18.4.11

Οι φιλίες του παζαρκού

Απρίλης του 2003

O θκειός μου Ν.. εστέκετουν πίσω που τον πάγκον του μαχαζιού του, το μέτρον πας τον λαιμόν του τζιαι εμετροφύλλαν καταλόγους για την επομένη παραγγελίαν. Ηταν πρώιν τζιαι ο κόσμος εν είσιεν κατεβέι ακομα στη Λήδρας. Όπως ήταν συγκεντρωμένος στους καταλόγους του ακούει μιαν γνώριμην φώνη, την φωνήν του φίλου του του Α., με την χαραχτηριστική προφορά.


«Ππεεεε είσαι ένας άχρηστος, ακόμα εν μου επαραγγειλες τον καφέν μου!;»

Δίχα να δεικλίσει πάνω απάντησεν όπως πάντα:

«είσαι ενας μούχτιτζης ρε, τέλειωννε κάτσε να σε τζιεράσω, τζιαι στο μάχαζίν σου αλώπως εν έσιει καφέν».

Η ίδια κουβέντα κάθε δεύτερην ημέραν, … μόνον που τούντην στράταν είσιεν 30 χρόνια να ακούσει την ατάκαν του φίλου του.

Εκατέβασεν τους καταλογους σίγα, έφκαλεν σιγά σιγα τα γυαλλια της πρεσβυωπίας έμεινεν να θωρέι χαμέ λλίην ώραν τζιαι μετα τζιαι εδείκλισεν πάνω.

Τζιαι πκιόν, γκριζομάλληες τζιαι οι θκυο με τες τζοιλιούες τους,  αγκαλιαστήκαν, τα δάκρυα τους να τρέχουν. Τζιαι δίχως εξηγήσεις ούτε για οδοφράγματα που αννοίξαν ούτε για κοπελλούθκια που εμεγαλώσαν, σχέδον λουμένος του κλαμάτου ο Ν. λαλέι του «ξικόλλα σίορ, ζαττίν έτσι ππουστης είσαι» Ο Α. εσκούπησεν τα μμάθκια του «τέλλειωνε ρε ππεζεβένγκη ποννα με πείς ππούστην».

Που τότε ο Α. εν λειπει άμμαν κάμνει τραπέζια ο Ν. Επετυχα τον τζιαι γω θκυοτρείς φορές. Μετά που το φαϊν κάθούνται πάντα στο ττάβλιν τζιαι ξιτιμάζουνται όπως πρίν 30 χρόνια.

24 comments:

  1. :'''')))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    εν περιττά τα λόγια.

    -για το ποστ της Εβραιοπούλας:Είσαι πολλά μάνα μου σε ως μαστόρισσα!

    ReplyDelete
  2. touto en to swsto. je mas etixe mas etsi. distixws eshi pou en to dianoounte je lipoume tous. ygeian

    ReplyDelete
  3. to simerino post mila apo mono tou!
    gia to proigoumeno post,makari na tan oloi oi mastroi k genika oi managers san esena esto k ligo tha tan h zoi kaliteri

    ReplyDelete
  4. ti para3enes oi filies twn antrwn

    ReplyDelete
  5. Τζιαι να σκεφτείς πως έσιει κρετίνους που θεωρούν τέθκοια πράματα αρνητικά, τζιαι ως απόκλιση από την ουσία του αγώνα μας!!!

    Αγια ολάν!

    (Το τραγικόν είναι πως ο Απρίλης του 2003 κατάντησε ακόμα μια από τες πολλές ημερομηνίες.)

    ReplyDelete
  6. τέλειο......εν μπορώ να πω κάτι άλλο....

    ReplyDelete
  7. Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο και να εξελίσσονταν όλα τόσο όμορφα και ανθρώπινα...

    ReplyDelete
  8. she

    to exis post. to exis.

    ReplyDelete
  9. έτσι ένι, άμαν ζήσεις με κάποιον άνθρωπο...
    nice

    ReplyDelete
  10. Εν πολλα ΤΕΛΕΙΟ ποστ! Πολλά συγκινητική (έτσι γράφεται? εξιχασαμε τζαι την ορθογραφία μας μεστουντες αμερικέσ). Εν μπορω να σταματώ να γελώ και να γεμώνουν τα μάθκια μου ταυτόχρονα.

    Και για μαστόρισσα κάμνεις μια χαρά, α... μεικ-οβερ ντουρινγκ μπισινες αουαρς!

    ReplyDelete
  11. klamouristikamen prwin prwin, eksumaristikamen tziai me thn maskara na men mas pianei to mati...ekalupse me 100% o strovoliotis.

    ReplyDelete
  12. ΑκκανούρηςApril 20, 2011 at 11:28 AM

    Οι ανθρώπινες σχέσεις αντέχουν αντιξοότητες. Έστω και αν υπάρχουν εθνοτικοί και θρησκευτικοί παράγοντες στη μέση. Η αποκατάσταση όμως της μικρής μας δημοκρατικής κοινωνίας στο βαθμό που προστάζει η σύγχρονη αντίληψη δικαιοσύνης απαιτεί την απόσυρση των στρατευμάτων κατοχής, την επιστροφή των προσφύγων (ελλήνων και Τούρκων) στις πατρογονικές τους εστίες, την απομάκρυνση των εποίκων και γενικά την τιμωρία αυτών που έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου ή του κοινού ποινικού κώδικα.

    Οι φιλίες σε προσωπικό επίπεδο δεν μπορούν από μόνες τους να προκαλέσουν τα πιο πάνω. Δεν μπορούν να αναιρέσουν το αποτέλεσμα της παράνομης εισβολής.

