε:Οι αντρες παραγουν τεστοστερονη ρνω οι γυναίκες οιστρογόνα. Αυτα επιδρουν πολύ στη ψυχοσυνθεση. Για αυτό πολυ σπανια ενας αντρας θα βαλει τα κλαματα βλεποντας το "Παμε Πακετο" σε αντιθεση με τις γυναίκες. Η τεστοστερονη σαν ορμονη ενισχύει την επιθετικότητα, ενω τα οιστρογόνα κανουν το αντίθετο. Αυτο ειναι πολυ εμφανες αμεσως μετα την γεννα οπουν πεφτουν τα οιστρογονα αμεσως και εμφανίζεται η μετα λοχειος καταθλιψη. Σε εκείνη τη φαση, η μανα ουτε που θελει να δει το μωρό της.Αυτο φανερωνει την δυναμη που ασκουν οι ορμονες πανω μας.

    Επιπροσθετα, η κουλτουρα μας, και αυτό ειναι πολυ προφανες σε χωριά, υποδυκνυει οτι ο αντρας ειναι ο άρχοντα,(καφενες, κυνηγι) ενω η γυναίκαι ασχολείται με το σπίτι.

    Και τριτο, αλλα εξισου σημαντικό ειναι ο φοβος των ανδρων. Η γυναικα εχει εξοικωθεί με το μωρο, μετα απο 9 μηνες συμβίωση. Για τον ανδρα ειναι κατι νέο.

    ReplyDelete
  16. Μια φίλη μου έλεε μου πρόσφατα ότι μόνο μετά που εχώρισε ήβρεν επιτέλους χρόνο για τον εαυτό της. Ο άντρας της εννά έσιει τα μωρά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα τζιαι βρίσκει χρόνο η κοπελλούδα να κάμει τι θέλει. Αλλά τελικά πιστεύκω ότι εν στο κάθε ζευγάρι, αν είναι εντάξει που την αρχή τζιαι μοιράζουνται που την αρχή τις ευθύνες του σπιθκού, εννά μοιράζουνται τζιαι τις ευθύνες του μωρού. Πιστεύκω.

    ReplyDelete
  17. Εγώ σιαίρουμαι γιατί με μόνο μια εξαίρεση, όσοι ξέρω στην Νήσο που γεννοβολούν μοιράζουνται τζιαι την ευθύνη αλλά τζιαι την χαρά των κοπελλουθκιών.

    Εν θέμα νοοτροπίας νομίζω. Δηλαδή η γεναίκα στην κουζίνα, ο άντρας στον καφενέ/κυνήγι.
    Που άρχισε να αλλάσσει ευτυχώς.

    Αλλά τζιαι η αντίληψη που έχουμεν οι Κυπραίοι για τον γάμο τζιαι τα κοπελλούθκια αρχίσει να αλλάσσει. Τούτο που θωρώ εν ότι όσοι πιστεύκουν ακόμα τζίνα που επιστεύκαν οι γονιοί μας (ότι _πρέπει_ να παντρευτείς, τζιαι _πρέπει_ να παραδώσεις εγγόνια) εβιαστήκαν να παντρευτούν επειδή έτσι έπρεπε, εβιαστήκαν να κάμουν κοπελλούθκια γιατί έτσι έπρεπε. Τζιαι μετά έτα ούλλα βουνάρι.
    Που την άλλη, όσοι ξέρω που επαντρευτήκαν (ή συζούν) με τον άνθρπωο που επιλέξαν μόνοι τους, άμαν εθέλαν, τζιαι εθκιαλέξαν τζιαι οι 2 που κοινού ότι θέλουν μωρά, εν άπαιχτα ζευγάρια τζιαι γονείς.

    ReplyDelete
  18. Οκyalos τωρά εν επιχειρήματα τούτα τάχα? Τι σημαίνει ο άντρας φοάται? Την ώρα που επήδαν ενεφοάτουν?
    Το πρόβλημα ενη οτι οι άντρες εν ευθυνόφοβοι. Θέλουν να κάμουν οικογένεια να διαιωνίσουν το είδος, αλλά χωρίς συνέπειες. Θέλουν μια γυναίκα δίπλα τους, αλλά να υπάρχει στο αθόρυβο. Ε εν γίνεται έτσι.
    Που την άλλη εξαρτάται πολλά τζιαι που το πως θα τον συνηθίσεις τον άντρα που την αρχή της σχέσης/γάμου. Αν εξαρχής τον μάθεις πασά πάει έχασες το παιχνίδι.

    Υ.Γ Πολλά καλό post , περιττόν να πω οτι so been there

    ReplyDelete
  19. dear all:-D
    ευχαριστώ για τες γνώμες σας! εν θα απαντήσω σε καθένα ξεχωριστά... αφού οι διαφορετίκες γνώμες εμπειρίες του καθλενου εν απάντηση για τον άλλον!

    ή μάλλον όι, περίμενε εννα απάντησω κάποιου...

    οκύαλε
    yeah πουλλούιν μου, just blame it on the hormones - we do it all the time muahahahahahaa:-p

    ReplyDelete
  20. Φιλενάδα εγώ θα σου πως εντυπώσεις σε λίγο καιρό :P μας έμειναν 10 βδομάδες... πιστεύω όμως πως η ευθύνη μα ςθα ειναι συλλογική επειδή μέχρι τώρα έτσι λειτουργούσαμε σε όλα... άλλι φίλοι μας δεν είναι έτσι...γενικά οι παρατηρήσεις σου είναι σωστές... από τη μια σε μεγάλο βαθμό φταίνε οι κοπέλες... η αποδοχή των ρόλων είναι γενική και κυρίως αποδεκτή από τη γυναικεία πλευρά... αν τον καλομάθεις τον σύζυγο να γίνονται όλα χωρίς να κοπιάζει πριν το μωρό τί περιμένεις πως θα γίνει μετά? αν δεν κάτσουμε εμείς να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα πως θα αφήσει ο αλλος την βολή του και να ασχοληθεί?

    ReplyDelete
  21. Δλδ δεν δείχνεις εμπιστοσύνη του άντρα σου να κάτσει πιο πολλές ώρες με το κοπελλούιν; Τι σημαίνει ‘καταφέρνει τα, αλλά‘; Ένηξερω, βλέπω κι εγώ την τεράστια αλλαγή σε φίλες και ΦΡΙΚΑΡΩ. Δεν ξέρω εγώ πώς θα είμαι... Είναι όλα θέμα νοοτροπίας νομίζω. Αφού όλοι λέμε ‘στο εξωτερικό δεν είναι έτσι‘.
    Η she είχε αρχές του Γενάρη ένα παρόμοιο σαν το crash test, εύρε το. Ήταν πολλά ωραίο.

    ReplyDelete
  22. Gynaikes tis Kyprou kai pantou: giati stereite tous antres sas to pronomio na mathoun kai na apoktisoun self confidence os pros ton xeirismo kai frontida ton moron. Eseis den tous empisteueste, gi'auto den asxolountai. Afiste tous na kamoun lathi, xwris na thetoume kai ta mwra se kindyno! Oi europaioi aplos tolmoun kai tous afinoun oi gynaikes tous. Yparxoun kai evropaies pou den empisteuontai - idies katastaseis me tin Kypro!
    Milw ek peiras!
    Da Sista.

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!