    Απαιτείται κοινή πεποίθηση πως λόγω της εισβολής προκλήθηκε η 37 χρονη αναστολή της φιλίας τους και όχι λόγω της συνεχούς και αδίκως προβαλλόμενης, υποτιθέμενης και σκαρφισμένης, ψευδώς και παραπλανητικώς αναδειχθήσα ςσε μέγα θέμα, "άρνησης"των Ελλήνων Κυπρίων για λύση.

    Θα πρέπει να διαπραγματευόμαστε ένα κοινό μέλλον με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας και όχι τους όρους υποταγής μας στην Τουρκία και στην Αγγλία.

    ReplyDelete
  13. Ωραίο το ποστ σου. Πάντα είναι συγκινητικό να βλέπεις ένα φίλο από τα παλιά. Η ιστορία σου όμως ελπίζω να μην αναφέρεται σε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από τη φιλία μεταξύ ανθρώπων. Γιατί, είναι τραγικό όταν κάποιοι χρησιμοποιούν τέτοιες ανθρώπινες ιστορίες για πολιτικούς σκοπούς π.χ. για να μας πουν "Είδατε; Αφού οι Ε/Κ και Τ/Κ ζούσαν μαζί τόσα χρόνια, συνθηκολογείστε με τους όρους που σας έβαλε ο κατακτητής για να ξαναζήσετε μαζί". 'Οταν συμβαίνει αυτό, το θεωρώ το λιγότερο ανέντιμο και εκβιαστικό. Ελπίζω ο σκοππός της ανάρτησής σου να μην ήταν αυτός. Το πρόβλημα στην Κύπρο δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ οι σχέσεις μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ. Κατά τα άλλα, ωραία ιστορία...

    ReplyDelete
  14. Ακκαννούρη τζιαι Πατατούλλη

    Πρόκειται για την ιστορία μιας φιλίας, της φιλίας του θκειού μου, καμία διαθεσην δεν έχω να αννοίξω πολιτικές συζητήσεις πάνω στο Κυπριακό, εννεν τούτος ο χαραχτήρας του μπλόγκ (ο κύριος του χαρακτήρας ενει να λαφαζανευκω, με συντομα διαφημιστικα διαλείμματα). Έσιει χρόνια που έκοψα τες συζητησεις για το πρόβλημαν της Νήσου, τζιαι πλέον, μόνο με πολλα στενά μου άτομα το συζητώ, γι'αυτόν μεν παρεξηγήσετε που εν θα απαντησω στο αντικείμενον των σχολιών σας.

    Ατε εναν εννα το απαντησω:
    Ποιος εν ο σκοπός του ποστ;
    Η οχλαγωγία η προπαγάνδα τζιαι το brain wash με απώτερο σκοπό το προσωπικό μου συμφέρον (εντερ εικόνα της ποστμπαμπυλον με το μιτσιν νυχούιν στο στόμα μπροστα που την υδρόγειο να γελα δαιμονικά):

    ΜΑ για να με ψηφίσετε βέβαια! αφου κατεβαίνω εκλογές!

    χαχαχαχαχαχαααα

    ReplyDelete
  15. Μπα σε καλο σου με συγκούνισες!

    din

    ReplyDelete
  16. ΑκκανούρηςApril 21, 2011 at 7:47 AM

    Μπουαααά (κλάμα) Αφού τζαι ο Στροβολιώτης εξέφρασε πολιτική άποψη. Γιατί εν του θυμώνεις τζαι τζείνου?

    Ένι γούεη γιορ χάους γιορ ρούλς. Αλλά να ξέρεις ότι μι κάσα ες σου κάσα.

    Εντ ιν μι κάσα στενά, φαρδιά, κατώμεσα, και crotchless άτομα μπορούν να μιλούν για το Κυπριακό, το Βατικανό, το Αζορικό το Σαν Μαρινικό, το Μαλτέζικο και όλα τα άλλα προβλήματα των κρατών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς των μικρών κρατών της Ευρώπης. ;-)

    ReplyDelete
  17. Ακκαννούρη
    μπορείς να λαλείς οτι θέλεις, αλλά απλώς εν θα απαντώ σε ούλλα, μι κάσα ες του κάσα ταμπιέν!

    Δηλαδή τωρά ανγκρίστικες τζιαι εν θα με ψηφίσεις;:-D

    υ.γ. ενι ξέρω αν με εντυπωσιάζει ή με ανυσηχεί το γεγονός οτι ξέρεις τα crotchless! hahaha

    ReplyDelete
  18. ΑκκανούρηςApril 21, 2011 at 11:07 AM

    Post!

    Εν ηξέρω αν με εντυπωσιάζει ή με ανησυχεί το γεγονός ότι εν ηξέρεις αν σε εντυπωσιάζει ή ανησυχεί ότι ξέρω τα crotchless.

    Εγώ είμαι ένας έκφυλος μεσήλικας που βουρά τις κινεζούες που πίσω. Εσού ποιά είσαι, Α; (btw εμήνισκα Camden μερκά and I got my fair share of crotchless.)

    Κωλόνεις να αναρτήσεις προεκλογικό πρόγραμμα, να δούμε ολάν αν θα σε εψηφίζαμεν. I double dare you.

    Τζαι btw εγώ δεν angryζομαι. Απλώς κάποτε χαίρομαι αντίστροφα. Όπως λέει και η θεά Ivana Trump:"Dont get mad, get even"

    Άτε τώρα να ανάψουμε την πίππα της Ειρήνης. Δηλαδή, να βρούμε μιαν Ειρήνη τζαι να την άψουμε την ώρα που εν να κάμνει π...ες.

    Hell Yeah!!!

    ReplyDelete
  19. Akkannouri
    LOL dude:-)

    ReplyDelete

Βάλε τη μουστάρδα σου!